Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 25-08-2002
1e persbericht 25 augustus 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Ongeluk in Elisabethtunnel
In de Elisabethtunnel is zaterdag rond 23.30 uur een aanrijding gebeurd waarbij twee personenautos zijn betrokken. De 19-jarige automobilist uit Geldrop en de 23-jarige automobilist uit Veldhoven reden vanuit de Fellenoord richting Elisabethtunnel. Bij de kruising met de Boschdijk stonden zij stil voor een rood verkeerslicht. Toen het verkeerslicht op groen sprong trokken beide voertuigen op en reden met hoge snelheid richting de tunnel. Hier verloor de 19-jarige automobilist de controle over zijn stuur. Hij kwam met zijn auto, nadat het voertuig een aantal keren om zijn as was gedraaid en een paaltje en een lantaarnpaal had geraakt, tegen de muur van de tunnel op de rijbaan van de tegenliggers tot stilstand. De 23-jarige Veldhovenaar is met zijn auto op de verhoogde middenberm terechtgekomen. De 19-jarige automobilist en zijn 19-jarige bijrijder uit Geldrop zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De bijrijder liep een hoofdwond en zware kneuzingen op. De automobilist is na behandeling in het ziekenhuis aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De 23-jarige automobilist is op de plaats van het ongeval aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het gebeurde. Beide verdachte zullen in verband met dit onderzoek in de loop van de dag gehoord worden.

Eindhoven: Verdachte met gestolen bromfiets aangehouden Op de Kerkstraat is zondag rond 2.15 uur een 35-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. De verdachte zat op een bromfiets zonder verzekeringsplaatje. Uit verder onderzoek bleek dat de bromfiets zaterdag tussen 7.30 en 17.00 uur was weggenomen vanaf een terrein aan de Keizersgracht. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Op heterdaad betrapt bij inbraak auto Op de Bennekelstraat heeft een getuige zaterdagavond een 32-jarige Eindhovenaar op heterdaad betrapt toen hij in een opengebroken auto zat. De getuige schakelde de politie in, waarop de verdachte rond 22.30 uur aangehouden kon worden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Mishandeling
Op de Kerkstraat is zaterdag rond 23.30 uur een 37-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het slaan met een tuinstoel van een medewerker van een horecagelegenheid aan de Kerkstraat kort voor zijn aanhouding. Tijdens zijn aanhouding schopte hij een agent tegen zijn pols. De agent heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De verdachte is ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Man valt agente lastig
Op de Kerkstraat is zondag rond 4.50 uur een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het onzedelijk betasten van een agente eerder die avond op de Kerkstraat. Kort voor de aanhouding trapte de verdachte een terrastafel van een horecagelegenheid aan de Kerkstraat omver en gooide hij een glas met drank de lucht in. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten in een politiecel.

Eindhoven: Verdachten van diefstal uit kluisjes aangehouden In een zwembad in Eindhoven zijn zaterdag rond 17.15 uur een 15-jarige jongen en een 16-jarige meisje uit Hedel aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal uit een paar kluisjes in het zwembad. Een medewerker van het zwembad die de verdachten had betrapt werd bedreigd door de verdachten. In een kluisje van de verdachten werden enkele mobiele telefoons, tassen en kledingstukken aangetroffen. Onderzocht wordt waar de aangetroffen spullen vandaan komen. Beide verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Autospiegels vernield
Op de Bourgognelaan zijn zondagochtend rond 5.00 uur een 17-jarige en een 16-jarige Eindhovenaar aangehouden. Beiden worden verdacht van het vernielen van spiegels van acht autos die aan de Hondsruglaan stonden geparkeerd. Zij zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten aangehouden
Op een parkeerplaats aan de Bredalaan zijn zondag rond 1.30 uur een 39-jarige en een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. Beide verdachten zaten in een auto op de parkeerplaats toen de politie een algemene controle hield. Hierbij werd ontdekt dat in de auto een doorverbinding was gemaakt. Verder werden in de auto een sleutel en een tang aangetroffen. De auto en het gereedschap is in beslag genomen. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek in een politiecel ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Charles Roelslaan is zaterdagavond rond 20.00 uur een 30-jarige automobilist uit Breda betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 0,75 uit. De man kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van 190 Euro.

Op de Stratumsedijk is zondagochtend rond 2.30 uur een 22-jarige bromfietser uit Eindhoven staande gehouden door de politie omdat hij zonder helm reed. Verder onderzoek wees uit dat de bromfietser teveel had gedronken. Bij hem werd een promillage van ruim 1,55 gemeten. Hij kreeg een rijverbod van acht uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Aanrijding met gewonden
Op de Tivolilaan zijn zaterdag rond 15.10 uur twee autos met elkaar in aanrijding gekomen. De 53-jarige Eindhovense automobilist reed komende vanaf de Floralaan Oost over de Tivolilaan en wilde linksaf slaan om een inrit in te rijden. Hierbij verleende hij geen voorrang aan de 20-jarige Eindhovense automobilist die in tegengestelde richting aan kwam rijden, waarop een botsing ontstond. Vier vrouwelijke Eindhovense inzittenden van de 20-jarige automobilist zijn overgebracht naar het MMC in Eindhoven. Na behandeling mochten zij naar huis.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Op het Stratumseind is zondag rond 4.15 uur een 33-jarige man uit Frankfurt (Duitsland) aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan in het gezicht van een 21-jarig Eindhovens meisje op het Stratumseind. Kort daarvoor zou de verdachte de 21-jarige en een 22-jarige Eindhovense vriendin onzedelijk betast hebben. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Pizzabezorger overvallen
Op de hoek Vredeoord Dr. Poletlaan is zaterdag tussen 17.00 en 17.30 uur een pizzabezorger klemgereden door een zwarte auto. De inzittenden van het voertuig stappen uit en grijpen de pizzabezorger van achteren vast. Onder bedreiging van een mes eisten de daders geld en eten van het slachtoffer. Een pizza en een blik ijs werden door de daders weggenomen en opgegeten. Hierop zijn ze gevlucht. De politie is op zoek naar getuigen van de overval. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844.

Helmond: Onder invloed
Op de A270 is zondagochtend rond 7.30 uur een 30-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt terwijl hij teveel had gedronken. De politie zag de man rijden zonder kentekenplaat en hield hem staande voor een controle. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 1,00 uit. Ook bleek de APK van de auto verlopen te zijn, konden geen verzekeringspapieren getoond worden en was een band van de auto niet in orde. De man kreeg een rijverbod van vier uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Auto in de sloot
Op de A270 is zondag rond 4.30 uur een 27-jarige automobilist uit Helmond de controle over zijn stuur verloren door nog onbekende oorzaak. Hij is tegen een lantaarnpaal gebotst, heeft met zijn auto drie boompjes vernield en is vervolgens in een droge sloot met zijn auto tot stilstand gekomen. De bestuurder is met verwondingen aan zijn hoofd en arm overgebracht naar het Catharinaziekenhuis.

Helmond: Gewelddadige overval
Op het Stationsplein is zaterdag tussen 22.45 en 23.00 uur een 20-jarige Helmonder door twee onbekende mannen overvallen. Het slachtoffer liep over het Stationsplein toen hij plotseling van achteren werd aangevallen. Hij kreeg een klap op zijn hoofd en werd in zijn gezicht geslagen waarop hij is gevallen. Vervolgens werd ongeveer 75 Euro uit zijn kleding weggenomen en zijn de daders gevlucht. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.

Best: Ongeregeldheden tijdens festival
De politie stelde zaterdagavond rond 20.30 uur een onderzoek in na een melding van een vechtpartij op een festival aan de Terraweg. In totaal werden vier personen, een 38-jarige en een 39-jarige man uit Cuijk, een 35-jarige man uit Tegelen en een 35-jarige man uit Geleen aangehouden. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging en/of mishandeling. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde.

Best: Zware mishandeling
In de bossen in de omgeving van een parkeerplaats aan de Ekkersweijer is zondag rond 1.00 uur een 24-jarige Eindhovenaar zwaar mishandeld. Het slachtoffer geeft aan dat hij de bosjes was ingelopen om even te urineren toen hij plotseling van achteren vastgepakt werd. Onder bedreiging van een mes moest hij zijn kleding uitdoen. Vervolgens werd hij geschopt en geslagen. Hierdoor liep hij een gebroken been op waaraan hij in het ziekenhuis is behandeld. De onbekende daders zijn vervolgens gevlucht. Het slachtoffer heeft zijn kleding niet meer terug kunnen vinden. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde.

Borkel en Schaft: Bromfietser en motorrijder overtreden regels Op het Mortelke zijn zaterdag rond 16.45 uur een 14-jarige bromfietser uit Valkenswaard en een 16-jarige motorrijder uit Valkenswaard staande gehouden. De pas 14-jarige bromfietser reed op een onverzekerd voertuig dat niet voorzien was van een gele plaat. De motorrijder, die nog geen 18 jaar is en niet in het bezit is van een geldig rijbewijs, reed op een onverzekerde crossmotor zonder geldig kentekenbewijs. De motor is in beslag genomen. Tegen beide jongens wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Budel: Autobrand
In een auto die geparkeerd stond aan de Burgemeester van Poppelstraat is zondag rond 5.00 uur brand ontstaan. De eigenaar zag kans om het voertuig zelf te blussen. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Hierbij wordt rekening gehouden met brandstichting.

Deurne: Botsing op verkeersdrempel
Op de Brouwhuisweg zijn zaterdag rond 18.00 uur een 24-jarige automobiliste uit Vlierden en een 45-jarige automobilist uit Ommel met elkaar in botsing gekomen op een verkeersdrempel. Beide voertuigen kwamen uit tegenovergestelde richting over de Brouwhuisweg aanrijden. Op de drempel remden beiden en verloren beiden de controle over het stuur waarop een botsing ontstond. De vrouw uit Vlierden is met nekklachten naar het Elkerliekziekenhuis gebracht.

Eersel: Onder invloed
Op de Postelsweg is zondag rond 3.45 uur een 22-jarige automobilist uit Eersel betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 1,30 uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zes uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Luyksgestel: Aanrijding met gewonden
Op de Sengelsbroeksestraat zijn zaterdagavond een 23-jarige automobilist uit Bergeijk en een 32-jarige automobilist eveneens uit Bergeijk met elkaar in botsing gekomen. Tijdens een inhaalmanoeuvre in een bocht is de 23-jarige automobilist, die vanuit Luyksgestel richting Bergeijk reed, de controle over zijn voertuig verloren en dwars op de linkerrijstrook tot stilstand gekomen. De 32-jarige automobilist die vanuit Bergeijk aan kwam rijden botste vervolgens tegen de auto die dwars op zijn rijstrook stond. Beide bestuurders zaten bekneld in hun voertuigen en zijn door de brandweer bevrijd. Ze zijn overgebracht naar het St. Annaziekenhuis. De 23-jarige man liep een gebroken arm en diverse kneuzingen op. De andere bestuurder liep verwondingen aan zijn hoofd, knie, neus en voeten op.

Son: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de 4000 is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. De dader kwam binnen door een raam te vernielen. Uit het pand werden enkele honderden Euros weggenomen.

Valkenswaard: Brand in caravan
In een caravan aan de Vest is zondag rond 1.15 uur brand ontstaan. De brandweer doofde het vuur. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.