Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom

Datum: 25/8/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

BERGEN OP ZOOM ZUID

Werd door de motorsurveillance geconstateerd dat een Belgische motorrijder 196 km per uur reed op de snelweg waar hij 120 mocht. Bij verdere controle bleek, dat deze Belgische motorrijder, 22-jaar oud uit Kapellen, ook niet in het bezit was van een geldig rijbewijs voor de motor. Rijbewijs voor de auto werd ingevorderd, p.v. wordt opgemaakt.

Op vrijdag 23-8 is er overdag op diverse plaatsen in de stad ingebroken in auto. Er werden auto's opengebroken op de Lange Parkstraat, Parallelweg en de Moeregrebstraat. De auto/radio's cq cd-speler werden weggenomen

Werd dit weekend een 32-jarige man uit Stadskanaal aangehouden terzake diefstal van medicijnen uit het ziekenhuis Lievensberg. De man werd in de nabijheid van het ziekenhuis aangetroffen terwijl hij zich verdacht gedroeg. Nadat hij door omstanders was aangesproken liep hij weg doch liet een hoeveelheid nog verpakte medicijnen liggen. Na onderzoek door de politie bleken deze in genoemd ziekenhuis te zijn gestolen. Even later is de verdachte door de politie in de nabijheid aangehouden en later op de dag met proces-verbaal heengezonden.

Tijdens een vechtpartij, de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 augustus omstreeks 03.45 uur op het Sint Catharinaplein waarbij de politie de boel trachtte te sussen kwam bemoeide zich een 28-jarige man hiermee. Ondanks het verzoek van de politie om dit niet te doen bleef de man aandringen. Hij beledigde de politieagenten en trachtte hun het bemiddelen onmogelijk te maken. De man is aangehouden en in de loop van zaterdag na het opmaken van een proces-verbaal heengezonden.

Op 25-8 werden in de vroege ochtend te Bergen op Zoom op de Bergse Plaat 2 jongens aangehouden, lftd 12-13 jaar. Terzake vernielingen; ingooien van ruiten. De gehele ochtend kwamen er in Bergen op Zoom tal van soortgelijke meldingen binnen, allen afkomstig uit dezelfde omgeving. De politie onderzoekt de zaak . De ouders van de twee minderjarigen zijn op de hoogte gebracht.

RUCPHEN

Afgelopen nacht werd er in Rucphen uit de Gertrudisstraat een personenauto van het merk Opel Corsa weggenomen. De auto stond bij de eigenaar voor de deur. De eigenaar komt later aangifte doen.

ROOSENDAAL CENTRUM

Werd er aangifte gedaan van diefstal van een damesfiets te Roosendaal. Deze fiets werd gestolen vanaf de van Beethovenlaan. Betreft een Sparta.

Op de Hoogstraat in Roosendaal werd in de nacht van za/zo een 24 jarige man uit Roosendaal in zijn rug gestoken, vermoedelijk met een mes. Op weg naar huis zag hij twee mannen, waarvan er een ruzie had met een vrouw. Toen hij zich met het voorval bemoeide liep het meisje weg. Daarna vervolgde hij eveneens zijn weg en voelde toen dat hij met een scherp voorwerp in zijn rug werd gestoken. De beide mannen wisten te ontkomen. Van hem werd een aangifte opgenomen. Na behandeling in het ziekenhuis kon hij weer naar huis.

ROOSENDAAL BOVENDONK

Bij een eenzijdig ongeval op de Willem Dreesweg te Roosendaal thv de bocht net na de Fluwijnberg is een 16 jarige vrouw licht gewond geraakt. De bestuurder van de auto waarin ze zat zag kennelijk de bocht te laat en kon niet meer voldoende afremmen. Hij botste tegen een aldaar staande lichtmast en waarna het voertuig tegen een boom tot stilstand kwam. De auto werd zwaar beschadigd.