Nieuwsbericht

vrijdag 23 augustus 2002, 17.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Politie zoekt getuigen van ongeval
Egmond aan Zee, vrijdag 23 augustus 2002.
De politie in Bergen is op zoek naar getuigen van een niet alledaags ongeval. Op woensdag 21 augustus omstreeks 08.45 uur bevond een 16-jarige jongen uit Egmond aan Zee zich op de Pr. Hendrikstraat. Hij was daar bezig met bestratingswerkzaamheden. Op een gegeven moment reed een vrachtwagen voorbij. Deze raakte met een van zijn wielen een aantal gestapelde straatstenen. Een van deze stenen schoot onder een wiel vandaan en trof het slachtoffer recht in het gezicht. Een aantal tanden werden uit zijn mond geslagen en een groot aantal tanden zaten los. Het slachtoffer is voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan. Vermoedelijk heeft chauffeur van de vrachtauto niets gemerkt en is na het ongeval doorgereden. Het betrof een witte vrachtwagen waarop een tekst was aangebracht met zwarte letters. De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van de vrachtauto of met getuigen die meer kunnen vertellen over de identiteit van de vrachtauto en/of bestuurder. Zij worden verzocht contract op te nemen met de politie in Egmond, telefoon 0900-8844.

Inbraak horecabedrijf
Alkmaar, donderdag 22 augustus 2002.
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een horecabedrijf aan de Vincent van Goghlaan. Men kwam in het bedrijf door het vernielen van een raampje in een toegangsdeur. In het bedrijf werden twee gokkasten opengebroken waarna het geld uit de kasten werd gehaald.

Verkeerscontroles
Alkmaar, donderdag 22 augustus 2002.
Tussen 14.30 en 15.30 uur werd een controle gehouden op de Kanaaldijk. Elf bestuurder werden bekeurd in verband met een snelheidsovertreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Vier bromfietsers werden bekeurd omdat zij geen helm droegen. Sint Pancras.
Tussen 13.00 en 14.45 uur op de Bovenweg zo'n 30 bestuurders van auto gecontroleerd. Vijf van hen kregen een bekeuring omdat zij geen autogordel droegen.
Bergen
Op de Bergerweg werd tussen 13.00 en 14.00 uur een controle gehouden die speciaal gericht was op het dragen van de veiligheidsgordel. Tijdens deze controle werden vijf bestuurders bekeurd. Eenzelfde soort controle vond 's middags tussen 14.00 en 16.00 uur plaats op de Landweg. Hier werden 18 bestuurder bekeurd.

Meisje breekt been na ongeval
Zuid-Schermer, donderdag 22 augustus 2002.
Donderdagmiddag vond een aanrijding plaats op de Oostelijke Randweg tussen een fiets en een personenauto. Een 12-jarig meisje uit Broek op Langedijk reed met haar fiets over het fietspad naast de Oostelijke Randweg. Op de rotonde met de kruising van de Langebalkweg verleende zij geen voorrang aan een personenauto waardoor een aanrijding volgde. Hierbij brak het meisje een been. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Rijden onder invloed van alcohol
Bergen, donderdag 22 augustus 2002.
Donderdagavond werd een 49-jarige bestuurder van een personenauto uit Bergen aangehouden op de Kogendijk. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 715 ug/l. Dat is ruim driemaal de toegestane waarde van 220 ug/l. Gezien deze hoge score werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Inbraak woning
Alkmaar, donderdag 22 augustus 2002.
Een bewoner van een flatwoning aan de Koelmalaan ontdekte vanmorgen dat er was ingebroken. Een slot van de voordeur van de woning was geforceerd en de daders hadden een webcam en een videorecorder weggenomen.

NOORDKOP

Rijbewijs ingevorderd
Den Helder, donderdag 22 augustus 2002.
Omstreeks 15.40 uur veroorzaakte een 73-jarige automobilist uit Den Helder op de Zanddijk een aanrijding met twee fietsers van 54 en 49 jaar, beiden uit Zoetermeer. De fietsers reden ter hoogte van de strandslag Falga, in de richting van de Jan Verfailleweg. Op dat moment werden ze te krap links ingehaald door de automobilist die verklaarde ze niet gezien te hebben. De fietsers kwamen op het wegdek ten val en liepen kneuzingen en schaafwonden op. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd omdat hij gevaar op de weg heeft veroorzaakt. Hij zal vermoedelijk een medische keuring moeten ondergaan.

Daginbraken in woningen
Den Helder, donderdag 22 augustus 2002.
In de middaguren is er ingebroken in een woning aan de C.G. Geusstraat. Met een steekvoorwerp werd het slot van de voordeur geforceerd. De woning werd doorzocht en er werd een fotocamera weggenomen.
In de ochtenduren werd er in twee flatwoningen aan de Willem Barentszstraat ingebroken. Hier werd ook de voordeur geforceerd en werden de woningen doorzocht. Er werd onder andere een muntenverzameling, een postzegelverzameling een fotocamera weggenomen.

Wisselen CD leidt tot letsel
Zijpe, donderdag 22 augustus 2002.
Omstreeks 23.00 uur raakte een 35-jarige automobilist uit Schagerbrug op de Rijksweg N9, tussen de Stolperweg en de Zeeweg, in de rechterberm en kwam terecht in het struikgewas. De man was al rijdend bezig om een CD te wisselen in zijn autostereo en verloor de macht over het stuur. Hij kwam uit de richting van Alkmaar. Zijn auto raakte zwaar beschadigd. De man werd met snij- en schaafwonden opgenomen in het Geminiziekenhuis in Den Helder.

Dronken motorrijder
De Koog (Texel), vrijdag 23 augustus 2002.
De politie controleerde omstreeks 03.00 uur op de Dorpsstraat een 35-jarige motorrijder uit Den Burg omdat hij zonder helm reed door het voetgangersgebied. Uitgaanspubliek moest voor de man aan de kant. Na de aanhouding applaudisseerde het publiek voor de agenten. Aan het bureau blies de verdachte bij de ademanalyse 540 ug/l (max. 220 toegestaan). Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Dronken man rijdt verkeersbord omver
Van Ewijcksluis, vrijdag 23 augustus 2002.
Omstreeks 03.00 uur, verloor een 38-jarige automobilist uit Den Oever de macht over het stuur van zijn bedrijfsauto op de Rijksweg N99, ter hoogte van de Lelyweg. De man kwam uit de richting van Den Helder. Bij een bocht naar links reed de man rechtdoor de berm in. Hij ramde een bochtschild op een paal. De auto raakte aan de voorkant flink beschadigd. De man had alcoholhoudende drank gedronken en blies aan het bureau 500 ug/l. Hij krijgt een proces-verbaal.

Agenten voorkomen brand
Den Helder, vrijdag 23 augustus 2002.
Twee agenten die omstreeks 03.15 uur surveilleerden over de Binnenhaven zagen bij een woning van onder de deur, kleine vlammen komen. Met behulp van een poederblusser lukte het hen de vlammen te doven. Met dit optreden kon uitbreiding van de brand worden voorkomen. De bewoners van het pand lagen boven te slapen. Uit onderzoek bleek dat er een plakkende substantie onder de voordeur was aangebracht en in brand was gestoken. De daders hiervan zijn onbekend maar er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Inbrekers op heterdaad door politie aangehouden Schagen, vrijdag 23 augustus 2002.
Omstreeks 04.00 uur meldde iemand aan de politie dat hij een laptoptas had aangetroffen in struiken aan de Patrijzenhof. Agenten gingen op weg naar de melding. Op de Gruttolaan kwamen zij twee verdachte mannen tegen van 20 en 18 jaar respectievelijk afkomstig uit Schagen en Warmenhuizen. Ze werden staande gehouden en de tassen die ze bij zich hadden werden bekeken. Daar bleken inbrekersgereedschappen en een gestolen portemonnee in te zitten. De beide mannen werden aangehouden en ingesloten. Later bleek er een auto opengemaakt te zijn aan de Patrijzenhof. Uit die auto waren enkele goederen afkomstig. Tijdens het verhoor bekenden de mannen ook nog in een andere auto te hebben ingebroken. Daar werd een autoradio uit weggenomen. Ze zijn in de loop van de middag heengezonden.

Inbraak woning
Schagen, vrijdag 23 augustus 2002.
In de afgelopen nacht is er ingebroken in een woning aan de Vliedlaan. De dader is vermoedelijk binnengekomen met behulp van een valse sleutel. Uit de woonkamer werd een portemonnee en een sleutel weggenomen.

Paardenmenners op strand bekeurd
Callantsoog, vrijdag 23 augustus 2002.
De politie heeft vanmiddag twee jockeys bekeurd die met hun paard en sulky op het strand bij Groote Keeten reden. De politie krijgt hier soms klachten over van badpubliek. De gemeentelijke verordening schrijft voor dat paarden in de maanden mei tot en met september tussen 07.00 en 19.00 uur niet op het strand mogen komen. Ondanks waarschuwingen deden twee professionele paardenmenners dat toch, met een bekeuring als gevolg.

WESTFRIESLAND

Lichte hersenschudding na aanrijding
Hensbroek, donderdag 22 augustus 2002.
Omstreeks 16.30 uur, reed een 17-jarige bromfietser uit Hensbroek, op de Dorpsweg, achterop een bedrijfsauto bestuurd door een 36-jarige man eveneens uit Hensbroek. De automobilist reed over de Dorpsweg, komende uit de richting van de Julianaweg. Hij moest stoppen voor verkeer. Dit werd te laat opgemerkt door de achterop komende bromfietser. De voertuigen raakten beschadigd. De jongeman werd per ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. Hij bleek een lichte hersenschudding te hebben maar mocht naar huis.

Bromfietscontrole
Bovenkarspel, donderdag 22 augustus 2002.
Gedurende de dag werden er door twee agenten in totaal 14 bromfietsen gecontroleerd op de Hoofdstraat en op de Oosterdijk in Wervershoof. Er vielen zeven bonnen onder andere wegens te hoge constructiesnelheid, het niet dragen van een helm en het onterecht voeren van een snorfietsplaat.

Drie verdachten in gestolen auto aangehouden
Hoorn, donderdag 22 augustus 2002.
In de avonduren troffen agenten drie inzittenden in een gestolen auto aan op de Poolster. Ze zaten in een personenauto die bij een woninginbraak in de ochtenduren aan het Geldelozepad in Medemblik was weggenomen. De drie inzittenden, twee vrouwen van respectievelijk 16 en 17 jaar uit Hoorn en een 25-jarige man uit Hoorn, zijn allen door de politie aangehouden. Ze zijn in verzekering gesteld en onderzocht wordt of ze betrokken zijn bij meer inbraken.

Bromfietser gewond
Hoorn, donderdag 22 augustus 2002.
Omstreeks 20.20 uur vond er op de Drieboomlaan, ter hoogte van de kruising met de Willem Barentzstraat, een aanrijding plaats tussen een 19-jarige bromfietser uit Hoorn en een 37-jarige automobilist uit Amsterdam. De bromfietser reed over de Drieboomlaan en verleende op de kruising geen voorrang aan de voor hem van rechts komende automobilist. Hij kwam ten val op het wegdek en brak zijn bovenbeen en pols. Hij werd in het ziekenhuis opgenomen. De bromfiets raakte total loss, de auto gedeukt.

Drankrijder
Andijk, vrijdag 23 augustus 2002.
Omstreeks 00.45 uur betrapte de politie op de Knokkel een 43-jarige automobilist uit Andijk op het rijden met drank op. De man blies aan het bureau 480 ug/l en krijgt een proces-verbaal.

Auto gestolen
Venhuizen, vrijdag 23 augustus 2002.
Omstreeks 07.00 uur ontdekte een man aan de Kievit dat zijn auto in de nacht was gestolen. Het gaat hier om een rode personenauto, merk Seat, type Toledo en voorzien van het kenteken HB-BR-91.

Controles per motorfiets
Venhuizen, vrijdag 23 augustus 2002.
In de ochtenduren controleerden twee politiemotorrijders (één opvallend en één onopvallend) het verkeer op de Provincialeweg en ook op de Markerwaardweg in Wervershoof. Er werden 16 bekeuringen uitgedeeld, onder andere wegens snelheid, gordels en telefoneren met een toestel in de hand.