Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 23-08-2002 2e persbericht van vrijdag 23 augustus 2002

Politieberichten

Eindhoven: Slapende man in woning aangetroffen
Vrijdagmorgen rond 8.40 uur is in een woning op de Geestakker een 40-jarige man uit Eind-hoven aangehouden. De gewaarschuwde politie trof de man daar slapend aan. Hij had zich de toegang tot de woning verschaft door een niet afgesloten deur. Hij sliep daar zijn roes uit. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Voortaan oppassen in Dommelkwartier
In het Dommelkwartier worden vanaf komende maandag 26 augustus bekeuringen uitge-deeld als er in het voetgangersgebied wordt gereden. Laden en lossen van goederen mag tussen 7.00 en 11.00 uur s morgens, daarna mogen er geen autos in het gebied komen. Voor brom- en snorfietsen geldt een algeheel rijverbod. Als ze worden betrapt, krijgen auto-mobilisten een boete van 57 Euro; brom- en snorfietsers moeten 34 Euro betalen. Fietsers mogen er nog wel rijden.

Oirschot: Man valt kinderen lastig
Donderdagavond rond 19.30 uur zijn op het speelveldje aan de Sleebos een 7-jarig jongen en een 9-jarig meisje uit Oirschot lastig gevallen door een onbekende man. De man sprak het tweetal aan en liep met hen de bosjes in. Daar heeft de man het meisje onzedelijk betast in het bijzijn van de jongen. Kort daarna is de dader op een blauwe herenfiets weggereden. Signalement verdachte: blanke man, 1.80 m., normaal postuur en hij had kort haar. De man droeg een wit T-shirt met ¾ blauwe spijkerbroek. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie afdeling Best-Oirschot-Son, tel. 0900 8844.

Aarle-Rixtel: Winkeldiefstal
Donderdagmiddag rond 15.45 uur zijn uit een winkel op de Dorpsstraat door een onbekende man twee pakken waspoeder weggenomen. Een klant die het zag gebeuren waarschuwde de verkoopster. Direct daarop verliet de verdachte de winkel. De getuige wordt verzocht zich te melden bij de politie afdeling Gemert-Laarbeek, telefoon 0900 8844.

Son: Verkeerscontrole
Donderdagmiddag is op de Eindhovenseweg Kanaalstraat ter hoogte van de brug een verkeerscontrole gehouden. 26 automobilisten kregen een proces-verbaal voor: 17x negeren van het roodlicht en 9x het negeren van de verplichte rijrichting.