Gemeente Deventer

Luxe woningen in villapark Het Eikendal

Met het Masterplan Het Eikendal presenteren burgemeester en wethouders zich met hun visie (op hoofdlijnen) op het realiseren van villapark Het Eikendal, dat ligt tussen de Molenweg, Kieftenweg, Randerstraat, Boxbergerweg en Schuurmansweg. Het Eikendal biedt uiteindelijk plaats aan 251 woningen in de dure categorie.

De verdere periode van planontwikkeling en bestemmingsplanprocedure duurt zeker nog tot en met 2004. De eerste woning wordt naar verwachting in 2005 gebouwd; de laatste in 2014.

Naast 133 kavels voor villa's wordt gedacht aan de bouw van vijftig luxe appartementen centraal in het gebied en de bouw van 68 herenhuizen 'langs de bosrand'. De bestaande bebouwing in het gebied wordt ingepast.

Enerzijds zal Het Eikendal een welkome aanwinst blijken voor de bovenkant van de woningmarkt van Deventer; anderzijds wordt Het Eikendal landschappelijk en stedenbouwkundig gezien een zeer attractieve buurt. Het Eikendal komt landschappelijk en stedenbouwkundig het best tot zijn recht als het hele gebied tussen de Molenweg en de Boxbergerweg bij de plannen wordt betrokken. Zo ontstaat een villapark op de juiste schaal, passend in de structuur van de omgeving.

Daarmee is ook meteen inhoud gegeven aan het te ontwikkelen woongebied (zoekgebied) voor de middellange termijn uit het voorontwerp Structuurplan Deventer 2025.

De gemeenteraad zal zich in december uitspreken over de plannen.