Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 25-08-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Comunicatie, 06-51401952

Wateroverlast
FLEVOLAND Vrijwel de gehele provincie heeft zaterdagavond overlast ondervonden van de hevige regenval. Voor zover bij de politie bekend is, stonden in nagenoeg alle gemeenten - vooral in de verschillende dorpen in de Noordoostpolder de wegen blank. Op Urk en Lelystad liepen een aantal kelders onder. In Almere stonden grote plassen water onder viaducten. Bij de Hopweg in Bant was een boom over de weg gewaaid. De brandweer en de gemeentes zijn druk bezig om het water weg te pompen.

Aanhouding vernielingen
ALMERE De politie heeft zaterdagnacht op de Metropolestraat een 36-jarige man uit Nijkerk aangehouden voor vernieling. De agenten troffen hem aan voor een ingeslagen winkelruit. Hij bekende tegenover de politie dat hij bij meerdere winkelruiten en een auto had vernield. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. LELYSTAD De politie heeft zaterdagnacht een 37-jarige Lelystedeling aangehouden voor vernieling. Hij wordt ervan verdacht de deur van een uitgaansgelegenheid aan De Schans vernield te hebben. Hij verzette zich hevig bij aanhouding. Daarnaast beledigde en bedreigde hij de agenten. Hij is uiteindelijk geboeid overgebracht naar het politiebureau en ter ontnuchtering ingesloten.

Zonder helm rijden en valse naam opgeven
EMMELOORD De politie heeft zaterdagmorgen op de Staalstraat twee jongens van 27 en 29 jaar uit Emmeloord aangehouden omdat zij zonder helm op een bromfiets reden. De 29-jarige gaf een valse naam op en heeft ook daarvoor een bekeuring gekregen.

Aanhouding mishandeling
EMMELOORD Zaterdagmiddag is een 17-jarig meisje uit Emmeloord aangehouden omdat ze de nacht ervoor in een uitgaansgelegenheid een 16-jarige plaatsgenote had mishandeld met een glas. Zij moest zich hiervoor laten behandelen in het ziekenhuis. De politie zet het onderzoek voort.

Aanhouding na aanrijding
ALMERE Op de Churchillweg is zaterdagavond een auto uit de bocht geraakt en tegen een lantaarnpaal tot stilstand gekomen. Daarbij werd een auto die uit tegenovergestelde richting kwam geraakt. Volgens getuigen werd de eerste auto bestuurd door een 25-jarige Almeerder, die niet in het bezit bleek te zijn van een rijbewijs. Hij is aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij verklaarde dat niet hij maar zijn medepassagier gereden zou hebben. Niemand raakte gewond.

Aanrijdingen
ZEEWOLDE Op de Spiekweg heeft zich zaterdagmiddag een eenzijdig ongeval voorgedaan waarbij een 46-jarige bromfietser uit Zeewolde gewond raakte. Hij verklaarde in zijn voorrem geknepen te hebben en vervolgens ten val was gekomen. Voorbijgangers hebben de man opgevangen. Hij is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk.
URK Zaterdagavond zijn op de Klifweg een 20-jarige bromfietser en een 21-jarige automobilist (beiden uit Urk) frontaal met elkaar in botsing gekomen. Beide bestuurders zijn met onbekend letsel overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis in Emmeloord. De bromfietser mocht na behandeling weer weg. Omdat de agenten vermoedden dat er alcohol in het spel was, is de bromfietser overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij blies 685 ug/l (1,6 promille). Daarnaast verklaarde hij dat de bromfiets niet verzekerd was. Proces-verbaal wordt opgemaakt.
SWIFTERBANT Op de Biddingweg zijn zaterdagmiddag een auto en een tractor met elkaar in botsing gekomen. De brandweer heeft het dak van de auto geknipt om de bestuurster (leeftijd en woonplaats nog onbekend) rechtstandig uit de auto te krijgen. Ze is met letsel aan waarschijnlijk het bekken overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. De precieze oorzaak van dit ongeval wordt nog onderzocht. De Biddingweg is tussen de Bizonweg en de Dronterringweg enige tijd afgesloten geweest in verband met de hulpverlening. LELYSTAD Op de Gordiaandreef heeft een 21-jarige automobilist uit Lelystad zaterdagmiddag de macht over het stuur verloren. Hij raakte van de weg en kwam in de berm tot stilstand. De brandweer heeft de man uit zijn auto bevrijd. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

Autobrand
LELYSTAD De brandweer heeft zaterdagavond uit moeten rukken naar de Noordzeestraat voor een autobrand. De brand is waarschijnlijk ontstaan door kortsluiting.