Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zaterdag 24 en zondag 25 augustus 2002
Mooi weer maakt Autotron Zomer Oldtimerbeurs altijd tot succes

ROSMALEN - Van twee zaken is de organisatie van de populaire Autotron Zomer Oldtimerbeurs jaarlijks altijd verzekerd. Dat is in de eerste plaats van een grote aanvoer van onderdelen en oldtimers. Daarnaast schijnt het zomerzonnetje meestal overvloedig - en dat is natuurlijk voor een openlucht-evenement altijd lekker meegenomen. Dit jaar staat de beurs voor zaterdag 24 en zondag 25 augustus op de Autotron-activiteitenkalender.

Sinds enige jaren heeft Autotron de Zomer Oldtimerbeurs aan het gevarieerde beurzen- en evenementenprogramma toegevoegd. En met succes, want de happening aan het eind van de maand augustus brengt vele duizenden bezoekers op de been. De beurs is bedoeld om bezitters van een historische automobiel in de gelegenheid te stellen hun trots ook in de laatste fase van het toerseizoen optimaal in conditie te houden. En uiteraard voor iedereen die er gewoon een gezellig dagje op uit wil in de zomerperiode.

Op ongeveer driekwart van het seizoen komt het zelfs bij de meest degelijk gebouwde automobielen voor dat er wat kapot gaat. Dat kan van alles zijn: een zuigerveer die het na jaren trouwe dienst voor gezien houdt, koppelingsplaten die toch eerder "op'' zijn dan verwacht, een gescheurde radiateur, een lek spruitstuk et cetera. Met nog enkele weken plezier achter het stuur voor de boeg zijn dat vervelende dingen die zo snel mogelijk verholpen moeten worden om mogelijk erger te voorkomen.

De Zomer Oldtimerbeurs biedt al een aantal jaren uitkomst. De organisatie verwacht het laatste weekend van augustus zo'n driehonderd onderdelenstands op het evenemententerrein van Autotron te kunnen plaatsen. Ook de aanvoer van auto's mag er zijn: tweehonderd oldtimers - van wegklaar tot "opknappers" - staan in de openlucht op een nieuwe eigenaar te wachten.

Opvallend is de renaissance van de Franse merken. Na een relatief lange periode waarin toch voornamelijk Duitse en Engelse auto's de dienst uitmaakten, beleven Peugeot en Renault een duidelijke renaissance. Deze populariteit hangt mogelijk samen met de vooraanstaande rol die de beide merken op dit moment op de automarkt spelen.

De Spykerhal is ingeruimd voor standhouders die karrenvrachten naslagwerken, boeken, folders en andersoortig informatiemateriaal over de meest uiteenlopende zaken betreffende het rijden in een historische auto aanvoeren. Overigens, ook wie op zoek is naar een simpel potje poets voor zijn paradepaardje is in Rosmalen aan het juiste adres.

Autotron verwacht eind augustus een gezellige drukte. Die verwachting lijkt alleszins gerechtvaardigd, omdat het evenement wordt gehouden op het terrein van het leukste autopretpark van Nederland. Tal van attracties maken een dagje Autotron voor het hele gezin aantrekkelijk. Vergeet in elk geval niet een bezoek te brengen aan AutoDome. Hierin is de unieke historische Autotron-automobielcollectie ondergebracht en worden vele facetten van de automotive branche gepresenteerd.

De Zomer Oldtimerbeurs is op zaterdag 24 en zondag 25 augustus geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Er geldt één toegangsprijs voor zowel de Oldtimerbeurs, AutoDome, SpeeloDome en het autopretpark. Vanaf 12 jaar ¬ 10,00, kinderen 4 tot 12 jaar ¬ 8,20. Autotron is gelegen aan de A50 's-Hertogenbosch-Nijmegen. Met openbaar vervoer, OV/Reisinfo 0900 9292.

Voor meer informatie, bel de Autotron Infolijn 073 5233310

Rosmalen, juni 2002