Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Breda

Datum: 23/8/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Meisje(17) mishandelt en bedreigt haar moeder

BREDA: Agenten van het team Vlaanderenstraat hebben vanmorgen in het bureau een 17-jarig meisje uit Breda aangehouden ter zake bedreiging en mishandeling. Het meisje had zich vanmorgen gemeld. Haar moeder deed gisteren aangifte bij de politie dat zij door haar dochter met de dood bedreigd was. Ook was zij door haar dochter, die niet meer thuis woont, in het gezicht geslagen en geschopt. De incidenten hadden in de omgeving van de ouderlijke woning, in Breda-Noord plaats gevonden. Moeder had geweigerd haar dochter geld te geven. De politie probeert met hulpverleners verdere escalatie te voorkomen.

Drugstoeristen aangehouden

BREDA: Een kg hasj en 500 gram gedroogde henneptoppen, dat was vannacht het resultaat van de controle van een Franse personenauto op de Rijksweg A-16. De twee inzittenden zijn aangehouden.

Agenten van het team Zundert zagen de auto met hoge snelheid in de richting van de grens rijden, terwijl ter plaatse een max. snelheid van 90 km geldt. Zij gaven de bestuurder een stopteken. De twee inzittenden, een 25-jarige en een 23-jarige Fransman hadden geen enkel identiteitsbewijs bij zich. In de auto hing een sterke hasj lucht. Bij controle van de auto werden in de kofferbak de drugs aangetroffen. Tegen de inzittenden wordt proces-verbaal opgemaakt. Vanmiddag worden zij overgedragen aan het team Vreemdelingenzaken.

Vrachtauto in brand

FIJNAART: Op donderdagavond 22 augustus kreeg de politie melding van een rokende vrachtauto op Rijksweg A59 te Fijnaart. Ter plaatse gekomen bleek de bestuurder mogelijk zijn motor van de vrachtauto te hebben opgeblazen. Brandweer was reeds ter plaatse om voor afkoeling te zorgen. Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor.

Man mishandelt ex-vriendin

BREDA: Vannacht hebben agenten in het bureau Centrum een 21-jarige Bredanaar aangehouden. De man meldde zichzelf vrijwillig bij de politie. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 17-jarige ex-vriendin op het winkelcentrum Heksenwiel.

Gisteravond kreeg de politie omstreeks 23.00 uur een melding dat een meisje in elkaar geslagen was bij het winkelcentrum Heksenwiel, Ter plaatse vertelde een 17-jarig meisje dat zij door haar ex-vriend mishandeld was. Hij had haar in haar gezicht geslagen en terwijl zij op de grond lag geslagen en geschopt. Het slachtoffer bleek diverse kneuzingen te hebben. Zij is door ambulancepersoneel van de GGD ter plaatse onderzocht. De verdachte, een 21-jarige Bredanaar meldde zich rond 02.45 uur aan het bureau Centrum. Hij is ingesloten.

Meisje betast

TETERINGEN: Gistermiddag is rond 12.00 uur op de Oosterhoutseweg, het gedeelte tussen Breda en Teteringen, een 14-jarig meisje uit de gemeente Breda door een nog onbekende man onzedelijk betast. Dit gebeurde terwijl zij bezig was met het bezorgen van een huis-aan huisblad. Uit het tot op heden ingestelde onderzoek blijkt nog geen enkel verband met de verkrachting en de aanranding gepleegd op het gedeelte van de Oosterhoutseweg tussen Teteringen en Oosterhout op 8 augustus jl.

Het incident vond plaats op het eerste gedeelte van de Oosterhoutseweg, gezien vanaf Breda. Het slachtoffer liep nadat zij enkele kranten bezorgd had terug naar haar fiets. Zij werd door een man van achteren vastgepakt en vervolgens onzedelijk betast. Nadat het meisje begon te gillen nam de dader de benen. Hij rende weg in de richting van de Aanstede te Teteringen.

Het slachtoffer beschrijft de man als een snordragende getinte dikke man, lengte circa 1.75 meter, circa 40 a 50 jaar oud. Hij had zwart golvend haar tot in de nek en droeg een gele blouse en een zwarte broek. De politie van het team Vlaanderenstraat heeft een buurtonderzoek ingesteld. Getuigen kunnen contact opnemen met 0900-8844.

Diefstal cross motor

ZEVENBERGEN: Verder is afgelopen nacht een Yamaha crossmotor gestolen vanuit een bestelauto. Men was deze auto binnen gekomen door de achterruit eruit te halen. Betrof een blauwe motor van het type YZ 250. Dit incident gebeurde aan het Annendal te Zevenbergen.

Verkeerscontrole

MOERDIJK: Werd door de politie Moerdijk gistermiddag een verkeerscontrole gehouden op de Vogelweg te Klundert en de Zuidelijke Randweg te Zevenbergen. Aldaar werden 15 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Een bestuurder kreeg een bekeuring voor geen juiste hulpkoppeling van de aanhangwagen en een bestuurder kreeg een bekeuring omdat de APK van de auto was verlopen.

Vrouw ingesloten door scooters

KLUNDERT: Kreeg de politie gisteravond melding van een bedreiging in Klundert aan de Krugerstraat. Een 50-jarige vrouw uit Klundert was daar op de fiets en werd op een gegeven moment door een zestal bromfiets bestuurders ingesloten, waarop zij zich bedreigd voelde. Op een gegeven moment gaf men toch ruimte om ze er door te laten. Hierop kon ze hulp halen en werd de politie gewaarschuwd. Kennissen van de vrouw hadden inmiddels de bromfietsers opgespoord en hen aangesproken op hun gedrag. Zij gaven te kennen het niet zo bedoeld te hebben en boden daarop hun excuus aan.

Inbraken in woningen

BREDA: Er is ingebroken in drie flatwoningen aan de Jan van der Heijdenstraat. Van alle drie de woningen is de voordeur van het slot geforceerd. De buit bestaat vooral uit geld en sieraden. De woningen hebben een gemeenschappelijke centrale toegangsdeur. De woningbouwvereniging schakelde een klussenbedrijf in die de sloten vervangen heeft.

Ook is ingebroken in een woning aan de Mollenberg. Ook hier werd het slot van de voordeur geforceerd. De gehele woning werd doorzocht. In elk geval is een TV en een satelliet gestolen.

Diefstal poststukken

BREDA: Tijdens zijn postronde op woensdag 21 augustus jl. omstreeks 12.15 uur, had de postbode zijn fiets met tassen met post gestald aan de Evert Spoorwaterstraat. Toen hij terug kwam, bleek dat er diverse poststukken uit de tas waren gestolen.