Skatebond Nederland


Wereldkampioenschap skeeleren
22 t/m 26 augustus 2002, Oostende/Zandvoorde (België)


---
N I E U W S F L I T S

Zandvoorde, zondag 25 augustus


* De Fransman Arnaud Gicquel, zelf een begenadigd skeeleraar die alles al heeft gewonnen wat er te winnen valt, schrijft een boek over het ontstaan van de skeelersport in verschillende landen. Hij besteedt aandacht aan de populariteit van deze tak van sport in de verschillende continenten. Zijn boek, dat eerst in het Frans wordt uitgegeven en later wellicht in het Engels wordt vertaald, gaat terug tot in de tijd dat de sporters nog op rolschaatsen reden. Eén van de personen die hij voor zijn ruim 100 pagina s tellende werk wil interviewen is de Belg Johnny Colpaert, de Nederlandse bondscoach, die in zijn jonge jaren in de rolschaats top drie van de wereld stond. Het duurt nog tot eind volgend jaar voordat het boek in de winkel ligt.

* Zo n drieduizend toeschouwers per dag hebben tijdens het Wereldkampioenschap skeeleren de wedstrijden op de piste in Zandvoorde bekeken. De organisatie verwacht dat de marathon maandag in het centrum van de stad Oostende minstens vijfduizend bezoekers zal trekken. Het marathontraject is ruim vier kilometer lang en heeft twee scherpe keerpunten.

* De ploegleiders van de Nederlandse junioren en senioren teams, Dick Nap en Gerrit van Keulen, zijn echte waterdragers. De rijders drinken elke dag meer dan drie liter vocht, waarvan het grootste gedeelte water. Een speciaal dieet hebben de rijders niet tijdens het WK, maar om voldoende koolhydraten te binnen te krijgen worden er ook veel bananen en spaghetti verorberd.

* Enkele zeer jonge fanatieke fans hebben aan de rand van de piste al heel wat namen van hun skeelerhelden verzameld. De meesten zijn in bezit van een keurig schriftje, maar sommigen hebben hun hele t-shirt en blote armen vol handtekeningen.

* De Vlaamse politie is zondag te hulp gekomen om de parkeerchaos op te lossen rond het skeelerstadium in het dorpje Zandvoorde. Het parkeerterrein en de anders zo rustige woonwijk waren nu één bont autopark vol auto s met vreemde kentekens waarin elke structuur ontbrak. Op het terrein behandelde de politie een aangifte van diefstal: van één van de rijders was een doos wielen ontvreemd.

---
Neem bij vragen contact op met:

Dorien van Dijk, pr-medewerker SBN, tel: 06-21838642, e-mail: dorien@fscom.nl

Henk van Os, Bondsdirecteur SBN, tel.: 06-22508593, e-mail: h.vanos@skatebond.nl

Zie ook: www.skatebond.nl/wk2002


---


http://www.skatebond.nl