Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zondag 25 augustus 2002

* AANPAK GEWELD EN OVERLAST CENTRUM ROTTERDAM

In het centrum van Rotterdam heeft personeel van de wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum, samen met medewerkers van het Parkeerbedrijf en Spoorwegpolitie, vrijdagavond en -nacht en zaterdagavond en -nacht, toezicht gehouden in het kader van de aanpak van overlast en geweld op straat. In totaal werden acht mensen aangehouden voor: de Vuurwapenwet, openbare dronkenschap en de Opiumwet. Zaterdagmorgen, even na vier uur, werd door getuigen gezien dat een man in een horecagelegenheid op het Stadhuisplein een vuurwapen bij zich had. De man, die deel uitmaakte van een groep, werd buiten aangesproken en gecontroleerd. In zijn broeksband droeg hij een vuurwapen. De verdachte, een 26-jarige Rotterdammer, werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten. Het wapen is in beslag genomen. Verder werden er 201 bekeuringen uitgeschreven voor verkeerd parkeren en 15 voor andere verkeersovertredingen. Op grond van de Algemeen Plaatselijke Verordening werden 8 mensen geverbaliseerd voor bedelen, openlijk gebruik van verdovende middelen en wildplassen. De politie moest een aantal keren optreden bij een onenigheid of dreigende vechtpartij.


* VERDACHTE INBRAAK AANGEHOUDEN
Zaterdagavond werd op de Honingerdijk een 38-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van inbraak. Rond kwart over elf kwam bij de politiemeldkamer het bericht binnen dat er werd ingebroken in een woning aan de Honingerdijk. De dader zou gekleed zijn in een wit t-shirt en rood haar hebben. Surveillerende politiemensen zagen op de Oostzeedijk een man lopen die voldeed aan het signalement. Hij werd aangehouden en door de meldster herkend. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.


* MAN GEWOND BIJ BEROVING
Een 54-jarige Rotterdammer is zaterdagmiddag op de Groene Hilledijk mishandeld en beroofd nadat hij had gepind. Omstreeks half vijf had aangever bij een bank op de Groene Hilledijk geld gepind. Onbekenden vielen hem vervolgens van achteren aan. Hij werd geschopt en geslagen, waardoor hij op de grond viel. Toen de daders weg waren ontdekte het slachtoffer dat men uit zijn rechter broekzak ruim 500 euro had weggenomen. Aangever is voor onderzoek naar het Zuiderziekenhuis gebracht.


* VROUW BEROOFD VAN TAS
Een 53-jarige vrouw uit Rotterdam werd zaterdagavond het slachtoffer van een beroving in de Motorstraat. Ze werd beroofd van haar tas. Aangeefster werd omstreeks tien over elf in de Motorstraat van achteren benaderd door een onbekende man, die haar een klap gaf waardoor ze op straat viel. Ze vocht terug maar kon niet verhinderen dat de overvaller haar schoudertas, met portefeuille, girobescheiden en geld, wegnam.


* MAN GEWOND BIJ STEEKPARTIJ
In de nacht van zaterdag op zondag vond er in een café' aan de Bergweg een steekpartij plaats, waarbij een 55-jarige Rotterdammer gewond raakte en naar een ziekenhuis moest worden gebracht. Omstreeks kwart voor één kregen het slachtoffer en een nog onbekende man onenigheid. De ruzie ontaardde in een handgemeen, waarbij het slachtoffer in de z'n linker wang en linker zij werd gestoken. Hij is naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht, waar bleek dat één van zijn longen was geraakt. De recherche van het district De Noordhoek stelt een onderzoek naar de dader van de steekpartij.


* VERDACHTEN SCHIETPARTIJ AANGEHOUDEN
Zondagmorgen vroeg, omstreeks kwart over vier, kwam bij de politie een melding binnen dat er in de Lloydstraat een aantal keren was geschoten, waarbij een auto was weggereden. Niemand raakte gewond. Ongeveer een uur later zagen surveillerende politiemensen op het Haringvliet een auto geparkeerd staan, die voldeed aan het signalement van het weggereden voertuig. De twee inzittenden, een 29-jarige man uit Almere en een 20 jarige man uit Amsterdam werden aangehouden. Tijdens de arrestatie pleegden ze verzet. In de Lloydstraat werden een paar hulzen gevonden. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een onderzoek in naar de achtergrond van het schietincident en de betrokkenheid van de verdachten daarbij.
.