Gemeente Uithoorn

WATEROVERLAST IN UITHOORN (25 AUGUSTUS 2002)

Ook in Uithoorn en De Kwakel zijn zaterdagavond jl. getroffen door zware regenval.
Er is zo'n 130 mm regen gevallen en de gemalen waren op een dergelijke overvloed niet berekend. Het water in de Noorder-Legmeerpolder staat nu circa 70 cm. te hoog. Daardoor staat een deel van Thamerdal in het water.

De gemalen werken op volle toeren om het water vanuit de Noorder-Legmeerpolder over te pompen naar de Amstel. Noodvoorzieningen richten de Middenpolder en Bovenkerkerpolder zijn opengezet. Naar verwachting zullen de straten in Thamerdal tegen de avond weer droogvallen. Afhankelijk van de schade zullen de straten weer opengesteld worden.

Het waterbeheer is een zaal van de Dienst Waterbeheer en Riolering (DWR) van het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht (AG V) in Hilversum Bij deze instantie moet u dus zijn voor nadere inlichtingen.

Voor technische informatie kunt u vanaf maandagochtend 8:30 bellen met DWR: 035-6477777 Dit nummer is bereikbaar op werkdagen tussen 8:30 en 17:00

Voor schade informatie kunt u op werkdagen tussen 8:30 en 17:00 uur eveneens genoemd telefoonnummer van DWR bellen.

In geval van watercalamiteiten (niet zijnde ondergelopen kruipruimten, kelders of tuinen) kunt u buiten kantooruren bellen met VNV-berichtendienst: 020-5160401.
Over ondergelopen kelders enz. kunt u voorzover u dat nog niet eerder gedaan heeft bellen met het alarmnummer van de brandweer: 112.