Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-08-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 12.00 uur

Politieagenten gewond bij aanhouding

UTRECHT Op de Jagerskade zagen agenten vrijdagochtend rond 11.30 uur een 25-jarige Utrechter lopen die zich nogal vreemd gedroeg. De man zwalkte over de weg en was kennelijk dronken. Om hem op zijn gedrag aan te spreken werd hij staande gehouden. Zonder enige aanleiding pakte hij een bierfles uit zijn tas en bedreigde de agenten daarmee. Vervolgens gooide hij meerdere flessen naar de politie. Om de man te kunnen overmeesteren waren de agenten genoodzaakt de wapenstok te gebruiken.
Het lukte de man om een wapenstok van een van de agenten afhandig te maken. Daarna werd de agent met haar eigen wapenstok geslagen en raakte gewond aan haar onderarm. In het ziekenhuis werd een zware kneuzing vastgesteld. De andere agent, die geraakt werd door een volle bierfles, raakte gewond aan een been.

Nadat meerdere agenten ter plaatse waren gekomen kon de buiten zinnen geraakte verdachte worden aangehouden. Hij is voor nader verhoor ingesloten.

Beroofd tijdens pinnen

UTRECHT Op het Neude werd vrijdagavond rond 23.30 uur een 24-jarige vrouw uit Utrecht slachtoffer van een man die haar gepinde geld wegnam. Op het moment dat de vrouw het pasje uit de automaat nam werd door een onbekende man, die achter haar stond, geschreeuwd dat zij haar pasje moest afgeven. Toen zij dat niet deed werd het gepinde geld weggenomen.

Aanhouding jeugdige automobilist

UTRECHT De politie kreeg vrijdagmiddag om 15.30 uur een melding van een taxichauffeur dat het hem was opgevallen dat op de Goudensteinlaan een personenauto reed met achter het stuur een bestuurder die er nogal jong uitzag. De auto reed zodanig hard door de wijk dat de taxi de betreffende auto uit het oog verloor. Agenten namen de taxichauffeur mee in de politieauto en na enig zoeken zagen zij op het Vechtplantsoen de betreffende jongen achter op een fiets bij zijn maatjes zitten. Bij onderzoek in de omgeving werd de betreffende auto aangetroffen. De bedrading van het contactslot was doorverbonden. Er wordt nog uitgezocht waar de auto is gestolen.
De bestuurder bleek een 9-jarige Utrechtse jongen te zijn. Hij is door zijn moeder opgehaald.

Valse Euros

UTRECHT Een 30-jarige man uit Utrecht is vrijdagochtend aangehouden omdat hij in de bus van het Gemeentelijk Vervoersbedrijf met vals geld wilde betalen. De chauffeur die het biljet van 20 Euro niet vertrouwde herkende als een vals biljet en belde de politie. De man werd vervolgens op de Graadt van Roggenweg door de politie aangehouden. Het valse bankbiljet is in beslag genomen. De man is voor nader verhoor ingesloten.