Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 25-08-2002 Persberichten
Persbericht

Valkenburg

Valkenburg; Feyenoordsupporter gewond bij steekpartij

Zaterdagavond omstreeks 19.00 uur, vond er op het Walramplein een steekpartij plaats waarbij een Feyenoordsupporter, een 21-jarige inwoner uit Nederlek gewond raakte. Het slachtoffer werd met een steekwond in zijn buik overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht. De man raakte niet ernstig gewond.
Het slachtoffer was samen met nog drie andere Feyenoordsupporters naar Valkenburg gegaan om van darui later op de avond de voetbalwedstrijd Roda JC - Feyenoord bij te wonen. Nadat zij in Valkenburg enkele horecagelegenheden hadden bezocht, was het viertal op weg naar het Walramplein waar zij hun auto hadden geparkeerd. Op hun weg spraken zij voorbijgangers aan of zij ook Feyenoordsupporters waren. Op zeker moment gebeurde dat eveneens in de richting van een tot nu toe onbekende man, die verbaal in het Engels zeer agressief reageerde en direct een mes tevoorschijn haalde en een van de niets vermoedende supporters in de buik stak.
Hierna vluchtte de dader in de richting van het centrum, achter na gezeten door twee van de vier Feyenoordsupporters. Op de Passage zijn zij hem uit het oog verloren.
Twee dames die zeer waarschijnlijk getuigen waren van de steekpartij, verleenden eerste hulp. De politie is op zoek naar deze en andere getuigen.