Ministerie van Algemene Zaken

Antwoord op de vragen van Mevrouw E.G. Terpstra (VVD) d.d. 20 augustus 2002, nr. 2010214080


1. Vraag:
Is het waar dat u overweegt het wekelijkse 'interview met de Minister-President' afwisselend bij de publieke en een commerciële omroep te laten plaatsvinden?

Antwoord:
Naar aanleiding van de publicatie in het Algemeen Dagblad van 6 juli jl. inventariseert de Rijksvoorlichtingsdienst momenteel of commerciële tv-stations voorstellen hebben voor (gedeeltelijke) overname van het wekelijks gesprek met de minister-president, en zo ja in welke vorm.


2. Vraag:
Is het u bekend dat in Nederland ongeveer anderhalf miljoen mensen doof en slechthorend zijn, van wie velen ondertiteling nodig hebben om televizieprogramma's te kunnen volgen?

Antwoord:
Het wekelijks gesprek met de minister-president zoals dat nu door de NOS wordt uitgezonden, wordt via teletekst ondertiteld. Daaraan hecht ik grote waarde. Bij afwegingen over het eventueel (gedeeltelijk) verplaatsen van het wekelijks gesprek, zal de mogelijkheid van ondertiteling een belangrijke rol spelen.


3. Vraag:
Bent u bereid alleen dan om de week uw interview aan een commerciële omroep te gunnen als deze - net als de publieke omroep - volledige ondertiteling ervan garandeert?

Antwoord:
Zie het antwoord op vraag 2.