Gemeente Nuth


Gemeente Nuth huldigt Sef Vergoossen

Sef Vergoossen is inwoner van de gemeente Nuth en heeft een prestatie van formaat weten neer te zetten. Hij is als trainer met KRC Genk landskampioen geworden van de Belgische voetbalcompetitie. Daarnaast is hij in België uitgeroepen als beste trainer van België. De gemeente Nuth wil Sef Vergoossen voor deze prestaties huldigen. De huldiging van Sef Vergoossen is gepland op 24 augustus 2002 op het sportcomplex van VV Schimmert en zal om 16.00 uur officieel beginnen.

Sef Vergoossen
Sef Vergoossen woont al meer dan 13 jaar met zijn gezin in Aalsbeek, gemeente Nuth. In Nederland bereikte hij faam als trainer met de grote voetbalclubs uit Limburg. In het Belgisch Limburgse Genk wordt hij voor het eerst als trainer landskampioen. Deze prestatie maakte in België zoveel indruk, dat hij vervolgens tot beste voetbaltrainer van België werd uitgeroepen. Burgemeester Nuytens nodigde vervolgens Sef Vergoossen uit om hem te vragen hoe de gemeente hem voor deze prestaties kan huldigen. Sef Vergoossen liet weten dat hij een huldiging in een bescheiden opzet waardeert. Alhoewel hij geen man van toeters en bellen is, biedt hij toch de ruimte om de rest van sportminnend Nuth daarbij te betrekken.

Een huldiging met goede bedoelingen
Het typeert Sef Vergoossen dat hij ook deze aangelegenheid aangrijpt om aan diegenen te denken die wel een extra duwtje in rug kunnen gebruiken. Al snel ontstond de idee om geld in te zamelen voor de gehandicapte jeugdsport. Een diep gekoesterde wens van Sef Vergoossen. De gasten die voor deze aangelegenheid zijn uitgenodigd, zullen samen met de gemeente Nuth zorgen voor een aardig startkapitaal. Directeur van het Huis voor de Sport, Jack Opgenoord wierp zich op om de komende tijd de plannen te concretiseren. Het gemeentebestuur staat hier welwillend tegenover. Sef Vergoossen hoopt door dit initiatief meer mensen enthousiast te maken. Een initiatief dat leidt tot een structurele ondersteuning voor projecten die ten goede komen aan de sportende gehandicapte jeugd.

De huldiging
Op het sportcomplex van VV Schimmert aan de Waterkuilsweg zal burgemeester Nuytens om 16.00 uur Sef Vergoossen toespreken en huldigen. Vervolgens zal Sef Vergoossen een korte demonstratie geven. Daarvoor heeft het gemeentebestuur de voetbalclubs van de gemeente Nuth gevraagd jeugdspelers af te vaardigen. Een klein groepje enthousiastelingen van rond de 10 à 12 jaar zal onder leiding van de beste trainer van België zijn voetbalkunstjes mogen vertonen. Daarna zullen de bedragen worden bekendgemaakt die ten goede komen aan de gehandicapte jeugdsport.