Korps: Groningen, plaats: Diverse 24-08-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 24 augustus 2002

Dagelijkse berichten regio Groningen

Groningen: fietser gewond
Bij een botsing tussen twee fietsers op de kruising van de Borgwal met de Bedumerweg en de Cortinghpoort, in Groningen is een 26-jarige inwoonster van Groningen gewond geraakt. Ze is met enkele gekneusde ribben en vermoedelijk een hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeval gebeurde vrijdagmorgen en ontstond toen de andere fietser, een 14-jarige stadgenoot, kennelijk met grote snelheid tegen haar aanbotste. Hij kwam van de richting Poortstraat en zag de vanuit de richting Asingastraat naderende vrouw kennelijk over het hoofd. De vrouw kwam bij de botsing hard te vallen.

Groningen: wanbetaler aangehouden
Een 27-jarige Stadjer is vrijdagnacht aangehouden, nadat twee taxiritten had gemaakt zonder de kosten te betalen. De tweede rit eindige in de Gelkingestraat waar de taxichauffeur de politie liet komen. De man werd overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij een gebruikershoeveelheid witte poeder bij zich had. Mogelijk gaat het om cocaïne. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: man aangehouden voor bedreiging
Een 23-jarige inwoner van Groningen is vrijdag even na middernacht op de Gelkingestraat aangehouden. Nadat hij een 20-jarige stadgenoot had bedreigd met een priem. Een burgerpatrouille van de politie zag de man met de ander vechten waarbij hij de priem in de hand had en mogelijk wilde steken. Dit ziende werd hij meteen tegen de grond gewerkt en in de boeien geslagen. Toen hij aan het politiebureau was, waar de ander ook verscheen, bleek dat beiden elkaar kenden en kort daarvoor ook ruzie met elkaar hadden gehad. Ze wilden geen aangifte doen. Gezien de ernst van de zaak is de verdachte voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: alcomobilist rijdt auto total loss
Een 41-jarige automobilist uit Slochteren heeft vrijdagnacht zijn bestelauto total loss gereden toen hij op de Stuurboordswal in Groningen met zijn auto op twee lantaarnpalen botste die op een vluchtheuvel stonden. De palen werden daarbij overigens ook totaal vernield. Toen de politie bij het wrak arriveerde was de chauffeur in geen velden of wegen te bekennen. Een politiehond slaagde erin om verderop in de bosjes een slapende man te ontdekken, die op het oog zwaar onder invloed van alcohol was. Hij was tevens licht gewond. Het bleek om de bestuurder van de auto te gaan. Hij is ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis waar een bloedproef werd afgenomen voor nader onderzoek naar het promillagegehalte. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd. De stroomtoevoer naar de vernielde lantaarnpalen is door de Edon afgesloten.

Groningen: jongens aangehouden voor brandstichting Zes jonge Stadjers in de leeftijd van 16 tot 23 jaar zijn vrijdagnacht aangehouden nadat ze in de Papengang in de stad een bromfiets in brand hadden gestoken, waardoor ernstig gevaar ontstond voor de aanliggende panden, waar onder een appartementencomplex. Vanwege dit gevaar hebben enkele getuigen de brand geblust. Daarmee kon echter niet worden voorkomen dat er rookschade ontstond in enkele appartementen. De politie werd over deze brand getipt. Het zestal was echter al weer verdwenen, maar kon worden gevolgd door het cameratoezicht. Hierdoor kon de groep vrij snel in de Oosterstraat worden aangehouden. Ze zijn voor verhoor en nader onderzoek ingesloten.

Groningen: man bekeurd voor dierenmishandeling
Een 22-jarige Stadjer is vrijdagavond bekeurd voor het afranselen van zijn hond. De man bevond zich op de Folkingedwarsstraat en had blijkbaar last van zijn hond. Hij ranselde het dier zodanig af, dat omstanders de politie waarschuwden. De hond bleek er slecht uit te zien en is na overleg met Justitie in beslag genomen. Het dier is ondergebracht op een verzorgingsadres

Delfzijl: man aangehouden voor bedreiging buurvrouw Een 31-jarige bewoner van een flat aan het Schuitenzand in Delfzijl is vrijdagavond aangehouden voor bedreiging van zijn buurvrouw en andere flatbewoners. De man die om onduidelijke redenen finaal door het lint was, bonkte op de ramen en de deur van de buurvrouw en schreeuwde onder meer dat hij haar dood zou maken. Ditzelfde gebeurde ten opzichte van andere bewoners die hij op de galerij van de flat tegenkwam. Hij hield daarbij een groot mes in handen. Toen hem duidelijk werd dat de politie was gewaarschuwd, vluchtte hij in eerste instantie, maar keerde even later weer terug. Op dat moment kon de politie hem aanhouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Alcohol in het verkeer
Op de Rijksweg 33 bij Zuidbroek is vrijdagnacht een 39-jarige automobilist uit Stadskanaal bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij bleek 1.1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Een 24-jarige Muntendammer bleek 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De man had de pech, dat hij op de Tussenklappen bij zijn woonplaats bijna frontaal op een politieauto botste. Nader onderzoek gaf aan, dat hij had gedronken. Omdat hij vorig jaar ook al was bekeurd voor het rijden onder invloed werd zijn rijbewijs ook ingevorderd. Hij kreeg tevens een proces-verbaal voor het rijden met gladde banden en het niet verlenen van voorrang aan de politieauto. Een 18-jarige snorfietser uit Appingedam bleek 0.9 promille alcohol ij zijn bloed te hebben. Hij werd staande gehouden op de Graaf Edzardstraat in zijn woonplaats. In Groningen werd op het Gedempte Zuiderdiep een 38-jarige automobilist uit Assen bekeurd voor 1.1 promille alcohol.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief).