Politie Gelderland-Midden

REGIOPOLITIE GELDERLAND MIDDEN

DISTRICT WEST VELUWE VALLEI

UNIT MIDDEN.

PERSBERICHTEN

Ede, 25 augustus 2002.

VRIJDAG 23 AUGUSTUS 2002.

---


· MAN SLAAT VROUW
Vrijdagmiddag moest de politie aan de Van der Hagenstraat bemiddelen tussen een ruziend echtpaar. De man, een 21 jarige inwoner van Ede, was zo boos geworden op zijn vrouw , een 20 jarige inwoonster van Ede, dat hij niet kon beheersen en zijn vrouw enkele klappen gaf. De man werd door de politie aangehouden. De politie onderzoekt de zaak verder.


· BEDREIGING.
Deed een 17 j inwoner van Ede bij de politie aangifte van bedreiging. De man werkte als bediende in de shop van het tankstation aan de Klinkerbergerweg. Toen 2 klanten de door hun gekochte goederen niet wilde betalen werd hij door de mannen bedreigd. De politie stelt een onderzoek in.


· INBRAAK CAFETARIA.
Werd er in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken in een cafetaria aan de Klaprooslaan in Ede. Door een ruit te vernielen kon de dader binnenkomen. Daar werd een gokkast open gebroken en een geldbedrag weggenomen.


· MISHANDELING.
Deed een 36 j inwoner van Ede aangifte van mishandeling. De man betrapte donderdagavond een collega toen deze na sluitingstijd van het bedrijf, gevestigd aan de Dieselstraat, goederen uit het bedrijf wilde meenemen zonder toestemming. Toen daar wat van werd gezegd ontstond er ruzie.
De politie stelt een onderzoek in.


· SNELHEIDSCONTROLE
Plaats: Apeldoornseweg Ede
Tijd: 15.45 - 21.15 uur
Toegest,snelheid: 80 km/u
Gecontr.: 1250
Te snel: 118

ZATERDAG 24 AUGUSTUS 2002


· VECHTPARTIJ
Ontstond er vrijdag- op zaterdagnacht onenigheid tussen enkele jongeren op het Museumplein. Bij de komst van de politie tpl. zag deze hoe een van de jongeren zijn opponent een klap gaf. De man, een 22 j inwoner van Ede, werd vervolgens aangehouden, waartegen hij zich hevig verzette. De man werd ingesloten in het politieburo. De politie stelt een onderzoek in.


· WINKELDIEF.
Werd een man op heterdaad betrapt bij het stelen van goederen in een supermarkt aan de Brouwerstraat te Ede. Toen de man zich betrapt wist ging hij er vandoor maar kon achterhaald worden door werknemer van de winkel, waarna hij werd overgeleverd aan de politie. De man, een 31 inwoner van Zeewolde, kon later het politiebureau verlaten met een uitnodiging van de officier van justitie.


· SNELHEID.
Plaats: Ede, Rijksweg N224
Tijd: 09.00 - 14.30 uur
Toegest.snelh.: 80km/u
Gecontroleerd: 4430
Te snel: 106.


· WINKELDIEF.
Werd zatermiddag een 27 j inwoonster van Wageningen in een grootwinkelbedrijf aan de Keesomstraat op heterdaad betrapt bij het stelen van etens- en drinkwaren. Ook zij mocht met een uitnodiging van de officier van justitie op zak het politiebureau later verlaten.


· DIEFSTAL JAS.
Eed een 16 j inwoonster van Ede aangifte van diefstal van haar jas. Zij had deze, toen zij uit was in en cafe aan de Hoofdweg in Ederveen, in de hal van het cafe opgehangen. Bij het verlaten van het cafe bleek de jas verdwenen te zijn.


· VREEMDE MAN.
Trof een bewoner van de Veldbeeklaan zaterdagavond een vreemde man aan in zijn tuin. De man lag te slapen en was niet aanspreekbaar. Door de politie werd de man, een 42 j inwoner van Ede, die te veel aan Bachus had geofferd, bij familie ondergebracht.


· AANRIJDING.
Vond er zaterdagavond een aanrijding plaats op de kruising Slotlaan - Proosdijerveldweg - Molenstraat, tussen 2 auto's. Een 26 j inwoonster van Arnhem reed, toen de auto voor hem bestuurd door een 32 j inwoner van Barneveld, afremde, tegen de achterzijde van deze auto. Beide auto's werden beschadigd.
De bestuurster uit Arnhem klaagde over pijn in zijn borst.

ZONDAG 25 AUGUSTUS 2002.


· BELEDIGING.
I
Werd in de nacht van zaterdag op zondag op de Stationsweg in Ede een 29j inwoner van Ede aangehouden voor belediging. De man vond het nodig de politie uit te schelden. De man werd ingesloten en later de nacht, een fikse boete rijker, vrij gelaten.

II
In dezelfde nacht werd een 24 j inwoner van Bennekom aangehouden eveneens voor belediging van de politie. Ook hij vond het nodig op het Maandereind in Ede de passerende politie voor rotte vis uit te moeten maken. Na verhoor en met een uitnodiging van de officier op zak werd de man later de nacht vrijgelaten.


· VERNIELING.
Schopte een 22 j inwoner van Lunteren, toen hij zaterdagnacht een restaurant aan het Museumplein moest verlaten, uit boosheid een ruit stuk. De man werd aangehouden en ingesloten in het politieburo. Na een verkalring te hebben afgelegd kon hij de volgende morgen naar huis.


· ONENIGHEID.
Ontstond er op het Museumplein na sluitingstijd van de cafe's onenigheid tussen enkele groepen jongeren. Over en weer vielen er klappen. Door de politie, met inzet van een hond, en met behulp van de portiers van de cafe's, konden de groepen gescheiden worden en werden ze van het Museumplein verwijderd. Twee personen werden aangehouden, een 16j en een 20j inwoner van Ede. Zij werden ingesloten in het politiebureau en later de nacht met een boete op zak weer vrij gelaten.


· DIEFSTAL MOTOR.
Werd er in de nacht van zaterdag- op zondag aan de Leeghwaterstraat in Ede een motor ontvreemd. Het betreft een motor van het merk Yamaha type 600F, kleur zwart/grijs, kenteken MY-09-GY