Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom, vrijdag 23 augustus 2002

Datum: 23/8/2002
Auteur: Manon Ostendorf

TEAM STEENBERGEN

Poging tot inbraak
Afgelopen nacht is gepoogd om in een tweetal woningen in Steenbergen in te breken. Het betrof een woning gelegen aan de Boetse Molen en een woning gelegen aan de Leurschans. Gezien de overeenkomsten is er waarschijnlijk sprake van dezelfde dader(s).

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID

Hond uit asiel ontvreemd
Uit het dierenasiel H'Onderdak is woensdagmiddag de 1 jaar oude bruine Greyhound Vitesse weggenomen. Er waren twee mensen die een optie op Vitesse hadden maar vermoedelijk heeft een van die mensen zich niet aan de afspraak gehouden en de hond weggenomen. De beheerster van het asiel heeft hiervan aangifte bij de politie gedaan.

Zakkenrollerij
Donderdagmiddag werd in een winkel op het Gouvernementsplein is een 46-jarige vrouw uit Halsteren van haar portemonnee beroofd. In de winkel liep een persoon tegen haar aan en zij voelde dat haar tas lichter werd. Er stonden op dat moment een vijftal personen om de vrouw heen. Toen de portemonnee weggenomen was, waren deze personen vrijwel direct en tegelijk verdwenen. De verkoopster en de vrouw zijn nog buiten gaan kijken maar hebben niemand van het groepje nog gezien.

Vechtpartijtjes
In de vroege morgen van vrijdag 23 agustus ontstonden in een café aan de Lievevrouwestraat in Bergen op Zoom moeilijkheden tussen twee groepen jongeren. In het café zelf bleef het alleen bij woorden. Maar toen het café sloot, gingen beide partijen naar buiten en werd er in de Londonstraat verder ruzie gezocht, deze keer met de vuist. Een 21-jarige man uit Hoogerheide werd hierbij zo geslagen dat hij later door de politie naar de huisartsenpost werd gebracht en daarna door naar het Franciscusziekenhuis te Roosendaal in verband met oogletsel. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Tijdens het muziekfestival aan het Wilhelminaveld zijn donderdagavond 10 à 15 personen met elkaar slaags geraakt. De ter plaatse aanwezige wijkagent heeft door zijn bemiddeling de zaak weten te sussen.

Greep uit de kassa
In een schoenenzaak aan de Wouwsestraat in Bergen op Zoom is donderdagmorgen omstreeks 9.45 uur door een negroïde man, gekleed in een lichtblauw trainingspak, een greep uit de kassa gedaan.Vermoedelijk stond de kassa nog op een kiertje open. Er is voor een bedrag van 85 euro weggenomen.

TEAM RUCPHEN

Even op het horloge kijken, auto op zijn kop
Gisterenavond omstreeks 23.00 uur reed de 20-jarige A.P. uit Schijf met haar auto, een Volvo uit de vijftiger jaren, over de Nederheidsebaan te Rucphen, in de richting van Schijf. Op een gegeven moment keek zij op haar horloge, maakte daarbij vermoedelijk een te grote onverhoedse stuurbeweging en verloor de macht over het stuur van haar auto. Het voertuig kwam op zn zij terecht, draaide door door de snelheid en kwam op zijn kop tot stilstand. Het slachtoffer zat alleen in de auto en kwam bekneld te zitten. De brandweer van Ruchpen heeft haar bevrijd, waarna zij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Roosendaal. Mede vanwege het feit dat zij geen obstakels op haar weg trof, kwam ze er relatief goed vanaf. De jongedame werd met kneuzingen en snijwonden ter observatie opgenomen. Haar auto is total-loss.