Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 23-08-2002
Persberichten van vrijdagmiddag 23 augustus 2002

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 26 augustus 08.00 uur.

Telefoon 0592 - 361294 of 06 - 53 23 80 59.

Stremming door explosiegevaar

HOLSLOOT - Vrijdagochtend omstreeks 10.00 uur is bij werkzaamheden aan het viaduct bij het knooppunt Holsloot brand ontstaan in een gasfles. De gasfles, gevuld met acetyleen, wordt daar gebruikt om ijzeren damwand te snijden. Vanwege het gevaar voor een ontploffing is het verkeer op de A37 en N37 stilgezet. De brandweer heeft de brand geblust en nadat de gasfles nog enige tijd werd nageblust om deze af te laten koelen, was het explosiegevaar geweken en kon het verkeer weer rijden. De stremming heeft ongeveer een half uur geduurd. Een onderzoek naar de oorzaak wordt door de Arbeidsinspectie ingesteld.

Agressieve motorrijder

Peize Vanmiddag omstreeks 12.45 uur reed een 17-jarige jongen uit Roden op zijn fiets over het fietspad langs de Zanddijk in de richting van Peize. Tussen de brug en de Drentschedijk reed een motorrijder hem met hoge snelheid voorbij. De jongen riep dat dit een fietspad was waarop de motorrijder stopte. De in het zwart geklede motorrijder vroeg de jongen wat hij had gezegd waarop de jongen herhaalde dat hij op een fietspad reed. Hierop kreeg hij een duw waardoor hij met fiets en al in de sloot belandde. Gevolg was een nat pak, natte GSM en natte walkman. De motorrijder reed vervolgens weg. De motorrijder droeg een zwart leren jack en broek en een zwarte helm. De Kawasaki-motor naked bike is zwart.

Verkeersongeval met letsel

Vanmorgen reed een 45-jarige vrouw uit De Groeve met haar auto ter hoogte van Tynaarlo de oprit naar de A-28 op. Ze verloor daar de macht over het stuur waardoor ze op de linker rijstrook terecht kwam. Daar werd haar auto van achteren aangereden door een 35-jarige man uit Groningen die met een snelheid van 130 km/uur reed. Gevolg: veel brokstukken op de rijbaan. Een 26-jarige bestuurster uit Groningen die kwam aanrijden wist op tijd te stoppen maar de achter haar rijdende 29-jarige man uit Groningen niet waardoor hij tegen de achterzijde van haar auto botste. Een daar achter rijdende 30-jarige man uit Groningen wist ook tijdig te stoppen maar door de autos voor hem te ontwijken kwam hij in de linkerberm terecht waardoor hij ook schade aan zijn auto opliep. Ook de auto van een 56-jarige bestuurder uit Onnen werd door rondvliegend materiaal geraakt waardoor hij schade opliep. DE 45-jarige vrouw uit De Groeve werd met onbekend letsel overgebracht naar het WZA.