Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-08-2002 Persberichten district Rijn en Venen, 12.00 uur

Belediging bestraft

Maarssen Een 17-jarige jongen uit Maarssen werd in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 04.00 uur aangehouden omdat hij kort daarvoor beledigende taal tegen agenten had geroepen op de Breedstraat.
Toen de agenten hem hierop aan wilden spreken, ging hij er in eerste instantie vandoor. Hij kon even later worden aangehouden op een bankje op het Pieter de Hooghplein. Hij verzette zich hevig bij de aanhouding, waardoor hij geboeid naar het politiebureau moest worden afgevoerd. Zijn vriend kon ontkomen.

Van de weg geraakt

MIJDRECHT - Een 18-jarige jongen uit Wilnis werd vrijdagavond omstreeks 23.45 uur aangehouden op de kruising van de Nijverheidsweg met de Energieweg.
De jongen naderde met een snelheid van ongeveer 80 km/u de T-splitsing waar hij bijna rechtdoor reed. Hij kon de auto niet meer onder controle houden en belandde in de bosjes. Zijn bijrijder, een 17-jarige jongen uit Mijdrecht, droeg geen autogordel en moest per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. Zijn letsel is onbekend.
De 18-jarige jongen uit Wilnis bleek geen rijbewijs te hebben. Ook was zijn auto niet verzekerd en was het kenteken van het voertuig geschorst.
Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Wegpiraat

WOERDEN Een 23-jarige man uit Woerden werd vrijdagmiddag omstreeks 14.00 uur aangehouden op de Wilhelminaweg na een dollemansrit op zijn brommer door de stad. Hierbij had hij het verkeer en de voetgangers ernstig in gevaar gebracht
Toen een surveillerende agent de bromfietser zag rijden zonder helm, besloot hij hem aan te spreken. De Woerdenaar zag dit en ging er vandoor. Een achtervolging volgde waarin de man op zijn bromfiets snelheden bereikte van zon 90 km/u. Hij negeerde verkeerslichten en diverse voetgangers konden zich ternauwernood uit de voeten maken om aanrijding te voorkomen.
Uiteindelijk kon de verdachte klem gereden worden op de Wilhelminaweg. Gezien zijn zeer onverantwoorde rijstijl wordt hem poging doodslag en gevaarlijk rijgedrag ten laste gelegd.