Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zaterdag 24 augustus 2002

* VROUW BEROOFD
Zaterdagmorgen vroeg werd een 23-jarige vrouw uit Rotterdam in de Johan de Meesterstraat beroofd van vijftien euro. Aangeefster liep, omstreeks kwart over twee, in de Johan de Meesterstraat en werd bij een portiek onverwacht vastgepakt door een onbekende man. Met veel verbaal geweld eiste hij geld en hield haar daarbij stevig vast. De dader pakte vervolgens uit haar portemonnee, die in haar tas zat, een geldbedrag van vijftien euro, waarna hij zich uit de voeten maakte.


* FIETSER GEWOND BIJ VERKEERSONGEVAL
BERKEL EN RODENRIJS - In de nacht van vrijdag op zaterdag vond er op de Noordeindseweg een verkeersongeval plaats, waarbij een 20-jarige man uit Berkel en Rodenrijs gewond raakte. Omstreeks kwart voor twee botste een taxi op de Noordeindseweg met de 20-jarige fietser. De oorzaak is nog niet geheel duidelijk. De fietser kwam op de motorkap terecht en tegen de voorruit van de auto, waarna hij op straat viel. Het slachtoffer is overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum, waar bleek dat hij een aantal kneuzingen en een gebroken neus had opgelopen. De 32-jarige chauffeur van de auto uit Bodegraven liep geen letsel op.


* MAN MET STEEKWOND OPGENOMEN IN ZIEKENHUIS

Zaterdagmorgen vroeg, rond één uur, werd op het Mathenesserplein de aandacht van politiemensen getrokken door een toeterende taxichauffeur. Hij had een klant in zijn wagen zitten met een steekwond. De man is door de GGD naar het Eramsmus Medisch Centrum gebracht, waar hij werd opgenomen met een steekwond in de onderbuik. Het 56-jarige slachtoffer uit Rotterdam heeft het letsel vermoedelijk opgelopen bij een ruzie met een onbekende man op of in de omgeving van de Mathenesserburg. De recherche van het district West stelt een onderzoek in.

Avonduitgave vrijdag 23 augustus 2002

* BRAND IN WONING
SCHIEDAM - Door nog onbekende oorzaak brak er vrijdagmorgen brand uit in een woning aan de Nieuw-Mathenesserstraat. Het vuur is omstreeks elf uur ontstaan. Er was sprake van een grote rookontwikkeling en de brandweer gaf het alarm 'grote brand'. De woning brandde geheel uit en een hond en een kat zijn daarbij om het leven gekomen. De bewoonster, die bij het ontstaan van de brand niet thuis was, werd opgevangen door politiemensen.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
De politie van het district West stelde vrijdagmorgen, naar aanleiding van klachten, een onderzoek in in een bedrijfspand aan de Overschiese Kleiweg. Binnen trof men een hennepkwekerij aan met 240 grote en 2831 kleine planten (stekken). De benodigde energie werd niet illegaal verkregen. De planten en de aanwezige apparatuur werden in beslag genomen en alles is inmiddels vernietigd. Een onderzoek naar de verantwoordelijke(n) wordt ingesteld.