Nieuwsbericht

zondag 25 augustus 2002, 17.10 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Auto gestolen
Alkmaar, vrijdag 23 augustus 2002.
Van de Mr. P.J. Troelstratkade is van donderdag op vrijdag een personenauto weggenomen. Het gaat om een blauwe Opel Corsa voorzien van het kenteken ST-93-ZV.

Dagopbrengst bij overval buitgemaakt
Heerhugowaard, vrijdag 23 augustus 2002.
Omstreeks 18.15 uur werd een medewerker van een garagebedrijf aan de Nijverheidsstraat overvallen. De man was bezig om de deuren van de zaak af te sluiten toen hij werd benaderd door twee mannen. Ze zeiden dat ze naar het toilet wilden en trokken de medewerker naar binnen, het bedrijf in. Hierna moest hij de dagopbrengst aan de beide daders afgeven, onder bedreiging van een mes. Hierna vertrokken de beide verdachten in de richting van het station. De verdachten waren beiden tussen de 20 en 25 jaar oud. De ene man was blank, lengte 1,80 tot
1,90 meter, slank postuur en hij heeft kort blond stekelig haar. Hij droeg een wit shirt met een donkere broek en bruine sportschoenen. De andere man heeft een Noord-Afrikaans uiterlijk, is ongeveer 1,70 tot
1,80 meter lang, heeft korte krullende donkere haren en droeg een zwart shirt met een blauwe spijkerbroek. Hij had een blauw petje op en droeg witte sportschoenen. Mensen die inlichtingen kunnen verschaffen over dit misdrijf worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Heerhugowaard via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Taxichauffeur mist portemonnee
Alkmaar, zaterdag 24 augustus 2002.
Omstreeks 02.20 uur stapten er zes jongemannen in een taxi aan de Stationsweg. Ze wilden vervoerd worden maar de chauffeur weigerde dit omdat slechts vier passagiers zijn toegestaan. Hierna ontstond er een woordenwisseling en vertrokken de jongens in de richting van de Stuartstraat. Meteen hierna merkte de chauffeur dat zijn dienstportemonnee uit een portiervak was weggenomen. Een passerende motoragent werd te hulp geroepen en met assisterende politie-eenheden werd de omgeving afgezocht naar de jongens. Vier van hen konden op aanwijzing van de chauffeur worden aangehouden. Ze zijn in verband met het onderzoek ingesloten. De portemonnee werd niet bij hen aangetroffen.

Veel meldingen geluidsoverlast uit woonomgeving Alkmaar, zondag 25 augustus 2002.
Zoals vaak in het zomerseizoen, moest ook dit weekend de politie in vooral Noord-Kennemerland weer regelmatig waarschuwingen uitdelen wegens het veroorzaken van geluidsoverlast in de woonomgeving. In de nacht van vrijdag op zaterdag kwam dat negen maal voor, in de nacht van zaterdag op zondag elf maal. De meeste meldingen kwamen beide dagen tussen middernacht en 02.00 uur. Vaak ging het om feestjes in de huiselijke kring of in de tuin. Ter vergelijking: in dit weekend kwamen in Westfriesland acht meldingen voor en in de Noordkop vijf. De politie Noord-Holland Noord hanteert vaste regels bij het veroorzaken van burengerucht. Bij een eerste constatering krijgt de bewoner een waarschuwing die wordt vastgelegd in de politiecomputer. Bij een tweede overtreding binnen drie maanden volgt een bekeuring van 69,-. Wanneer iemand daarna binnen drie maanden nogmaals in de fout gaat wordt een proces-verbaal opgemaakt en kan de apparatuur in beslag worden genomen.

Zware aanrijding
Alkmaar, zaterdag 24 augustus 2002.
Omstreeks 21.00 uur vond er op de kruising
Provincialeweg-Westerweg-Nollenweg een zware aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een 60-jarige automobilist uit Alkmaar reed met zijn voertuig, vanaf de Huygendijk de kruising op. Hij botste toen op de auto van een 49-jarige automobilist uit Heerhugowaard die rechtdoor reed over de Westerweg en, aldus enkele getuigen, groen licht had. Door de aanrijding raakte de 60-jarige, met zijn vrouw van 57 en zijn dochter van 21 jaar, bekneld in de auto. De brandweer moest de auto open knippen. De 60-jarige bestuurder liep een zware hersenschudding op, zijn vrouw een gebroken bekken en rib en zijn dochter een gebroken bekken en ruggenwervel. De betrokkenen van de aanrijding konden nog niet worden gehoord. De politieverkeersongevallendienst stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

Brand door vetpan
Zuid-Scharwoude, zondag 25 augustus 2002.
Omstreeks 01.50 uur gingen de politie en de brandweer naar een bovenwoning aan de Dorpsstraat vanwege een kleine binnenbrand. De 33-jarige bewoner van het pand had, na late thuiskomst, een pan vet opgezet en ging hierna telefoneren zonder op de pan te letten. Toen het vet vlam vatte trachtte de hij het vuur met water te blussen. Dit veroorzaakte (zoals gebruikelijk) een grote steekvlam. De brandweer kon het vuur blussen. De bewoner raakte niet gewond en kon de nacht elders doorbrengen. Geadviseerd wordt om een brandende pan vet te doven door deze af te sluiten met een deksel en nooit water te gebruiken!

Inbraak woning
Alkmaar, zondag 25 augustus 2002.
In de nacht van zaterdag op zondag is er, tijdens afwezigheid van de bewoners, ingebroken in een woning aan de Rochdalestraat. De dader forceerde een bovenlicht aan de achterzijde van de woning. De benedenverdieping werd doorzocht en er werd onder andere een videorecorder en een videocamera weggenomen.

Dronken man na aanrijding op heterdaad gepakt
Alkmaar, zondag 25 augustus 2002.
Twee agenten die in het kader van het toezicht in het uitgaansgebied te voet surveilleerden waren omstreeks 02.30 uur getuige van een aanrijding op de Voordam. Ze zagen dat een 43-jarige automobilist uit Hoorn achteruit tegen een geparkeerde auto aanreed. Er ontstond een deuk. Hierna reed de bestuurder weg.
De agenten gaven het kenteken van de auto door aan de collega's die elders in een surveillanceauto reden. Zij konden de man kort hierna op de Wageweg aanhouden. Hij bleek teveel gedronken te hebben en blies aan het bureau bijna driemaal de toegestane hoeveelheid, namelijk: 640 ug/l (220 ug/ toegestaan). Hij krijgt een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Dronken automobilist strandt bij rotonde op verkeersbord Alkmaar, zondag 25 augustus 2002.
Omstreeks 02.50 uur trof de politie, na een melding, een 18-jarige automobilist uit Alkmaar aan op de rotonde van de Van Ostadelaan. Hij had door drank en het natte wegdek bij het nemen van de rotonde de macht over het stuur verloren en was tegen een paal van een verkeersbord tot stilstand gekomen De linkervoorzijde van zijn voertuig raakte flink beschadigd en de paal was geknakt. Hij had bijna vier maal de toegestane hoeveelheid alcoholhoudende drank op: 805 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingenomen en binnenkort mag hij zich verantwoorden voor een rechter.

Bedreiging met een pistool
Alkmaar, zondag 25 augustus 2002.
Omstreeks 03.00 uur meldde een portier van een horecagelegenheid aan de Molenbuurt, dat hij zojuist met een pistool was bedreigd door twee mannen omdat hij hen de toegang had geweigerd. Ze waren inmiddels weggelopen maar de portier gaf een goed signalement van hen. De politie was snel ter plaatse en zag de mannen nog lopen op de Molenbuurt. Ze werden aangeroepen en met een dienstpistool onder schot gehouden terwijl ze op hun knieën moesten gaan zitten. Op verzoek gooide één van de mannen het betreffende wapen weg. Hierna werden ze geboeid en overgebracht naar het bureau. Het gaat om twee Amsterdammers van 19 en 20 jaar oud. Het wapen bleek achteraf een goedgelijkend speelgoedpistool te zijn. De mannen zijn voor de nacht ingesloten in afwachting van het verhoor.

Mannen in gestolen auto aangehouden
Alkmaar, zondag 25 augustus 2002.
Surveillerende agenten zagen omstreeks 05.00 uur twee inzittenden van een Opel Kadett met een zeer hoge snelheid de Paardenmarkt oprijden. Na een controle van de 29-jarige bestuurder uit Alkmaar en zijn eveneens 29-jarige passagier uit Rotterdam, bleek dat de contactdraden van de auto doorverbonden waren. De beide mannen zijn hierna, als verdachten van diefstal van de auto aangehouden en ingesloten. In de auto werden ook nog enkele grammen cocaïne aangetroffen. De politie stelt een nader onderzoek in en zal de eigenaar van de auto nog in kennis stellen.

Man valt van ladder
Limmen, zondag 25 augustus 2002.
Omstreeks 10.30 uur, viel een 59-jarige bewoner van een huis aan de Visweg van een ladder. De man was achter zijn huis aan het werk op een hoogte van ongeveer 3 meter toen de ladder onder hem weggleed. Hij kwam ongelukkig ten val en had geen gevoel meer in zijn benen. De ANWB Traumahelikopter verleende bijstand aan het ambulancepersoneel. Toen het slachtoffer was gestabiliseerd werd hij per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar.

NOORDKOP

Schermutseling in een café
Vrijdag 23 augustus 2002.
Omstreeks 18.45 uur vond er een schermutseling plaats in een café aan de Marsdiepstraat. Een 42-jarige bezoeker uit den Helder was volgens de 45-jarige eigenaar en zijn 40-jarige broer, eveneens uit Den Helder, niet welkom. Hierop werd de bezoeker hardhandig de deur uitgezet. Hij verzette zich daartegen en over en weer vielen enkele klappen. De bezoeker deed aangifte waarna de eigenaar en zijn broer werden meegenomen naar het bureau. Nadat ze een verklaring hadden afgelegd werden ze heengezonden. De verklaringen van beide partijen lopen nogal uiteen.

Boete voor drankrijder
Wieringerwerf, vrijdag 23 augustus 2002.
Omstreeks 19.45 uur werd op de Rijksweg een 53-jarige automobilist uit Landsmeer betrapt op het rijden met drank op. Aan het bureau blies hij 350 ug/l (220 toegestaan). Hij krijgt een boete.

Inbreker op heterdaad aangehouden
Den Helder, vrijdag 23 augustus 2002.
Omstreeks 21.50 uur belde een oplettende getuige vanuit de Duinroosstraat de politie. De getuige vermoedde dat er werd ingebroken in een woning. Deze had namelijk gezien dat een vreemde man twee maal bij een woning aanbelde en daarna naar de achterzijde verdween. De politie was snel ter plaatse en zag dat er aan de achterzijde van de woning, met behulp van een baksteen, een grote ruit was ingegooid. De agenten zagen iemand in de woning en hebben de zaak afgezet. Kort hierna kon de verdachte met hulp van andere agenten worden aangehouden in de achtertuin. De verdachte, een 27-jarige inwoner van Den Helder, had enkele gestolen goederen bij zich. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Man overvallen
Schagen, zaterdag 24 augustus 2002.
Omstreeks 00.30 uur, werd een jongeman uit Schagen, op de Menisweg, onder bedreiging van een soort pistool, beroofd van zijn portemonnee met een kleine hoeveelheid geld. De man liep vanuit het centrum naar het tunneltje in de richting van de Waldervaart. Bij het trimpad werd hij in het Engels aangesproken door twee mannen. Ze bedreigden hem en maakten hem het geld uit zijn portemonnee afhandig. Er kwam nog een fietser langs en op dat moment hielden ze het pistool naar beneden. Hierna liepen de beide overvallers weg naar het trimpad. Het slachtoffer rende naar huis en belde de politie. Hij gaf een duidelijk signalement. Ongeveer een half uur later hield de politie op de Hofstraat twee Poolse mannen aan van respectievelijk 18 en 19 jaar. Ze voldeden aan het opgegeven signalement. Ze zijn ingesloten doch ontkennen vooralsnog hun betrokkenheid. Er werd bij hen geen wapen aangetroffen. Het onderzoek wordt voortgezet.

Taxicontrole op Texel
Zaterdag 24 augustus 2002.
In de afgelopen nacht zijn er door de politie, in samenwerking met de Inspectie van Verkeer en Waterstaat en de Divisie Telecom, op het eiland elf taxi's gecontroleerd. Drie kregen er een proces-verbaal wegens een ongekeurde meter en twee kregen een waarschuwing voor het niet juist invullen van een rittenblad. De Divisie Telecom ontdekte één mobilofoon met onjuiste kanalen. Opvallend is dat de ondernemers hun zaken nu beter op orde hebben dan vorig jaar. In de loop van dit jaar volgt nog een uitgebreide controle.

Sleutels in voordeur vergeten: auto weg
Anna Paulowna, zaterdag 24 augustus 2002.
In de afgelopen nacht is er een stationwagen, merk Ford, type Mondeo, kleur rood en voorzien van het kenteken 56-FN-DB weggenomen bij een woning aan de Molenvaart. De eigenaar vermoedt dat hij op vrijdagavond omstreeks 20.00 uur, na thuiskomst, de sleutels in de voordeur van zijn huis heeft laten zitten. Hij was in de veronderstelling dat zijn vrouw nog voorom zou komen maar dat is niet gebeurd. Hoewel de sleutels in de deur niet makkelijk vanaf de weg te zien waren, was de auto vanmorgen wel weg. De waarde van de auto is zo'n 18.000,-. Man mishandeld
Den Burg, zaterdag 24 augustus 2002.
Een 22-jarige man uit Den Burg, deed aangifte van mishandeling in een horecabedrijf in Den Burg. De man was op vrijdagochtend 23 augustus 2002 aan het dansen toen hij per ongeluk op iemand zijn voet ging staan. Toen hij zich omdraaide om zich te verontschuldigen kreeg hij van de totaal onbekend gebleven man enkele harde vuistslagen in zijn gezicht. Het slachtoffer hield er een snijwondje onder zijn wenkbrauw en enkele bloeduitstortingen aan over. De verdachte was na zijn daad onmiddellijk vertrokken.

'Gestolen auto' snel terecht
Den Helder, zaterdag 24 augustus 2002.
Een 47-jarige inwoner van Den Helder deed zaterdagmiddag aangifte van diefstal van zijn auto. Het ging om een vrij nieuwe personenauto met een waarde van 30.000,-. De man beweerde dat hij de auto die middag had geparkeerd aan de Drs. F. Bijlweg. Toen hij na een paar uur terugkeerde was de auto verdwenen. De politie nam een uitgebreide aangifte op en maakte een internationale diefstalsignalering. Toen er na een uur zes uitgebreide formulieren aan het politiebureau waren ingevuld
ging de man huiswaarts. Een half uur later belde hij dolgelukkig de politie op. Hij was vergeten dat hij zijn auto gewoon elders had geparkeerd en had hem weer gevonden...

Inbraak woning
Den Helder, zaterdag 24 augustus 2002.
In de avonduren is er ingebroken in een woning aan de Bakkerbreetstraat. De dader is de woning binnengekomen nadat hij de schutting in de achtertuin over is geklommen. Hierna werd een keukenraam geforceerd. Uit de woning werden veel waardevolle spullen weggenomen zoals een DVD-speler, eeen videorecorder, een spelcomputer, honderden CD's, tientallen DVD's en sieraden.

Raddraaier wegens belediging aangehouden
Zondag 25 augustus 2002.
Een 18-jarige man uit Den Helder met een 'kwaaie dronk' over zich is in de afgelopen nacht omstreeks 02.00 uur aangehouden op de Prins Hendriklaan. De jongeman, die al tientallen keren met de politie in aanraking is geweest, gedroeg zich baldadig en opstandig. Hij ging op de motorkap van een politieauto liggen. Zijn vrienden waarschuwden hem om vooral normaal te doen. Hij gaf daaraan geen gehoor. Hij schold een politieagent uit en werd vervolgens, met verzet, aangehouden. Nadat hij aan het bureau zijn roes had uitgeslapen werd hij heengezonden met een proces-verbaal wegens belediging van een ambtenaar in functie. Hij had er spijt van en gaf de drank de schuld.

Drankrijdster weigert ademanalyse
De Cocksdorp, zondag 25 augustus 2002.
Omstreeks 02.00 uur, betrapte de politie op de Postweg, een 42-jarige vrouw uit de Cocksdorp, op het rijden met drank op. Aan het bureau weigerde ze mee te werken aan de ademanalyse. Haar rijbewijs werd ingenomen en ze krijgt een proces-verbaal.

Mishandeling tijdens kermis
Waarland, zondag 25 augustus 2002.
Een 20-jarige amokmaker uit Waarland is vannacht op de Veluweweg door de poltie aangehouden. De man zocht ruzie met een groep jongeren. Daarbij zijn over en weer enkele klappen gevallen. De man is in verzekering gesteld als verdachte van openlijke geweldpleging. De recherche onderzoekt de toedracht van de zaak. Er kunnen nog meer aanhoudingen volgen.

Agenten ontwijken aanrijding met drankrijder
Den Helder, zondag 25 augustus 2002.
Omstreeks 03.40 kwam een 37-jarige automobilist uit Duitsland twee surveillerende agenten tegemoet op de Van Foreestweg in Julianadorp. De agenten moesten met hun auto uitwijken om een aanrijding met de slingerende bestuurder te voorkomen. De agenten keerden hun dienstvoertuig en even verderop kon de verdachte worden aangehouden. Hij blies 685 ug/l (tot 220 toegestaan) en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Drie baldadige jongens aangehouden
Den Helder, zondag 25 augustus 2002.
Op aanwijzing van een beveiligingsbeambte konden vannacht omstreeks 05.00 uur op de Brakkeveldweg drie jongens uit Den Helder worden aangehouden van respectievelijk 16, 16 en 18 jaar oud. Ze hadden 'voor de gein' een scooter omver gegooid bij het NS-station aan de Middenweg. Aan de scooter is lichte schade ontstaan. Na verhoor zijn ze alle drie heengezonden. Er zal een proces-verbaal worden opgemaakt.

Drankrijder
Schagen, zondag 25 augustus 2002.
Omstreeks 05.00 uur werd op de Loet een 22-jarige automobilist uit Schagen betrapt op het rijden met een flinke hoeveelheid drank op. De man blies aan het bureau 700 ug/l en zijn rijbewijs werd ingenomen.

Joy-rider
Wieringerwerf, zondag 25 augustus 2002.
Omstreeks 07.15 uur kreeg de politie een tip van een passant die opmerkte dat een automobilist zich wat vreemd gedroeg bij het tankstation aan de A7. Toen de agenten gingen kijken troffen ze een 28-jarige man uit Enkhuizen in een auto die niet van hem was. Tevens bleek het rijbewijs van de man, wegens alcoholmisdrijven, ingevorderd te zijn. Na verhoor bleek dat hij de auto zonder toestemming van zijn baas had meegenomen uit een bedrijf. De baas deed aangifte tegen zijn werknemer en er zal een proces-verbaal worden opgemaakt.

Auto te water
Den Helder, zondag 25 augustus 2002.
Omstreeks 11.00 uur vond er op de Langevliet een aanrijding plaats waarbij drie automobilisten betrokken waren en er één van de voertuigen te water raakte. Het ging om drie auto's die aanvankelijk achter elkaar aan reden, komende uit de richting van Julianadorp en gaande in de richting van Den Helder. De middelste auto werd bestuurd door een 57-jarige man uit Den Helder. Volgens getuigen maakte hij aanstalten om de voor hem rijdende auto in te halen die werd bestuurd door een 50-jarige man uit Den Helder. De 57-jarige ontkent overigens zelf naar links te hebben gestuurd. De 57-jarige man werd ingehaald door een 54-jarige vrouw die aanvankelijk achter hem reed. De vrouw verklaarde dat ze naar links moest sturen om een aanrijding te voorkomen. Ze raakte daarbij in de linkerberm van de weg en corrigeerde vervolgens sterk naar rechts. Ze raakte daarbij de linkerflank van het voertuig van de 50-jarige automobilist die voorop reed. Deze kreeg een duw naar rechts en ging via een reling van een bruggetje naar een woonhuis, het water van de Langevliet in. De vrouw en de 50-jarige man klaagden beiden over nekklachten. De auto van de 57-jarige man bleef onbeschadigd. De andere voertuigen liepen flinke schade op.

WESTFRIESLAND

Handgemeen bij uitlaten hond
Hoorn, vrijdag 23 augustus 2002.
Een 65-jarige vrouw uit Hoorn liet omstreeks 17.45 uur haar hond uit op een groenstrook aan de Patio. Een aanwonende 29-jarige vrouw stoorde zich aan het feit dat de hond tegen haar tuinhek aanplaste en sprak de vrouw hierop aan. Vervolgens ontstond er een discussie waarbij werd gescholden en ook de 37-jarige vriend van de 29-jarige vrouw betrokken raakte. Tussen de beide vrouwen ontstond een klein handgemeen. De oudere vrouw liep hierbij een bloeduitstorting bij haar oog op. Ze deed vervolgens aan het bureau aangifte waarna de andere twee betrokkenen thuis werden aangehouden. Na het afleggen van een verklaring werden ze heengezonden.

Horecacontrole
Hoorn, zaterdag 24 augustus 2002.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werden er bij in totaal 10 horecagelegenheden in Enkhuizen, Venhuizen en Hoorn controles uitgevoerd. Een politieman deed dit in samenwerking met drie controleurs van het Drank- en Horecateam van de Keuringsdienst van Waren. Door een controleur van dit team werd aan één uitbater van een café in Enkhuizen een proces-verbaal uitgereikt wegens het schenken van alcoholhoudende drank aan personen beneden de leeftijd van 16 jaar. Voorts gaat de politie bij de gemeenten nog enkele vergunningsaangelegenheden nader onderzoeken.

Diefstal rubberboot
Hoorn, zaterdag 24 augustus 2002.
In de nacht van vrijdag op zaterdag is er vanuit het water van de Grashaven een grijze rubberboot met een lengte van 3,10 meter en van het merk Zodiac weggenomen. De boot was voorzien van een zwarte Suzuki buitenboordmotor van 5 pk. De touwen waarmee de boot lag afgemeerd waren doorgesneden. Boot en motor hebben een gezamelijke waarde van ongeveer 2500,-.

Diefstal auto
Hoorn, zaterdag 25 augustus 2002.
Tussen 21.45 en 22.45 uur is er vanaf de Vale Hen een zwarte personenauto gestolen van het merk Opel, type Astra en voorzien van het kenteken 57-GT-TG. De auto is van het bouwjaar 2001 en heeft naar schatting een dagwaarde van 20.000,-.

Wateroverlast
Enkhuizen, zaterdag 24 augustus 2002.
In de avonduren regende en onweerde het hevig in West-Friesland. De politie kreeg diverse meldingen van ondergelopen straten en kelders. De brandweer had het er druk mee. Omstreeks 23.35 uur kwam er een auto vast ter staan in het nieuwe naviduct welke deel uitmaakt van de dijk Enkhuizen-Lelystad (Markermeerdijk). Er ontstond een laag van 20 tot 30 centimeter slib op de rijbaan van het naviduct. De auto werd geborgen en vervolgens werd besloten om de dijk af te sluiten voor alle verkeer. Een onderhoudsteam heeft, in opdracht van de wegbeheerder, in de nacht van zaterdag op zondag de rijbaan schoongemaakt. Op zondagochtend 25 augustus omstreeks 10.00 uur is de toegang tot de dijk voor alle verkeer weer vrijgegeven.

130,- boete voor belediging van agenten
Wervershoof, zondag 25 augustus 2002.
Een 22-jarige dronken man uit Bovenkarspel verstoorde vannacht omstreeks 02.30 uur de orde voor een café aan de Hoek. Een politiehondengeleider hield hem aan. Toen hij door assisterende agenten ter ontnuchtering werd overgebracht naar het bureau in Hoorn uitte hij in de dienstauto nog eens allerlei nare verwensingen aan het adres van de agenten. Daarvoor kreeg hij een afzonderlijke boet van 130,- door justitie opgelegd. De boet voor openbare dronkenschap moet hij nog afwachten. De verdachte is in de loop van de zondagochtend heengezonden.

Doorrijden na aanrijding
Hoorn, zondag 25 augustus 2002.
Afgelopen nacht, omstreeks 03.30 uur is een 22-jarige fietser uit Hoorn aangereden door een auto op de Holenweg, waarna de automobilist is doorgereden. De fietser kwam uit de stad en reed over de Venenlaan in de richting van de Holenweg. Ter hoogte van de kruising Venenlaan-Holenweg, zit er een drempel in de rijbaan. Hier raakte de fietser de auto die voor hem van rechts kwam. Gezien de laksporen op de fiets moet het een blauwe auto geweest zijn. De auto is vermoedelijk van een klein model en moet schade linksvoor hebben De fietser is bij de botsing over de motorkap van de auto heengegaan en kwam daarna op het wegdek terecht. Hij heeft verwondingen aan zijn armen en zijn neus. De politie is op zoek naar de bestuurder van de blauwe auto. Mensen die inlichtingen kunnen verschaffen worden verzocht te bellen met de politieservicelijn: 0900-8844 (lokaal tarief).