Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 25-08-2002
Persberichten van zondagmiddag 25 augustus 2002

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 26 augustus 08.00 uur.

Telefoon 0592 - 361294 of 06 - 53 23 80 59.

Ongevallen met letsel

Havelte Gistermiddag reed een 37-jarige man uit Hoogersmilde op zijn motor over de N 371. Zijn 10-jarige zoon zat bij hem achterop. Hij haalde daar een auto in en kwam daarbij een tegenligger tegen. Beiden remden en de motorrijder kwam daarbij te vallen waarbij hij tegen de tegenligger aan kwam en de vangrail. Zowel de motorrijder als zijn zoontje werden hierbij gewond en werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. De motorrijder kon vandaag het ziekenhuis verlaten, zijn zoontje werd naar het AZG overgebracht ivm gebroken nekwervels en gebroken arm.

Emmen Gisteravond reed een 20-jarige man uit Emmen met zijn auto over de Oosterveldsestraat. Door te hoge snelheid raakte hij in een bocht de controle over zijn auto kwijt waardoor hij in de rechterberm terecht kwam. Daarna schoot hij naar links en kwam daar in botsing met een tegenligger. Beide autos zwaar beschadigd. De accu van de auto van de 20-jarige bestuurder lag een paar honderd meter verder in het weiland. Deze bestuurder werd door de brandweer uit zijn wrak bevrijd waarna hij naar het SZE werd overgebracht. De 27-jarige bestuurder uit Klazienaveen van de tegemoetkomende auto werd eveneens naar het SZE overgebracht. Aard van het letsel van beiden niet bekend.

Alcomobilisten

Hoogeveen Gisteravond werd een 29-jarige bestuurder uit Hoogeveen gecontroleerd toen hij over de Industrieweg reed. Hij bleek een alcoholpromillage van 1,4 te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Ruinerwold Vannacht werd een 43-jarige bestuurder uit de gemeente de Wolden gecontroleerd toen hij als bestuurder van een personenauto over de Kerkweg reed. Hij bleek een alcoholpromillage te hebben van 1,2.

Meppel Vannacht reed een auto zonder verlichting over het Prinsenplein. De 23-jarige bestuurder uit de gemeente IJsselham bleek een alcoholpromillage van 1,7 te hebben. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding waarna de agenten pepperspray inzetten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Emmen Vanmorgen reed een 21-jarige man uit Emmen met zijn auto over de Varenkamp. Controle wees een alcoholpromillage uit van 1,2.

Zonder rijbewijs en stoptekens genegeerd

Emmen Vannacht reed een bestuurder van een auto over de Nijkampenweg. Agenten die de bestuurder wilden controleren gaven een stopteken maar die bestuurder reed door. Hij werd achtervolgd tot in Exloo waarbij de bestuurder diverse snelheidsovertredingen maakte. In het centrum van Exloo werd hij aangehouden. Deze 20-jarige bestuurder uit Emmer-Compascuum verklaarde geen rijbewijs te hebben en geen stoptekens te hebben gezien. Na verhoor aan het bureau werd hij in vrijheid gesteld.

Opgevoerde bromscooter

Hoogeveen - Vannacht reed een 17-jarige knaap uit Nieuweroord met zijn bromscooter over de Hoofdstraat. Aan controlerende agenten verklaarde hij dat deze scooter wel een snelheid van 90 km/uur kon halen. Daarop werd het voertuig naar het bureau overgebracht. Daar werd een vermogen geconstateerd van 1,2 hetgeen een snelheid kan opleveren van 63 km/uur. De jongen krijgt een boete van 63 euro.

Roden Vannacht reed een 29-jarige man uit Nieuw-Roden op zijn bromfiets zonder verlichting over de Raadhuisstraat. Agenten zagen de bestuurder de rotonde linksom nemen en wilden hem controleren. Hij reed met hoge snelheid weg waarbij een snelheid van 59 km/uur werd vastgesteld. Hij werd staande gehouden waarna hij een aantal bekeuringen in ontvangst kon nemen.

Woninginbraken

Assen Werd gisternacht ingebroken in een woning aan de Fivelingostraat. Via hengelen door de brievenbus werd de voordeur geopend en een rugtas met persoonlijke zaken weggenomen zoals bankpasjes, identiteitsbewijzen en een zonnebril. De 32-jarig bewoonster deed aangifte.

Assen Werd vannacht ingebroken in een woning aan de Rijnstraat. Door via de brievenbus te hengelen kon men de deur openen. Er werden sieraden weggenomen en geld. Totale schade nog niet bekend. De 42-jarige eigenaar deed aangifte.

Assen Werd vannacht ingebroken in de van Goghstraat. Er werd aan de achterzijde van de woning een raam opengebroken. Uit de koelkast werden etenswaren weggenomen en verder werden een damestasje en sieraden weggenomen. De 43-jarige bewoonster deed aangifte.

Norg Werd aangifte gedaan van inbraak in een zomerhuis aan de Oosterduinen. Een televisie, schotelantenne en stereotoren werden weggenomen. De schade voor de 48-jarige eigenaar in Purmerend is nog niet bekend.

Baldadigheid

Hoogeveen - Vannacht werd een 20-jarige man betrapt toen hij borden en dranghekken om een bouwwerk op de kruising Hoofdstraat met de Grote Kerkstraat omver gooide. Hij kon kiezen tussen de hekken weer rechtop zetten of een proces-verbaal. Hij wenste op geen enkele manier mee te werken waarna hij werd aangehouden. In de ophoudkamer vernielde hij nog een lichtschakelaar.

Assen Vannacht waren twee 19-jarige jongens uit Assen bezig een verkeersbord omver te trekken aan de Nobellaan. Een van hen kon ter plaatse worden aangehouden, de andere meldde zich later aan het bureau op verzoek van de politie. Beiden krijgen een proces-verbaal terzake baldadigheid.