Ingezonden persbericht

In een tijd waarin veel adviesorganisaties en ICT-dienstverleners te kampen hebben met een overschot aan personeel is ADES Managementstrategieën juist op zoek naar ervaren professionals.

Kranten, vakbladen en tijdschriften staan vol van berichten over geldverslindende bankzitters die de traditionele adviesbureaus en detacheringorganisaties in moeilijkheden brengen. De tegenzittende conjectuur heeft laten zien dat professionele organisaties kwetsbaar zijn als niet iedere kenniswerker medeverantwoordelijk is voor de noodzakelijke acquisitie en bankzitters wel volledig moeten worden doorbetaald.

ADES Managementstrategieën kent die problemen niet. Door een agressievere manier van projecten acquireren ("betaal ons één miljoen, dan besparen wij u er tien" en "hoeveel heeft u er voor over als wij de problemen oplossen die u 's nachts wakker houden") en uitvoeren (prestatiebeloning) is de opdrachtenportefeuille tegen de stroom in toch gegroeid.

Bovendien is het zo dat de professionals bij ADES Managementstrategieën niet op de loonlijst staan. Zij zijn naar keuze freelancer (ZZP-er) of medevennoot in de maatschap en ontvangen dus geen vast salaris of lease-auto. ADES Managementstrategieën is ook een netwerkorganisatie waar professionals systematisch samenwerken in wisselende integrale multidisciplinaire projecten. De professionals zijn bij ADES Managementstrategieën ook zelf gezamenlijk verantwoordelijk voor de acquisitie, het ontwikkelen van nieuwe diensten, modellen, methodieken en instrumenten en het projectmanagement. De beloning is, alhoewel volledig op basis van prestatie, vele malen hoger dan bij een traditionele organisatie. "Ongeveer 85 procent van de omzet gaat direct naar het projectteam en dan heb ik het nog niet over winstdeling", aldus Dennis van der Spoel, managing partner bij ADES Managementstrategieën.

"Bij ADES Managementstrategieën hebben we een aantal scherpe keuzes gemaakt" , roept de heer Van der Spoel tegen wie het maar horen wil. Naast de keuze om zeer resultaatgericht te werken is ook de keuze voor de doelgroep een opvallende. "Veel organisatieadviseurs en ICT-ers richten zich vooral op handel, logistiek en productie, oude economie dus. Wij kiezen ervoor om uitsluitend voor bedrijven, organisaties en afdelingen te werken die een exponent zijn van de kenniseconomie, de èchte nieuwe economie dus. Denk bijvoorbeeld aan engineering, entertainment, ICT, telecom, onderwijs, zorg, R&D, biotechnologie, nanotechnologie, farmacie en finance. De laatste is een exponent van elke economie, oud en nieuw. Ook professionele bureaucratieën als overheden en non-profit behoren tot die categorie, en dus tot onze doelgroep."

Het concept slaat aan en daarom zoekt ADES Managementstrategieën naar echte professionals die zich thuis voelen in het concept. Niet zomaar iedereen is welkom. "Er is een strenge selectie", aldus Van der Spoel. "Wij zoeken consultant en managers met een uitzonderlijke staat van dienst die waarmaken wat ze beloven. Alleen de besten zijn goed genoeg voor ons, en dan heb ik het niet over cijferlijstjes bij diploma's maar over minstens 8 tot 20 jaar ervaring vol succesvol afgesloten (intern)nationale projecten en interim-opdrachten uit eigen acquisitie". Op deze wijze hoopt ADES Managementstrategieën binnen een jaar door te groeien naar 125 professionals. Een vacaturevermelding op de Nationale Vacaturebank en de eigen website genereert elke week 250 reacties. "Er is veel beweging op de markt, vooral bankzitters bij onze collega's zijn erg onrustig. Dat is helaas vaak niet de kwaliteit waar wij op zitten te wachten. Uit alle reacties nodigen wij vaak slechts één à twee procent uit voor een gesprek. Daarvan hapt slechts 10 procent toe op onze propositie of komt door de selectie. Dat maakt het niet makkelijker."

Een laatste opvallend punt is dat ADES Managementstrategieën zich soms gedeeltelijk laat betalen in aandelen of opties. "Wij zijn juist nu niet vies van aandelen of opties omdat ze lekker laag staan. De opdrachtgever betaald dan met meer eenheden als wanneer ze hoog zouden staan. Als wij ons werk goed doen stijgen de koersen en zit er voor ons dus veel meer winst in en als we geen goed werk leveren zit er gewoon geen winst in. Dat is een faire deal", aldus Van der Spoel.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.adesinfo.nl.

Met vriendelijke groet,

Dennis van der Spoel - Managing Partner
ADES Managementstrategieën
Management Consulting & Automation for PSO's.

Nieuwlandseweg 28
3824 XT Amersfoort
The Netherlands (Timezone: CET = GMT+1 = PST+9)

T. +31-(0)33-4566502
F. +31-(0)84-8755597
M. +31-(0)65-3452676
dennis@adesinfo.nl
http://www.adesinfo.nl