Centrum voor Arbeidsverhoudingen

www.minszw.nl

Werkgevers langer verantwoordelijk voor loondoorbetaling zieke werknemers

Werkgevers moeten zieke werknemers in de toekomst twee jaar loon doorbetalen in plaats van één jaar. De eventuele toegang tot de WAO schuift daardoor één jaar op. Dit stimuleert werkgevers en werknemers om zich beter in te spannen voor hervatting van het werk. De ministerraad heeft ingestemd met dit wetsvoorstel van minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het voorstel vormt het eerste deel van het voornemen van het kabinet om de WAO ingrijpend te wijzigen en op werkhervatting gerichte maatregelen te versterken.

Verlenging van de periode van loondoorbetaling bij ziekte versterkt de prikkel voor werkgevers om al zo vroeg mogelijk in het eerste ziektejaar effectief te werken aan herstel. De Wet verbetering poortwachter gaat ook in het tweede ziektejaar gelden. In deze wet staat omschreven wat werkgevers en werknemers moeten ondernemen om de zieke werknemer weer aan het werk te krijgen.

Het wetsvoorstel heeft ook gevolgen voor de Wet premiedifferentiatie en marktwerking bij arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (Wet Pemba). Werkgevers betalen door deze wet een hogere WAO-premie als hun werknemers in de WAO belanden. Omdat werkgevers het loon van zieke werknemers één jaar langer gaan doorbetalen, gaat deze 'Pemba-last' vier jaar in plaats van vijf jaar gelden.

De ministerraad heeft er mee ingestemd dat het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De teksten van het voorstel en van het advies van de Raad van State worden pas openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer. Het kabinet streeft ernaar de wet op 1 januari 2003 in werking te laten treden.


---