Gemeente Lelystad

Open huis wijkpost Atolwijk zaterdag 24 augustus

Op 24 augustus houdt wijkpost Atolwijk van 11.00 uur tot 16.00 uur open huis. Buurtcentrum De Krakeling en jongerenlokaal Escape doen ook mee. Om 14.00 uur presenteert wethouder Ruud Bootsma een project van het participatiebudget 'de verjaardagskalender 'kunst uit de wijk in de wijk'.

De medewerkers van de wijkpost, de wijkopzichter, de wijkagent en wijkraad geven informatie en de bewoners kunnen plannen bekijken, vragen stellen en ideeën uiten. De afdeling wijkbeheer showt voor de wijkpost een deel van haar groot materieel en bij de kinderkraam worden de kinderen vermaakt met ondermeer om 15.00 uur een ballonnenwedstrijd. Tijdens het open huis kunnen de bewoners gratis in de wijkpost meedoen met het participatieproject wijkkunst in de praktijk, waarbij zij leren poppenmaken van porselein, schilderen met olieverf, origami (Japanse papiervouwkunst) en quilten. Voor de gratis workshops moet vooraf worden ingeschreven bij de wijkpost Atolwijk, Schor 1, tel. 240807. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Professionele bewoners uit de wijk leiden de workshops en op het terras kan iedereen gratis genieten van professionele hapjes en drankjes van bewoners uit de wijk. Bij mooi weer vindt alles buiten plaats op de patio en rond de wijkpost.

Om 14.00 uur presenteert wethouder Ruud Bootsma de verjaardagskalender kunst uit de wijk in de wijk. De verjaardagskalender is een project van het participatiebudget 2002 en toont een greep uit de kunstschatten uit de wijken Atolwijk en Zuiderzeewijk, die bewoners eerder in de wijkpost en het stadhuis tentoonstelden. De verjaardagskalender wordt na 24 augustus aan alle bewoners in het werkgebied van de wijkposten Atolwijk en Zuiderzeewijk aan huis verspreid.

Door het volgen van de route van de Gouden Driehoek kunnen bewoners in het nabijgelegen buurtcentrum kennismaken met de sociaal culturele en educatieve activiteiten van buurtcentrum De Krakeling. Er zijn oner meer demonstraties line dance en square dance. Vanaf 20.30 uur is er een avondprogramma met countryband First Impression. Tenslotte leidt de route van de Gouden Driehoek naar Jongerenlokaal Escape, waar onder de Turkse klanken van zang en muziek en een buikdanseres, alle informatie over de activiteiten voor jongeren wordt gegeven. Escape sluit in de avond haar programma vanaf 20.00 uur af met de Marokkaanse band Mozaïk.