Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 24-08-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06 - 51 40 19 52

Rijden onder invloed
URK Vrijdagavond is op de Urkerweg een 32-jarige Urker aangehouden voor rijden onder invloed. Een surveillerende motoragent zag hem op een zogenoemde quad rijden en vermoede dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. De man probeerde in eerste instantie te ontkomen, maar stapte toch af. Hij reageerde recalcitrant en verzette zich tegen aanhouding. Na een korte worsteling is hij geboeid overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de rit uitte hij allerlei beledigingen naar de agenten en op het politiebureau weigerde hij mee te werken aan een ademanalyse. De verdachte is ter ontnuchtering ingesloten op het politiebureau in Lelystad.
Een 38-jarige bromfietser uit Tollebeek is op de Domineesweg aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij 330 ug/l (0,8 promille). Omdat dit niet de eerste keer was dat hij hiervoor is aangehouden, is zijn rijbewijs ingevorderd. Na verhoor is hij heengezonden.
Op de Lange Dam werd vrijdagavond een 20-jarige bromfietser uit Urk aangehouden omdat hij teveel gedronken had. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek hij een promillage te hebben van 0,99 (435 ug/l). Hij is met een rijverbod van vier uur weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Controle landbouwvoertuigen
NOORDOOSTPOLDER De politie heeft vrijdagmorgen op verschillende wegen in de Noordoostpolder landbouwvoertuigen gecontroleerd op het voeren van de juiste reflectoren. Er werden vier bekeuringen uitgeschreven.

Aanrijding
LELYSTAD Op de Dronterweg heeft zich vrijdagmiddag een aanrijding voorgedaan. Een 20-jarige bestuurder van een bestelbus uit Biddinghuizen remde af voor een rood verkeerslicht. Een 34-jarige motorrijdster uit Lelystad merkte dit te laat op en botste tegen de achterkant van de bestelbus. Ze is met onbekend letsel overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

Aanhouding auto-inbreker
LELYSTAD Dankzij een oplettende getuige heeft de politie vrijdagmiddag op de Zandbank een 25-jarige Lelystedeling op heterdaad aan kunnen houden voor auto-inbraak. De getuige had gezien dat de man een auto openbrak en belde de politie. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam, zette de verdachte het op een rennen. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. In totaal drie autos waren opengebroken.

Aanhouding diefstal gsm
LELYSTAD De politie heeft vrijdagnacht op het Stationsplein een 43-jarige Lelystedeling aangehouden op verdenking van diefstal van een gsm. De 17-jarige Lelystadse eigenaar van de gsm deed melding van de diefstal en op zijn aanwijzing kon de verdachte aangehouden worden. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Beroofd
ALMERE Vrijdagmiddag heeft een 44-jarige Almeerse aangifte gedaan van straatroof. Ze reed in haar invalidenwagentje over het Spoorbaanpad, werd tegengehouden door een tweetal jonge jongens en vervolgens beroofd van haar geld. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Aanhouding na mishandeling
ALMERE Een 64-jarige man en een 68-jarige vrouw (beiden uit Almere) hebben vrijdagmiddag aangifte gedaan van mishandeling. Ze liepen over de Bottelaarpassage toen ze bijna omver gereden werden door een jonge man op een fiets. Hierop ontstond een handgemeen waarbij de vrouw en man geschopt en geslagen werden. De jonge man vluchtte vervolgens weg. Dankzij oplettende getuigen kon de identiteit van de verdachte worden achterhaald. Hij is later die dag aangehouden en voor nader verhoor ingesloten.

Aanhouding fietsendief
ALMERE Dankzij oplettende omwonenden heeft de politie vrijdagnacht op de Trommelstraat een 19-jarige Almeerder aangehouden voor fietsendiefstal. Hij had geprobeerd een fiets uit een tuin te stelen, maar werd betrapt. De verdachte bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.