Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-08-2002 Persberichten districten stad Utrecht, 12.00 uur

Aangehouden met vals geld

UTRECHT De politie heeft zaterdagmiddag om 16.30 uur in een winkel aan de Oudegracht een 24-jarige man uit Zeist aangehouden omdat hij met een vals bankbiljet van 50 Euro wilde afrekenen. Winkelpersoneel had door dat het biljet vals was en schakelde de bedrijfsbeveiliging in. Het valse bankbiljet is door de politie inbeslaggenomen en de verdachte is voor nader verhoor ingesloten.

Onder invloed

UTRECHT Zondagochtend om 00.05 uur werd op de Damstraat een 58-jarige man uit Nijmegen gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. Bij controle blies de man een promillage van 0.8 promille. Hij kreeg een bekeuring van 190 Euro. Later werd om 03.30 uur op de Balearen een 27-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken. Een blaasproef bij hem leverde een promillage op van 1.4. Hierdoor moest de man zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Autodieven

UTRECHT Zondagochtend om 07.00 uur zagen surveillerende agenten op de Marnixlaan een auto tegen het verkeer inrijden. Bij het zien van de politie gingen de inzittenden van de auto er als een haas vandoor. Na een korte achtervolging werd de auto met draaiende motor en zonder inzittenden aangetroffen op het Van de Werfplein. De bedrading van de auto was doorverbonden. In de omgeving werd onder een geparkeerde auto een 20-jarige Utrechter aangehouden. Om een aanhouding te voorkomen had de verdachte zich verstopt. De andere man die in de auto zat, een 19-jarige Utrechter werd in een van de tuinen aangehouden. Er wordt nog uitgezocht waar de auto is gestolen. De twee Utrechters zijn voor nader verhoor ingesloten.