Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-08-2002 Persberichten district Eemland zuid, 12.30 uur

Onder invloed achter het stuur

HOOGLAND Een 53-jarige man uit Amersfoort werd vrijdagavond om 23.45 uur aangehouden op de A-1. Surveillerende agenten hadden gezien dat de man bij een café met volle snelheid was weggereden richting de A-1. Hier hielden ze de man staande en verzochten hem mee te werken aan een blaastest. Omdat de man weigerde de blaastest te voltooien, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Voor het rijden onder invloed en het weigeren aan medewerking bij een blaasproef wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT en WOUDENBERG Op de Stationsweg Oost in Amersfoort werd vrijdagvond tussen 21.00 en 22.30 uur en verkeerscontrole gehouden. Vier automobilisten overtraden de maximum snelheid en een bromfietser kreeg een proces-verbaal wegens het niet dragen van zijn helm. In Woudenberg werd op de Randweg een verkeerscontrole gehouden tussen 16.30 en 18.00 uur. Tien automobilisten werden aangehouden omdat zij geen autogordel droegen.

Vrouw gewond bij aanrijding

LEUSDEN - Op de kruising van de Hamersveldseweg en de Klepelhoek raakte vrijdagavond omstreeks 18.00 uur een 45-jarige vrouw gewond bij een aanrijding.
Een 57-jarige bestuurder gaf op de T-kruising geen voorrang aan deze automobiliste die van rechts kwam.
Ook de vrouw die naast haar man in de auto zat, moest voor onderzoek naar het ziekenhuis.
Beide autos moesten worden weggetakeld.