Gemeente Almere

Keywords:

Carillonconcert vanuit de Goede redetoren in Almere Haven


*

Zaterdagmiddag 15.30 16.15 uur

Op zaterdag 24 augustus aanstaande vindt opnieuw een zomerconcert plaats in de serie 'zaterdagmiddag carillonconcerten Almere 2002. Deze serie wordt georganiseerd door de Beiaardkring Almere Haven en de gemeente Almere.

Beiaardier Michel Gottmer zal a.s. zaterdagmiddag van 15.30 tot 16.15 uur het concert uitvoeren. Gottmer begint het concert met een eigen compositie en speelt daarna o.a. werk van Van der Geyn en Joplin. Tevens speelt hij de Oranje Rapsodie, dat is geschreven ter gelegenheid van het koninklijk huwelijk.

Michel Gotmmer

Gotmmer studeerde orgel en koordirectie in Utrecht, in Tilburg piano en beiaard in Amersfoort. Hij legt zich vooral toe op concertante improvisatie en volgde daarvoor een cursus bij Jacques van der Dool in s Hertogenbosch. Hij is sinds 1962 verbonden als kerkmusicus aan de St. Lambertuskerk in Etten-Leur. Hij is tevens de vaste bespeler van de historische Jacobus Zeemansorgels in de Raadzaal en het trouwkerkje te Etten-Leur. In Roosendaal en Etten-Leur is hij de stadsbeiaardier.

Luisterplaats

De luisterplaats van de openbare bibliotheek is toegankelijk aan de achterzijde via de brandtrap. Er wordt koffie geschonken door de Wereldwinkel Almere Haven. Het is hier goed toeven, de beiaard is uitstekend te horen en er is een prima uitzicht op de toren.

(geplaatst 21 aug 2002)