Skatebond Nederland


Wereldkampioenschap skeeleren
22 t/m 26 augustus 2002, Oostende/Zandvoorde (België)


---
N I E U W S F L I T S

Zandvoorde, zaterdag 24 augustus


* De Colombiaan Diego Rosera versloeg vrijdagavond op de 10 km puntenkoers niet alleen Arjan Smit, pas zaterdag bleek dat hij ook het wereldrecord op die afstand aan diggelen had gereden. Met zijn recordtijd van 15:10,63 dook hij ruim vier seconden onder het uit 1987 daterende wereldrecord van de Italiaan Oscar Galliazzo (15:14,876). Arjan Smit zat met zijn 15:10,64 ook ver onder het oude wereldrecord.

* De Amerikaan Chad Hedrick had gisteren zijn dag niet tijdens de 10 kilometer puntenkoers. Hij verloor niet alleen van zilveren medaillewinnaar Arjan Smit, maar het was ook nog eens voor het eerst in acht jaar dat hij deze wedstrijd niet won. Dit terwijl hij er enorm op gebrand was zijn 49e wereldtitel te veroveren. Binnenkort kunnen we deze nu al legendarische rijders op vijf wieltjes zomaar in Nederland op straat tegen het lijf lopen. De komende drie winters traint hij in Nederland omdat hij komend seizoen de overstap naar het schaatsen maakt.

* Erik Jan Spijkerman uit Nibbixwoud volgt het WK vanaf de tribune. Hij viel net buiten de selectie voor het kampioenschap in het Belgische Zandvoorde/Oostende, mede omdat hij niet op tijd in vorm was. Waar de rijder wel in topvorm te zien is, is op zijn website. Hierop staan enkele niet alledaagse skeelerfoto s, geschoten door een professionele fotograaf. Het adres is: http://photos.yahoo.com/erikjanspijkerman

* De eigenaar van het Ringhotel in Eeklo waar de Nederlandse teams tijdens dit WK worden verzorgd, haalde direct na de zilveren medaillewinst van Arjan Smit de champagne uit de kast. De rijders konden direct bij aankomst genieten van een glas bubbels. De bondscoach zag erop toe dat het feestje niet al te uitbundig werd, want zaterdag moest er gewoon weer worden gereden.

* De wedstrijden moesten zaterdag enkele uren worden uitgesteld vanwege de regen. Het programma ging vier uur later van start dan gepland. De eerste twee wedstrijddagen waren heerlijk zomers. Het publiek dat elke dag in groten getale aanwezig is, liet zich zaterdag niet afschrikken door de sporadische regendruppels die af en toe uit de lucht kwamen.

* Tot dusver is er op het WK skeeleren in Oostende nog geen enkele rijder betrapt op het gebruik van verboden middelen. In de finales wordt iedere winnaar op dopinggebruik gecontroleerd, ook moet de nummer twee of een rijder aangewezen door loting na de finale bloed afstaan aan het laboratorium.

---
Neem bij vragen contact op met:

Dorien van Dijk, pr-medewerker SBN, tel: 06-21838642, e-mail: dorien@fscom.nl

Henk van Os, Bondsdirecteur SBN, tel.: 06-22508593, e-mail: h.vanos@skatebond.nl

Zie ook: www.skatebond.nl/wk2002


---


http://www.skatebond.nl