CMG


CMG organiseert seminar over informatiebeveiliging

Amstelveen, 23 augustus 2002 - Op dinsdag 10 september 2002 organiseert CMG een seminar over informatiebeveiliging, getiteld 'The day before the year after'. Het seminar vindt plaats bij CMG, Lange Voorhout 3 in Den Haag. In een reeks parallelsessies behandelen specialisten op het gebied van informatiebeveiliging diverse aspecten van beveiliging, zowel vanuit een organisatorische als een technische invalshoek.

Het programma start met een ontvangst om 12.45 uur. Rond 17.00 uur is het officiële programma afgelopen. Voor, na en tijdens de pauze van het seminar kunnen deelnemers een beveiligingsmarkt bezoeken waar CMG diverse demonstraties van beveiligingsoplossingen toont, zoals de digitale handtekening, toegangscontrole met behulp van biometrie en beveiliging van mobiele toepassingen.

Programma
Ed Bronner, projectleider van het Security Research & Technology Centre bij CMG, start het programmaonderdeel over de organisatorische kant van beveiliging met de presentatie 'De mens als sterkste schakel'. Uitgangspunt van zijn presentatie is het gegeven dat als het gaat om informatiebeveiliging veel organisaties functioneren op het niveau 'onbewust' en 'onbekwaam'. Bewustwording is dan ook de eerste stap op weg naar een veilige organisatie.

Tijdens de presentatie 'Business Continuity' staat Wim Teunissen, consultant bij CMG, stil bij beveiligingsmaatregelen die de continuïteit van bedrijfsprocessen moeten waarborgen, nu steeds meer bedrijfsprocessen worden ondersteund door en in toenemende mate afhankelijk worden van geautomatiseerde systemen.

In het technische deel gaat Felix Faassen van CMG in op de complexiteit van de invoering van Public Key Infastructure (PKI) en beschrijft hij een stappenplan dat een geleidelijke invoering van een volledige PKI-omgeving mogelijk maakt. Johan ten Houten, consultant en oprichter van de (interne) vakgroep Toegepaste Beveiliging van CMG, geeft een overzicht van beveiligingsproblemen en -oplossingen voor mobiele toepassingen.