Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Breda

Datum: 25/8/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Wateroverlast in West Brabant (2e bericht)

REGIO BREDA: De alarmcentrale van de brandweer regio Breda kreeg ook vandaag nog tenminste 50 meldingen van onder meer ondergelopen kruipruimtes en kelders. Daarnaast waren er meldingen van ondergelopen weilanden etc. Ook zijn verschillende laadstations van bedrijven onder water gelopen. Daar waar mogelijk handelen de brandweerkorpsen deze meldingen af. Daar in sommige gebieden het grondwaterpeil nog vrij hoog staat, kunnen niet direct alle kruipruimtes etc worden leeggepompt.

In aansluiting op het verzamel persbericht van gisteren maakt de politie bekend dat de fietstunnel onder de Parklaan in Etten-Leur vandaag nog afgesloten blijft voor het verkeer. Maandag zal de situatie in overleg met de gemeentelijke diensten opnieuw bekeken worden. De afsluitingen van de afritten 18(Centrum) en 19 (Vosdonk) van de Rijksweg 58 zijn inmiddels opgeheven.

Brand in flatwoning

BREDA: De nacht van vrijdag 23 augustus op zaterdag 24 augustus jl. heeft omstreeks 01.30 uur brand gewoed in een flatwoning aan de Marialaan. Er raakte niemand gewond.

Het betrof een uitslaande brand aan de achterzijde van een woning op de eerste verdieping. Brandweer heeft de brand met een hoogwerker en twee bluswagens geblust. De oorzaak van de brand is vermoedelijk dat de bewoner, een 33-jarige man, een frietpan op het gasstel heeft gezet en daarna in slaap is gevallen. Hij werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis, maar mocht na onderzoek weer naar huis. In verband met de rookontwikkeling werden de bewoners van de 7 andere woningen die aan hetzelfde trapportaal grenzen uit de woning gehaald. Zij mochten na controle door de brandweer hun woningen weer betreden. Het pand waarin de brand gewoed heeft is onbewoonbaar geworden.

Pizzeria overvallen

BREDA: Op 24 augustus 2002 omstreeks 22.30 uur vond er een gewapende overval plaats op een pizzeria aan de Kesterenlaan te Breda.

De eigenaar had de zaak zojuist gesloten toen er gebeld werd. Men dacht dat er een familielid voor de deur stond waarop men de deur opende. Diegene, die de deur opende werd ruw weggeduwd en kreeg een schop waardoor hij ten val kwam. In eerste instantie dacht men nog aan een grap en men reageerde laconiek. Direct daarop ontstond er een vechtpartij waarbij de assistent- bedrijfsleider oud 29 jaar en de twee overvallers bij betrokken waren. Over en weer vielen rake klappen. Op een gegeven moment werd met een voorwerp gelijkend op een vuurwapen een 22-jarige medewerkster bedreigd. Vervolgens werd de plaats gewezen waar de dagopbrengst zich bevond. De overvallers namen het geld mee en verdwenen. Eenmaal buiten kwamen zij het eerder vermelde en verwachte familielid tegen, die een schop kreeg en in elkaar zakte. Deze man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. Achteraf bleken de verwondingen mee te vallen. De grootte van het weggenomen geldsbedrag is niet bekend.

De signalementen van de daders zijn:
Dader 1 is een man met een krachtig postuur. Hij is circa 1.90 meter lang en was geheel in het zwart gekleed. Hij droeg een bivakmuts waarbij alleen de ogen zichtbaar waren.
Dader 2 is een man met een normaal postuur, Hij is circa 1.70 meter lang en was ook geheel in het zwart gekleed. Ook hij droeg een bivakmuts waarbij alleen de ogen zichtbaar waren.

Ter plaatse is een onderzoek ingesteld naar eventuele sporen etc. Het politieteam PrinsenBeemden stelt een nader onderzoek in

Drie Belgen aangehouden met gestolen bankbrief

BREDA: De Bredase politie heeft vrijdagmiddag 23 augustus jl. in een bank in het centrum van Breda een 53-jarige man en 31-jarige vrouw uit Brussel aangehouden. Beide personen probeerden daar een bankbrief aan toonder in te wisselen. Deze bankbrief, met een waarde van circa 45.000 Euro, blijkt echter van diefstal afkomstig te zijn. De verdachten zijn in verzekering gesteld. Een derde betrokkene, een 36-jarige Belgische man meldde zich zaterdagmorgen op het bureau Centrum. Hij is eveneens aangehouden en in verzekering gesteld.

Man gestoken met mes

BREDA: De politie heeft de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 augustus jl. drie mannen aangehouden in verband met een poging tot beroving van een 19-jarige Bredanaar. Het slachtoffer werd gestoken met een mes.

Het incident gebeurde omstreeks 04.45 uur. Het slachtoffer kwam met twee vrienden uit de binnenstad. Drie mannen volgden hen over de Haagdijk, waarna het op de kruising met de Schorsmolenstraat tot een confrontatie kwam. Hierbij werd het slachtoffer met een mes gestoken in zijn borst en rechterbovenarm. Hij werd in een ziekenhuis behandeld aan zijn wonden.

Op basis van de opgegeven signalementen werden later die nacht een 40-jarige Bredanaar (Nieuwstraat) een 43-jarige Hagenaar (Station) en een 27-jarige man zonder vaste-woon of verblijfplaats aangehouden. Laatstgenoemde verdachte meldde zichzelf vrijwillig aan het bureau. Volgens het slachtoffer ging het om een poging tot beroving. Volgens de lezing van de verdachten was er geen sprake van een beroving maar werden zij door de mannen uitgescholden en zochten zij zelf ruzie met hen. De politie Centrum stelt een nader onderzoek in

Verkeersongevallen

BREDA: Op vrijdagavond 23 augustus 2002 is omstreeks 23.00 uur op de Kruising Doornboslaan-Nieuwe Kadijk een 17-jarige jongen die op een scooter reed zwaar gewond geraakt. De passagier, eveneens een 17-jarige jongen, mankeerde niets.

Het slachtoffer en zijn passagier reden op hun scooter over het fietspad aan de rechterzijde van de Doornboslaan en reed in de richting Nieuwe Kadijk. Ter hoogte van de Vervierstraat staken zij over naar het fietspad gelegen aan de andere zijde van de rijbaan en reden vervolgens door richting de kruising van de Doornboslaan en de Nieuwe Kadijk. Net voor de kruising gaf slachtoffer nadat hij eerst vaart minderde weer gas omdat het verkeerslicht groen werd. Kennelijk door dit gas geven raakte de scooter in een slip waarna de bestuurder de macht over het stuur verloor en ten val kwam. De bestuurder kwam bij zijn val in aanraking met een paal van de
verkeerslichtinstallatie. Hij raakte zwaar gewond. De passagier, eveneens een 17-jarige jongen, raakte niet gewond. De politie heeft op verzoek van de GGD de ambulance begeleid en diverse kruisingen afgezet. Het slachtoffer werd overgebracht naar het Amphiaziekenhuis locatie Molengracht.

BREDA: Ook de nacht van zaterdag 24 augustus op zondag 25 augustus vond omstreeks 02.00 uur een verkeersongeval plaats waarbij een scooter betrokken was. Het ongeval gebeurde op de Lunetstraat

Twee voetgangers, een jongen(18) en een meisje (15) beiden uit Breda, liepen over het fietspad t.h.v. het Nac-stadion in de richting van de Haagse Beemden. De jongen werd van achteren door een scooter aangereden. Hij raakte gewond en heeft mogelijk een zware hersenschudding. Ook de bestuurder van de scooter, een 18-jarige Bredanaar, had uitwendig letsel aan zijn voorhoofd. De bijrijder had alleen verwondingen aan zijn handen. De veroorzaker van de aanrijding reed samen met een andere scooter

Jongen(15) mishandeld in Teteringen

TETERINGEN: Een 15-jarige jongen uit Oosterhout is vrijdagmiddag 23 augustus jl. op de Salesdreef in Teteringen mishandeld door een groep jongeren. Het slachtoffer maakte deel uit van een groepje jongens dat het aan de stok kreeg met een andere groep. Het slachtoffer werd door meerdere jongens in zijn gezicht geslagen en heeft daardoor verschillende kaakkneuzingen. De politie Vlaanderenstraat stelt een nader onderzoek in.

Aanhouding verdachte ter zake auto-inbraak

BREDA: De politie heeft de nacht van zaterdag 24 augustus op zondag 25 augustus omstreeks 05.15 uur een 41-jarige Bredanaar aangehouden op de verdenking van auto-inbraak. De verdachte liep op de Academiesingel te Breda. Hij voldeed aan het signalement dat door een getuige was opgegeven. De auto-inbraak was kort daarvoor gebeurd op de Emmastraat. De verdachte werd na verhoor heengezonden omdat de getuige hem bij confrontatie niet terug herkende.

Diefstal scooters

BREDA: Uit de tuin van een woning aan de Affligemstraat werd op 23 augustus jl. een scooter van het merk Gilera type Runner, kleur oranje-grijs gestolen. Dezelfde nacht werd een scooter van het merk Puch, type typhoon gestolen vanaf de Bernard de Wildestraat.

Inbraak woning en diefstal auto

BREDA: In een woning aan de Oosterzelestraat is dit weekend ingebroken. Men heeft het slot van de voordeur d.m.v. de Bulgaarse methode geforceerd. Hierna heeft men de gehele woning doorzocht. De buit is nog niet bekend.

BREDA: Vanaf de Zaventemstraat is dit weekend een rode Ford Escort vvhk FL-XX-88 gestolen.

Meldingen geluidsoverlast

Via 0900-8844 en 112 heeft de politie gisteren 422 meldingen binnengekregen van geluidsoverlast. Deze meldingen hadden betrekking op een dance feest nabij het NAC-stadion. Met name kwamen er meldingen vanuit Boeimeer en Ginneken. Bij teleservice Breda werden twee extra medewerksters opgeroepen. Hiermee kon niet worden voorkomen dat lange(re) wachttijden ontstonden Deze meldingen zijn doorgegeven aan de desbetreffende gemeentelijke instantie

Winkeldiefstal

ETTEN-LEUR: vrijdagavond 23 augustus jl. werd in een winkel op het winkelcentrum een 54-jarige man uit die plaats aangehouden ter zake winkeldiefstal. Hij had een theelichtje en negen aanstekers gestolen t.w.v. 21 euro. De dief deed afstand van de door hem gestolen goederen, Hij kreeg daarboven op een boete van 120 euro welke hij direct betaald heeft.

Man vernielt ruit van politiebureau

ETTEN-LEUR: De politie van Etten-Leur heeft de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 augustus jl. omstreeks 01.50 uur, een 49-jarige man uit die plaats in zijn woning aangehouden vanwege het vernielen van een ruit van de toegangsdeur van het politiebureau. De verdachte bekende het feit te hebben gepleegd.

De politie kwam de verdachte op het spoor omdat hij dezelfde nacht al eerder door de intercom zijn woede had geuit. Agenten waren toen naar het bureau gereden en hadden met de man gesproken. De verdachte is het niet eens met de afwikkeling door de politie van een zaak. Na het gesprek met de agenten is hij terug gekomen naar het bureau en heeft daarop de ruit vernield. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding met gewonde

MOERDIJK: Op vrijdag 23 augustus vond omstreeks 18.00 uur een verkeersongeval plaats op de Rijksweg A-16 ter hoogte van Moerdijk. Aldaar werd een 41-jarige motorrijder uit Breda gewond.

In verband met wegwerkzaamheden werd het verkeer van de linker naar de rechterrijstrook verwezen. Een autobestuurder en een motorrijder kwamen uit de richting Dordrecht en reden in de richting van Breda. Vanwege de drukte werd langzaam gereden, hetgeen kennelijk door de motorrijder werd onderschat. Hij raakte de auto van achteren en kwam ten val. Hij werd met een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Dordrecht.

Aanrijding tegen een lichtmast

ZEVENBERGSCHEN HOEK: Op zaterdag 24 augustus 2002 omstreeks 01.00 uur vond een ongeval plaats op de Moerdijkseweg te Zevenbergschen Hoek. Een bestuurder van een personenauto was daar tegen een lichtmast gereden. Twee andere inzittenden raakten daarbij licht gewond en zijn per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis te Dordrecht De auto werd geheel vernield en moest worden getakeld. Van de bestuurder, een 29-jarige Hagenaar werd een blaastest afgenomen. Hij bleek niet gedronken te hebben.