Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 25-08-2002 2e persbericht 25 augustus 2002

Persberichten uit de regio:

Helmond: Fiets en gereedschap weggenomen
Uit een schuur behorende bij een woning aan de Marslaan zijn zondag tussen 3.00 en 8.00 uur een fiets, een gereedschapskist, een schuurmachine, een verfstripper en een steeksleutel gestolen. De dader kwam in de schuur door een deur open te breken. Om bij de schuur te komen werd eerst een tuinpoort opengebroken.

Helmond: Automobilist onder invloed botst tegen drie autos Op het politiebureau aan de Kasteel-Traverse is zondag rond 12.45 uur een 34-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het doorrijden nadat hij eerder die dag tegen drie autos aan de 1e Haagstraat is gebotst. Uit onderzoek bleek dat de verdachte automobilist teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 2,40 uit. De man kreeg een rijverbod van 13 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Best: Meisje overleden aan gevolgen ongeluk
Op de T-kruising Eindhovenseweg Zuid Willem de Zwijgerweg is zaterdagavond rond 23.45 uur de 18-jarige F. van den Hurk uit Best zeer ernstig gewond geraakt. Het meisje stak, samen met haar 18-jarige vriendin uit Best die achterop zat, met de fiets de Eindhovenseweg Zuid over richting Willem de Zwijgerweg. Hierbij kwam zij in botsing met een 26-jarige automobilist uit Valkenswaard die in dezelfde richting over de Eindhovenseweg Zuid reed. Het slachtoffer is met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Tilburg, waar zij zondagochtend aan haar verwondingen is overleden.

Bergeijk: Woninginbraak
In een woning aan de Vendelier is zaterdag tussen 14.15 en 19.15 uur ingebroken. Uit de woning werd een kluisje met drie paspoorten, sleutels, sieraden en ruim 10.000 Euro weggenomen. De dader kwam binnen door een ruit te vernielen van een voordeur.

Deurne: Auto gestolen
Vanaf de Korhoender is zondag tussen 00.30 en 12.30 uur een blauwe Opel Corsa met het kenteken ZR-03-TJ gestolen.

Deurne: Aanhangwagen met materiaal gestolen
Vanaf een bouwterrein aan de Dukaat is tussen zaterdag 16.00 uur en zondag 9.45 uur een aanhangwagen met aluminiumsteigers, twee ladders en een partij dakleer gestolen. De daders kwamen op het terrein door een hekwerk open te breken.

Geldrop: Auto gestolen
Vanaf de Clarisselaan is tussen zaterdag 12.00 uur en zondag 5.10 uur een grijze BMW 525I met het kentekent TH-09-SG gestolen.

Geldrop: Insluiper neemt geld weg
Een insluiper heeft zondag tussen 11.00 en 11.30 uur een paar honderd Euro uit een woning weggenomen. De dader kwam binnen door een openstaande keukendeur. Dit is gebeurd terwijl een bewoner boven in het pand aanwezig was.

Leende: Fiets en gereedschap gestolen
Uit een garage behorende bij een woning aan de Oostrikkerdijk zijn zaterdagavond tussen 20.30 en 22.00 uur een fiets, twee boormachines en een decoupeerzaag gestolen. De dader kwam binnen door een niet afgesloten garagedeur.

Mierlo: Inbraak in caravan
In een caravan op een camping in Mierlo is tussen vrijdag 18.00 uur en zondag 11.30 uur ingebroken. Uit de caravan werden tv- en videoapparatuur, een radio/cd-speler, een schotel, een spelcomputer met spelletjes, een voortent, een slaapcabine, acht kussens, een mat en een beddensprei weggenomen. De dader kwam binnen door een ruit van de caravan open te breken.

Valkenswaard: Geluidsoverlast
In zijn woning aan de Oranje Nassaustraat is zondag rond 10.15 uur een 23-jarige man onder verzet aangehouden. De verdachte veroorzaakte geluidsoverlast door heel hard muziek te draaien. Zijn muziekinstallatie is in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Een 20-jarige vrouw uit Valkenswaard, die de aanhouding van de verdachte probeerde te verhinderen, is ook aangehouden op de Oranje Nassaustraat. Ook zij is overgebracht naar het politiebureau.