Ingezonden persbericht

Landelijk meldpunt "Illegale Praktijken" van start per 1 sep

Bookmark de site voor het geval u deze nog een keer nodig heeft

HEUSDEN, 20020824 -- Voor meer informatie: Loek van Tongeren Tel: 0416-663333 of e-mail info@copylease.com Eerder verschenen artikelen zijn: http://www.telegraaf.nl/digilink/teksten/digi.illegale.site.software.www.website.html http://www.brabantsdagblad.nl/CDA/regioportal/0,2078,3173__1195492_,00.html

De bezoekers van deze site kunnen rechtstreeks klikken op het voor hun betreffende onderwerp en dan een formulier "anoniem" invullen.

Alle gegevens komen in een database en zijn toegankelijk uitsluitend voor de belanghebbenden.

Alleen politie en justitie hebben volledige toegang op alle onderwerpen. De andere instanties uitsluitend binnen hun branche.

De aangesloten instanties krijgen een e-mail als er medlingen zijn gedaan van illegale praktijken en kunnen dan over die gegevens beschikken middels hun passwoord.

Er worden overigens geen gegevens langer bewaard dan 24 uur. Deze worden daarna gewist. Binnen dit tijdsbestek dient de desbetreffende instantie de gegevens te hebben ingezien.

Over het algemeen krijgen wij positieve reacties op deze website. Natuurlijk zijn er altijd ook negatieve reacties maar dat kan ook gunstige kritiek zijn.

Het doel van deze site is om in een wir war van meldpunten een orde te scheppen en een lage drempel te creëren om voor iedereen een melding mogelijk te kunnen maken.

Het gaat in ieder geval niet om een heksenjacht te openen op iedereen die maar wat fout doet maar je moet deze site zien als toegevoegde waarde op de al bestaande meldpunten.



Ingezonden persbericht