Gemeente Bedum


MEDEDELINGEN 14 AUGUSTUS 2002 wijziging bestemmingsplan BUITENGEBIED
Burgemeester en wethouders hebben besloten medewerking te verlenen aan wijziging van het bestemmingsplan BUITENGEBIED, door toepassing van artikel 11 van de Wet op de ruimtelijke ordening. De wijziging betreft het aanwijzen van een bebouwingsvlak voor het oprichten van een veehouderijbedrijf aan het fietspad/bedrijfsontsluitingspad Grote Haver te Onderdendam (het pad aan de oostzijde van het Boterdiep, tussen Ter Laan en Onderdendam).
Het ontwerp van de planwijziging ligt vanaf 15 augustus 2002 gedurende twee weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, afdeling VROM, Schoolstraat 1 te Bedum.
Tijdens de inzageperiode kunnen belanghebbenden schriftelijk hun zienswijze over de planwijziging indienen bij burgemeester en meldingen Wet Milieubeheer
Voor diverse categorieën van inrichtingen die vallen onder de werkingssfeer van de Wet milieubeheer zijn algemene regels gesteld. Bedrijven die aan de gestelde eisen voldoen, worden vrijgesteld van de wettelijke vergunningplicht en kunnen volstaan met een melding. Van de volgende inrichtingen zijn meldingen ontvangen:
* Schildersbedrijf Bulthuis, Industrieweg 23a, 9781 AC Bedum op grond van het Besluit bouw- en houtbedrijven milieubeheer (schilderswerkplaats);

* Maatschap Visser, Wolddijk 44, 9781 TK Bedum op grond van het Besluit melkrundveehouderijen milieubeheer (uitbreiding melkrundveehouderij);

* R.P. Wigboldus, Wolddijk 60, 9784 TE Noordwolde op grond van het Besluit voorzieningen en installaties milieubeheer (opslag propaan);

* Mecom Computers en Communicatie, Industrieweg 14, 9781 AC Bedum, op grond van het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven (verkoop, onderhoud computers).

De meldingsformulieren met bijbehorende stukken liggen vanaf vandaag gedurende 14 dagen tijdens kantooruren ter inzage op het gemeentehuis afdeling VROM. Voor een afspraak buiten kantooruren kunt u contact opnemen met de heer Bergsma (050-3018911).

verplaatsing markt

In verband met de reconstructie van het parkeerterrein aan De Vlijt in Bedum wordt de wekelijkse warenmarkt met ingang van donderdag 15 augustus voorlopig verplaatst naar De Vrije Gang.

aanvragen bouwvergunning

De volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn de afgelopen periode bij burgemeester en wethouders ingediend:
06-08-2002 Het veranderen van een garage aan Boterdiep Oz 2 te Bedum. 07-08-2002 Het plaatsen van een bovengrondse textielcontainer aan De Vlijt 6 te Bedum.
07-08-2002 Het plaatsen van een bovengrondse glascontainer aan De Vlijt 6 te Bedum.
07-08-2002 Het plaatsen van twee ondergrondse glasbakken nabij De Vlijt te Bedum.
09-08-2002 Het vergroten van een woning aan De Lijnbaan 26 te Bedum De aanvragen liggen op afdeling VROM (Bouw- en woningtoezicht), collecte in augustus:
19 t/m 24 augustus: Sonneheerdt Ermelo (blinden en slechtzienden) in Onderdendam
Het bureau voor jeugdhulpverlening Hajon houdt iedere donderdagmiddag van 15.00 - 16.00 uur spreekuur in het gemeentehuis, Schoolstraat 1 te Bedum.
Niet urgente meldingen: 0900-8844 (30 ct. per minuut)