Ingezonden persbericht



1ea7600.gif


Grand Prix media-service ter attentie van (motor) sportredacties, relaties en sponsors

24-8-2002; Betreft 2e trainingsdag / startopstellingen Grand Prix Tsjechië, circuit Brno

VAN DE LAGEMAAT (25E) SNOEPT VOLLE SECONDE VAN ZIJN TIJD AF

DRUK LAATSTE KWARTIER PAKT FOUT UIT VOOR HARU AOKI (12E)

Dik tevreden , zo omschrijft Henk van de Lagemaat het verloop van de eerste twee trainingsdagen van zijn eerste buitenlandse Grand Prix, nadat hij ten opzichte van de eerste trainingsdag een volle seconde van zijn tijd af snoepte. En dat had zelfs nog een extra seconde kunnen zijn, als in mijn laatste snelle ronde niet Marco Melandri vlak voor me de chicane indook, waardoor ik van het gas af moest. Die mannen zijn natuurlijk veel sneller en hij kwam binnendoor. Ik moest het gaatje voor hem vrij laten, maar verrampeneerde daarmee wel mijn eigen snelste tijd, want in sectie 3 van de baan was ik veel sneller dan daarvoor. Maar het had geen hele startrij gescheeld , bekent Van de Lagemaat, die zich een snelle leerling toont. Teammaat Aoki kende eveneens geen uitgesproken gelukkige slotronde van de 2e tijdtraining. Het was te druk. Tot 15 minuten voor het einde van de training waren er door het warmere weer slechts 5 rijders geweest die sneller waren dan vrijdag. En in die slotminuten moest het voor iedereen gebeuren, ook voor mij. En dat pakte nu net niet goed uit, toen ik twee keer van mijn lijn moest in mijn ideale snelste ronde , ervoer Aoki, die daarmee van de 10e naar de 12e plaats zakte, maar nog steeds op de 3e startrij prijkt.

Als je ziet op wat voor een korte termijn we alles hebben moeten regelen, dan moet ik stellen dat Henk zich prima en snel heeft aangepast , vindt teammanager Martin van Genderen. Hij heeft geen tijd gehad om naar de GP toe te leven, treft een nieuwe motor, nieuw circuit en nieuwe monteurs. En als je dan alle wildcardrijders voor blijft, dat zijn mannen die hier toch de weg op hun duimpje kennen, dan doe je het goed. Hij staat prima gekwalificeerd met zijn 25e plaats en leert de baan snel kennen. Chapeau! , aldus Van Genderen.

Samen met Hans Spaan zal Van de Lagemaat nog wat fijne kneepjes en veranderingen voor de racedag willen toepassen. Vanmiddag liep de motor minder goed dan vanmorgen, toen we net met verse zuigers in actie kwamen. Wel maakten we qua vering een goede stap voorwaarts. De motor maken we weer net zo krachtig als in de ochtenduren, hoewel het warme weer er ook debet aan kan zijn geweest. Maar dat zal in de loop van de avond blijken uit de gegevens van de datarecorder. Het gaat goed en ik voel me super. Ik sta dicht achter de vaste GP-mannen, met wie ik mezelf niet wil vergelijken. De baan licht me goed en ik zie uit naar de race van morgen , besluit Van de Lagemaat zelfverzekerd.


******