Politie Midden- en West Brabant

Schietincident bij café in Waalwijk

Datum: 24/8/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Op zaterdag 24 augustus 2002 omstreeks 00.30 uur vond er een schietincident plaats bij
café "Efes", gelegen aan de Andreas Zijlmansstraat in Waalwijk. Hierbij raakten twee cafébezoekers zwaar gewond. Zij zijn allebei naar ziekenhuizen in de regio overgebracht. Van een van de slachtoffers is de medische toestand zorgwekkend te noemen. Beide slachtoffers zijn afkomstig uit Waalwijk. Hun respectievelijke leeftijden zijn onbekend.

Over de toedracht van het voorval tast de politie nog in het duister. Wel staat inmiddels vast dat de dader een vuurwapen heeft gebruik. De identiteit van de vermoedelijke dader is wel bekend. De dader is op dit moment nog voortvluchtig. De overige cafébezoekers zijn overgebracht naar het politiebureau in Waalwijk, waar zij verhoord zijn over de gebeurtenis. Verder heeft de unit Forensisch Technisch Onderzoek van de politie Midden en West Brabant in en rond het café een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld.

De politie kan op dit moment geen nadere bijzonderheden verstrekken. Dit persbericht wordt in de loop van de zaterdag 24 augustus 2002 geactualiseerd, indien daartoe aanleiding bestaat.