Ingezonden persbericht

Primeur voor Bellingwolde (Gr)

Eerste Oldambster Muziekfestival Bellingwolde op zondag 25 augustus

BELLINGWOLDE, 20020728 -- Op zondag 25 augustus wordt dit jaar voor de allereerste keer het Oldambtster muziekfestival gehouden. Op de deel van de grote boerenhofstede van operazangeres Gail Gilmore (VS) worden, verspreid over de dag, drie concerten gegeven.

Bellingwolde-
Op zondag 25 augustus wordt dit jaar voor de allereerste keer het Oldambtster muziekfestival gehouden. Op de deel van de boerenhofstede van operazangeres Gail Gilmore (VS) worden, verspreid over de dag, drie concerten gegeven.

Er is een diversiteit aan muziek te beluisteren, vertolkt door artiesten van faam. Van Nederlandse zijde o.a. Greetje Kauffeld, Ine Kuhr, Esther Roord, Jon van Eerd en de pianisten Nico van der Linden en Cees Slinger.

Uit het buitenland reizen voor dit evenement bekende artiesten naar het platteland van Groningen. Gilmore levert zelf een belangrijke bijdrage, zowel aan het ochtend- als aan het avondconcert. Naast haar opera-aria's presenteert zij een gospelprogramma, waaraan zij haar eigen interpretatie geeft. Jazz-zangeres Kauffeld sluit het programma in de herenboerderij af.

In het aangrenzende park is de gehele dag uiteenlopende live-muziek te beluisteren.; Maya Wildevuur schildert ter plaatse en er is volop gelegenheid om te lunchen of te dineren.

Bezoekers met een toegangsbewijs voor een of meer concerten hebben vrije toegang tot het park. De deel biedt plaats aan ongeveer 600 gasten.

Kaarten à ¤ 12,-- per concert of een dagkaart à ¤ 30,-- is in voorverkoop verkrijgbaar op de volgende adressen;
VVV kantoor Winschoten: (0597-412255)
VVV kantoor Bellingwolde: (0597-531509)
De Stelmakerij te Oudeschans. (0597-655222)

Ook kunnen er, voor zover er plaatsen beschikbaar zijn, op de dag zelf aan de kassa nog kaarten worden gekocht. Gail Gilmore.



Ingezonden persbericht