Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 24-08-2002 2e persbericht 24 augustus 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de Brouwerstraat is tussen vrijdag 19.30 uur en zaterdag 11.30 uur een zwarte Opel Astra met het kenteken LX-RB-85 gestolen.

Eindhoven: Bedreigd met vuurwapen
Op de Wouwermanstraat is zaterdagochtend tussen 4.15 en 4.30 uur een 24-jarige Eindhovenaar door een onbekende man met een vuurwapen bedreigd. Het slachtoffer kwam in een brandgang de onbekende man tegen. De onbekende vroeg of hij iets voor hem had, maar gaf niet duidelijk aan wat hij precies wilde hebben. Plotseling liep de dader weg richting Tongelresestraat. Het gaat om een man met een donkere huidskleur, tussen de 17 en 23 jaar oud en ongeveer 1.75 meter lang. Hij heeft een slank, atletisch postuur en zwarte halflange haren die in vlechten of dreadlocks worden gedragen. Hij droeg een lichtkleurige trui/jas en een oversized donkerkleurige broek met wijde pijpen. De politie van de afdeling Tongelre onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen die mogelijk iets verdachts hebben gezien op eerdergenoemde plaats en tijdstip. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844.

Helmond: Winkeldiefstal
In een winkel aan de Dijksestraat is zaterdag rond 12.50 uur een 60-jarige man uit Gemert aangehouden. De verdachte probeerde met een tas vol boodschappen langs de kassa te komen zonder te betalen. Het winkelpersoneel betrapte de man en schakelde de politie in. In de tas zaten voor ruim 80 Euro boodschappen. De verdachte is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Tasjesroof
In het Ketsegangske is zaterdag rond 13.45 uur een 27-jarige Helmondse van haar tas beroofd. De vrouw liep daar toen plotseling van achteren aan haar tas werd getrokken door iemand op een fiets. De dader is vervolgens met de tas gevlucht. Het gaat om een man met een blanke huidskleur en een normaal postuur. Hij is ongeveer 1.80 meter lang en droeg een spijkerpetje en een bordeaux rood jack. In de tas zaten een GSM, een portemonnee met ongeveer 150 Euro en een pasje.

Helmond: Fietsen gestolen uit schuur
Uit een schuur behorende bij een woning aan de Nachtegaallaan zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee fietsen gestolen. De dader kwam binnen door een niet afgesloten schuurdeur.

Best: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Waal is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de zijkant van het pand te vernielen. Uit het pand werden een nog onbekend aantal computers weggenomen.

Bladel: Onder invloed
Op de Europalaan in Bladel is zaterdagochtend rond 5.15 uur een 54-jarige automobilist uit Bladel betrapt terwijl hij teveel had gedronken. De politie zag de man slingerend over de weg rijden. Ook zagen ze hem even later over een busbaan rijden. De automobilist negeerde tot drie keer toe een stopteken waarop de politie de man heeft klemgereden. Bij de verdachte werd een promillage van ruim 1,50 vastgesteld. De man kreeg een rijverbod van zeven uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Auto gestolen
Vanaf de Ter Borghstraat is tussen 17 augustus en zaterdag 14.00 uur een zwarte Mercedes 290 met het kenteken PR-VS-92 weggenomen.