Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 24-08-2002
1e persbericht 24 augustus 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte aangehouden na geluidsoverlast en vernieling In zijn woning aan de Generaal van Dedemlaan is zaterdag rond 00.15 uur een 49-jarige man aangehouden. De verdachte was reeds eerder op de avond gewaarschuwd door de politie omdat hij geluidsoverlast veroorzaakte door harde muziek te draaien. De man trok zich echter niets van de waarschuwing aan en zette de muziek wederom hard aan. Tevens wordt de man verdacht van het gooien van een fles met brandbare vloeistof over de planten van zijn buren. Bij zijn andere buren werd een bierfles in de tuin gegooid en werden diverse planten op een overkapping van een terras gegooid. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten in een politiecel.

Eindhoven: Verdachte automobilist negeert stopteken politie Op de Edisonstraat is zaterdag na een achtervolging rond 5.00 uur een 30-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie zag de automobilist kort voor zijn aanhouding rijden over de ventweg van de Marconilaan. Zij gaven hem een stopteken voor een algemene controle. De automobilist stopte niet maar verhoogde juist zijn snelheid en reed via de ventweg van de Beukenlaan uiteindelijk richting Edisonstraat. Op de Edisonstraat kwam de automobilist met zijn voertuig in de middenberm terecht. Hierop is hij uitgestapt en weggelopen. De politie zag toen kans om hem in zijn kraag te pakken. Uit onderzoek bleek dat in de auto een doorverbinding was gemaakt. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten op heterdaad betrapt
Op het Wilhelminaplein zijn zaterdagochtend rond 2.00 uur een 27-jarige Eindhovenaar en een 33-jarige man met een nog onbekende woonplaats aangehouden. Beide verdachten werden op heterdaad betrapt toen zij een auto wilde wegnemen. De politie betrapte het stel na een melding van een vrouw die aangaf dat haar tas was gestolen in een horecagelegenheid aan de Kleine Berg. Dit gebeurde kort voor de aanhouding van de twee verdachten. In de tas zaten sleutels waaronder haar autosleutels, een rijbewijs en een paspoort. Toen de politie een onderzoek instelde in de omgeving zagen ze de auto van de vrouw wegrijden vanaf een parkeerplaats bij het Wilhelminaplein. Bij het wegrijden werden twee andere daar geparkeerde autos beschadigd. Beide verdachten zijn ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek.

Eindhoven: Verdachten van diefstal fiets aangehouden Na een melding van fietsendiefstal vanaf de Hermanus Boexstraat stelde de politie rond middernacht een onderzoek in de omgeving in. Op de Schimmelt kon zaterdag even na middernacht een 37-jarige Eindhovenaar aangehouden worden. Kort daarvoor werd op de Lardinoisstraat een 24-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie zag de verdachte daar lopen met een fiets onder zijn arm. Bij de 24-jarige verdachte werd een mes aangetroffen. Dit is in beslag genomen. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
In de Rozentuin is zaterdag rond 1.30 uur een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie zag de verdachte daar uit een tuin komen met een fiets in zijn hand. Uit onderzoek bleek dat de postcode die in de fiets gegraveerd stond was weggehaald. Hierop is de verdachte voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte van vernieling aangehouden Op de Aalsterweg is zaterdag rond 3.30 uur een 18-jarige Veldhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van twee ruiten van een toegangsdeur van een horecagelegenheid aan de Aalsterweg. Na verhoor is de verdachte naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Nachttegaallaan is zaterdag rond 5.30 uur een 24-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt terwijl hij teveel had gedronken. De politie zag de man zonder verlichting over de Fuutlaan rijden. Op de Nachtegaallaan is de automobilist vervolgens staande gehouden. Uit onderzoek bleek vervolgens dat de man teveel had gedronken. Bij hem werd een promillage van ruim 1,00 gemeten. De man kreeg een rijverbod van vier uur en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Poging diefstal bromfiets
Na een melding van een poging van diefstal van een bromfiets op de Kerkstraat stelde de politie zaterdagochtend een onderzoek in de omgeving in. De 22-jarige Eindhovense eigenaresse van de bromfiets zag dat iemand haar bromfiets probeerde weg te nemen. Op het moment dat zij aan kwam lopen vluchtte de dader. Op de Kerkstraat kon rond 4.00 uur een 37-jarige verdachte man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Laptop en digital cameras gestolen
Uit een bedrijf aan de Heistraat zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag een laptop en twee digitale fotocameras weggenomen. De dader kwam binnen door een voordeur open te breken.

Asten: Onder invloed
Op de Brand is zaterdagochtend rond 2.00 uur een 25-jarige automobilist uit Bergen op Zoom betrapt terwijl hij teveel had gedronken. De politie zag de automobilist langzaam en slingerend rijden. Plotseling zette hij de auto in de berm en stapte uit. Uit onderzoek bleek dat de man teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 0,70 uit. De man kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van 190 Euro. Daarnaast kreeg hij nog een bekeuring omdat hij in eerst instantie weigerde om zijn rij- en kentekenbewijs te laten zien.

Deurne: Verdachte aangehouden na wegnemen terrastafel In zijn woning in Deurne is zaterdag rond 2.45 uur een 19-jarige jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van het wegnemen van een terrastafel bij een horecagelegenheid aan de Markt eerder die avond. De terrastafel werd in de tuin van de woning aangetroffen. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij zal de terrastafel terugbrengen naar de rechtmatige eigenaar.

Heeze: Snelheidsapparatuur opzettelijk vernield Op de Somerenseweg is vrijdag rond 20.15 uur een 26-jarige automobilist uit Someren aangehouden. De man wordt verdacht van het vernielen van op de Somerenseweg opgestelde snelheidsapparatuur. De verdachte was geflitst voor te hard rijden en keerde hierop terug naar de controlepost. Hier reed hij met zijn auto tegen de apparatuur aan die vervolgens in de sloot belandde. Vervolgens vluchtte hij in zijn auto maar de politie zag kans om de verdachte aan te houden. De man is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Son: Inbraak in winkel
In een winkel aan de Nieuwstraat is vrijdagavond rond 23.15 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam van een toegangsdeur te vernielen. Uit de winkel worden een nog onbekende hoeveelheid rookwaren vermist.

Waalre: Defecte koplamp leidt tot behoorlijke boete De politie zag vrijdagavond op de A2 een Duitse bestelbus met een defecte koplamp rijden. De bestelbus werd op een parkeerplaats staande gehouden. Vervolgens werden in het voertuig van de twee Duitsers, 18 en 20 jaar, zes zakjes marihuana, twee zakjes hasj en drie zakjes paddos aangetroffen. Deze verdovende middelen zijn in beslag genomen. De verdachten hebben ieder een boete gekregen van 400 Euro.