WERELD NATUUR FONDS

President Mbeki opent SOS Planet Concert

President Mbeki van Zuid-Afrika zal vanavond rond 19.00 uur in het voetbalstadion van Johannesburg het startsein geven voor het SOS-Planet Concert. Met dit concert doen tien popgroepen uit verschillende windstreken een dringende muzikale oproep aan de wereldleiders om de komende week in Johannesburg actie te ondernemen voor de toekomst van onze aarde. Het SOS -Planet Concert is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds in samenwerking met de internationale ontwikkelingsorganisatie CARE en de organisatoren van de VN-top (Civil Society Global Forum).

Kane
Ook de Nederlandse popgroep Kane zal een optreden verzorgen. Zanger Dinand Woesthoff van Kane: 'Ons nummer Hold on to the world sluit goed aan bij de boodschap van SOS-Planet. Het refrein kun je interpreteren als een regelrechte oproep om de hoop niet op te geven en te vechten voor deze wereld. Het is fantastisch om in Johannesburg met onze muziek een bijdrage te kunnen leveren aan dit concert.'
Andere internationale en Afrikaanse artiesten die hun bijdrage leveren aan het popconcert zijn Femi Kuti (Afrika), Lucky Dube (Afrika), Mumiy Troll (Rusland) Salif Keita (Afrika), en Siamoon (Duitsland), Naimh Clune (Ierland) Jabu (Afrika), Mandoza (Afrika) en
DJ Jean (Nederland).

SOS-Planet
SOS-Planet, save our planet is de campagne die het Wereld Natuur Fonds deze maand wereldwijd voert. De internationale natuurbeschermingsorganisatie maakt zich zorgen over het gebrek aan daadkracht bij de wereldleiders om de groeiende armoede en de voortgaande vernietiging van de natuur tegen te gaan. SOS-Planet is een wereldwijde oproep aan de wereldleiders om het in Johannesburg niet alleen bij mooie woorden te laten, maar te komen met concrete actieplannen. Afspraken die er toe leiden dat meer mensen in de toekomst de beschikking krijgen over schoon en veilig drinkwater en dat meer mensen gebruik kunnen maken van duurzame energiebronnen.
Het Wereld Natuur Fonds nodigt iedereen uit ook zijn of haar persoonlijke SOS-email te zenden aan de wereldleiders. Via www.wnf.nl kan iedereen persoonlijk de wereldleiders laten weten dat ook zij van hen actie verwachten als het gaat om behoud van onze aarde.

Het SOS-Planet Concert in Johannesburg is gratis toegankelijk voor iedereen die een entreebewijs heeft weten te bemachtigen. Naar verwachting zullen ongeveer 50.000 mensen (deelnemers aan de conferentie en inwoners van Johannesburg) het concert bijwonen. Compilaties van het SOS Planet Concert zullen wereldwijd worden uitgezonden via radio en tv.


---

Voor de redactie:


1) Journalisten in Johannesburg die het concert bij willen wonen kunnen contact opnemen met Genevieve Cutts, Endemol South Africa, tel. 011 799 2229 of mobiel 08 26527908.


2) Meer informatie over standpunten Wereld Natuur Fonds, persberichten in relatie tot de VN-top. En een overzicht van wat er sinds Rio is gebeurd op: www.wnf.nl/toolkitearthsummit.


3) Het Wereld Natuur Fonds neemt met een internationaal team deel aan de conferentie. De Nederlandse WWF-collega Alexander Quarles van Ufford is aanwezig bij het SOS Planet Concert en WWF-activiteiten in Johannesburg. Het Wereld Natuur Fonds, persvoorlichting, verzorgt voor journalisten dagelijkse updates per mail.

Voor meer informatie en interviews:
Marie-Christine Lanser-Reusken, persvoorlichter tel. 030-6937374 of 06-21548657
email: mlanser@wwf.nl

23 aug 02 15:08