Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 24-08-2002 Persberichten
Persbericht

Heerlen

Hulsberg; dronken automobilist in middenberm

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 30-jarige inwoner uit Aken aangehouden, omdat hij met zijn auto op de Hulsbergerweg een paaltje in de middenberm omver had gereden.
Een andere automobilist die de aanrijding zag gebeuren, zag kans om de Akenaar een eindje verderop te laten stoppen. Daar de man uit Aken, door het alcoholgebruik, niet in staat juist te blazen, moest hij een bloedproef ondergaan.
De man werd ter ontnuchtering ingesloten. Hij bleek nog een boete van ruim 153 Euro te hebben open staan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Heerlen; woningbrand

Vrijdagavond is even voor 21.00 uur brand uitgebroken op de zolder van een woning aan de Koningstraat in Heerlen. De brandweer had het vuur snel onder controle. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Oorzaak van de brand is vermoedelijk een kortsluiting in de geiser c.q. cv-ketel die op de zolder stond. De bewoners waren in de woning aanwezig toen op zeker moment de stroom uitviel. Nadat geprobeerd was dit middels de aardlekschakelaar te herstellen, bemerkten zij een rookontwikkeling op de bovenverdieping. Hierop werd 112 gebeld. Het pand liep aanzienlijke schade op. De bewoners zijn tijdelijk elders ondergebracht.