Ingezonden persbericht

Persbericht

"Dit is dé gelegenheid om loopsportiviteit te combineren met lekker fietsen door een mooie omgeving."
Slot - tot - Slotloop gezelligste sportieve uitdaging van Nederland!

Voor iedereen die graag hardloopt met vrienden, collega's of atletiekmaatjes, wordt op zondag 25 augustus weer de Slot - tot - Slotloop georganiseerd. Inschrijving is nog mogelijk tot 10.30 op de dag zelf . Vorig jaar was de vierde editie van deze estafetteloop een groot succes. De teams hebben met veel plezier meegedaan en er was een spannende finish.

De organisatie is erg blij met het feit dat de belangstelling voor deze estafetteloop toeneemt. Deelnemende teams blijven terugkomen.

Eén van de succesvolle aspecten van deze loop is dat op het parcours geen auto's mogen worden gebruikt. De loper/loopster die zijn/haar stukje heeft gelopen, kruipt dus niet in de auto, maar stapt op de fiets om met zijn team mee naar het volgende wisselpunt te fietsen. Hierin schuilt het geheim van de gezelligheid van deze loop. Teamleden hebben onderweg veel contact onderling en met andere teams. De Slot-tot-Slotloop is dan ook een gelegenheid bij uitstek om met buurtgenoten, familie,collega's of sportvrienden een prachtige dag te hebben en elkaar eens van een andere kant te leren kennen. Daarnaast zorgt het fietsen voor een betere doorbloeding van de spieren, waardoor stramheid uitblijft en er geen warming up nodig is voor de volgende etappe. Minder auto's op het parcours zorgen voor meer rust en verkeersveiligheid.

Voor veel lopers/loopsters is de combinatie lopen en fietsen nieuw. Ervaren Slot - tot - Slotlopers (m/v)hebben ondervonden dat iedereen die hardloopt en regelmatig een stukje fietst, ook al is het maar zo'n 6 kilometer, deze loop makkelijk kan volbrengen. De zwaarte van de loop kun je met je team zelf bepalen. Je kunt met 3 tot 8 lopers meedoen. Meestal loopt elke loper(m/v) een etappe van 4 of 5 kilometer en wordt daarna afgelost. Afhankelijk van de teamgrootte loop je ongeveer tussen de 4x5 en 2x5 kilometer. Er zijn ook teams die nog vaker wisselen omdat de loper/loopsters slechts etappes van 1 km. lopen.

De Slot - tot - Slotloop start op het Slot Zuylen net ten noorden van Utrecht en loopt langs de Vecht door een schilderachtig landschap en langs plaatsen als Breukelen en Loenen naar het Muiderslot in Muiden, en weer terug naar Slot Zuylen. Opbrengst
De Slot-tot-Slotloop is een sponsorloop. Het geld dat wordt ingezameld door de loopteams, komt ten goede aan Artsen Zonder Grenzen en gaat naar een project in Goma in het oosten van de Democratische Republiek Congo. In dit gebied is veel gestreden tussen bevolkingsgroepen en rebellen. Bovendien is begin dit jaar de vulkaan Nyiragongo uitgebarsten waardoor een groot deel van de stad is verwoest. Artsen Zonder Grenzen verzorgt hier de basisgezondheidszorg ter bestrijding van het steeds weer uitbreken van meningitis, cholera, dysenterie, mazelen, polio, malaria, aids en soa's.

De organisatie is in handen van de stichting "Zonder Auto Kan Het Ook" in samenwerking met het Rode Kruis. De stichting heeft ten doel om het autogebruik bij sportbeoefening en met name bij estafettelopen te verminderen.

Voor meer informatie over de Slot - tot - Slotloop kunt u terecht bij Frans Eppink (tel: 024-3481611) of Guus van der Vlugt (tel 024-3450456. Of op www.zonderauto.nl

7 redenen om met de Slot - tot - Slotloop mee te doen: b Het parcours is prachtig. De Slot - tot - Slot loop voert vanaf Slot Zuylen langs de Vecht door een schilderachtig landschap naar Slot Muiden en weer terug. bElk jaar weer blijkt het een gezellig en sportief evenement te zijn waar de deelnemende teams erg enthousiast over zijn. Het is een mooie gelegenheid met buurtgenoten, familie, collega's of sportvrienden een prachtige dag te hebben bHet fietsen heeft als voordeel dat de loper (m/v) veel minder last van spierpijn heeft, omdat door de rustige trapbeweging de spieren optimaal doorbloed en warm blijven. bDoordat er geen auto's op het parcours worden gebruikt, kun je rustiger en veiliger fietsen en lopen. bJe kunt al meedoen met een team van 3 lopers (m/v). bJe kunt het zo uitdagend en inspannend maken als je zelf wilt door met een kleiner of groter team van start te gaan. b De opbrengst van de sponsorloop gaat naar Artsen Zonder Grenzen.