Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 24-08-2002
Persberichten van zaterdagmiddag 24 augustus 2002

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 26 augustus 08.00 uur.

Telefoon 0592 - 361294 of 06 - 53 23 80 59.

Ongeval met letsel

Nieuw-Buinen Gistermorgen reed een 39-jarige vrouw uit Nieuw-Buinen met haar auto over het Zuiderdiep. Toen zij linksaf sloeg om een inrit in te rijden werd ze ingehaald door een 47-jarige vrouw uit Buinerveen die niet had gezien dat haar voorgangster richting aangaf om links af te slaan. Een aanrijding volgde waarbij de vrouw uit Buinerveen pols- en nekletsel opliep. Zij werd per ambulance naar het Refajaziekenhuis overgebracht.

Meppel Gistermiddag reed een man uit Meppel (leeftijd onbekend) met zijn fiets over de rotonde van de Eendrachtstraat. Hij kwam daar in aanraking met de stoeprand en kwam te vallen waarbij hij een hoofdwond opliep. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht

Borger Gistermiddag reed een 63-jarige vrouw uit Oude Schans met haar auto vanuit de richting Schoonloo de kruising met de N34 over waarbij zij geen voorrang gaf aan een 41-jarige bestuurder uit Emmen. Deze reed vanuit de richting Groningen. Bij de aanrijding die volgde raakten beide bestuurders gewond. Om ze uit de auto te krijgen knipten medewerkers van de brandweer de daken van de autos. De vrouw werd naar het Rafajaziekenhuis overgebracht, de man naar het WZA. Aard van het letsel onbekend.

Klazienaveen Vannacht reed een 22-jarige bromfietser over het Kruiwerk en botste daar tegen de achterzijde van een vrachtauto. Daarbij raakte hij en zijn 17-jarige passagier uit Klazienaveen gewond en werden zij naar het SZE overgebracht met diverse verwondingen. Van de jarige bestuurder werd een bloedproef genomen. Beide bromfietsers droegen geen helm.

Alcomobilisten

Coevorden Gistermiddag meldde een oplettende burger dat de bestuurder van een auto mogelijk onder invloed was. Op de Europaweg trof een patrouille van de Koninklijke Marechaussee deze bestuurder aan. Hij zal al bierdrinkend achter het stuur. Een controle wees een promillage uit van 1,1. In verband met recidive werd zijn rijbewijs ingevorderd en de auto in beslag genomen.

Balloo Vannacht reed een 40-jarige man uit Assen met zijn auto over de weg Balloo. Controle leverde aan alcoholpromillage op van 1,2.

Diefstal auto

Assen Vannacht omstreeks 03.30 uur ontdekte een 40-jarige man uit Assen dat zijn auto was gestolen. De donkerrode Opel Corsa stond op de parkeerplaats achter de flat aan de Einsteinlaan.

Woninginbraken

Assen - Vannacht werden een aantal inbraken gepleegd in woningen in Assen. Aan de Ruydaelstraat werd een telefoon weggenomen, aan de Havikstraat werd wel een deur opengebroken maar er werd niets vermist, aan de Amelterhout werd eveneens een deur opengebroken maar niets weggenomen en aan de Resedastraat werd geld en sieraden weggenomen. Steeds werd via de Bulgaarse methode de sloten vernield. Daarbij wordt de cilinder van het slot afgebroken.

Inbraak in kiosk

Beilen - Werd vannacht ingebroken in de kiosk van een benzinestation aan de Stationslaan. Het glas van de deur werd vernield waarna rookwaar werd weggenomen. Vanmorgen werd aan de Zuidmaten een 19-jarige man uit Groningen aangehouden die in het bezit van rookwaar was. Hij werd aangehouden als verdacht van betrokkenheid bij deze kraak.

Winkeldiefstal

Meppel Gistermiddag werd in een winkel aan de Ceintuurbaan een vrouw aangehouden door een medewerker. Hij had gezien dat zij een boormachine zonder betalen meenam. Toen de medewerker deze 47-jarige vrouw uit Meppel daarop aansprak ontstond er een handgemeen waar ook een 37-jarige man uit Meppel aan deelnam. Hij was samen met die vrouw. Toen die man wegrende gaf de vrouw het op en overhandigde de boormachine aan de medewerker. De politie nam de vrouw mee voor verhoor, zij bekende de diefstal. De wegrennende man meldde zich later op de avond aan het bureau. Na verhoor konden beiden het bureau met een proces-verbaal verlaten

Assen Gistermiddag zag een agent in opleiding, toen hij met zijn vriendin aan het winkelen was, dat een man het poortje van een warenhuis passeerde waarbij er een signaal overging. De agent in spé achtervolgde de man en wist hem aan te houden en de tas in beslag te nemen. Daar zaten twee leren jassen in die naar later bleken in dat warenhuis waren weggenomen. De verdachte is een 29-jarige man uit Assen.

Vernielingen

Assen Vannacht werden 13 grote ruiten van de school de Scharmhof ingeslagen. Getuigen zagen twee jongens wegfietsen waarbij één van de jongens een krantenfietstas op zijn fiets had. Toen agenten kort daarna twee jongens zagen fietsen en de fietstas daarbij opvallend aanwezig was werden zij aangesproken maar zij gingen er vandoor. De jonge held werd echter aangehouden en later in de nacht werd zijn maatje in het ouderlijk huis aangehouden. De jongens van 15 en 18 jaar zijn ingesloten voor onderzoek. Zij bekenden de vernielingen, motief was de kick en alcoholgebruik.

Openlijke geweldpleging

Veenhuizen - Gisteravond reden twee vrouwen uit Veenhuizen (39 en 44 jr) met paard en wagen over de Meidoornlaan. Zij werden daar ingehaald door twee jongens op een bromfiets. Die bromfiets reed kort voor het paard langs waarop het onrustig werd. De beide dames riepen de jongens na dat ze rustig aan moesten doen. De jongens reageerden hierop door kort daarna terug te komen met 7 a 8 andere bromfietsers die rond het paard gingen rijden en veel lawaai maakten. De 39-jarige vrouw stapte van de bok en hield het onrustige paard bij het hoofd vast. De jongens bleven echter rond hen heen cirkelen. Het paard werd zo onrustig dat het niet meer te houden viel waarop de vrouw paard en wagen over zich heen kreeg als gevolg waarvan zij verwondingen opliep. De jongens reden zoals echte lafaards betaamt hierop weg. De politie is op zoek naar de jongens. Het letsel van de vrouw bestaat uit blauwe plekken, schaafplekken en een gat in haar knie.

Man valt van steiger

Exloo Gistermiddag viel een 54-jarige man uit Zwartemeer van een steiger bij een woning aan de Hofakkersweg. De man was bezig met werkzaamheden aan de muur toen hij vermoedelijk zijn evenwicht verloor. Hij werd per ambulance naar het SZE overgebracht. De arbeidsinspectie, die het werk ter plaatse stil legde omdat niet aan de eisen werd voldaan, stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.