Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 25-08-2002 Mediaberichten 25 augustus (12.30 uur)

Hond vergiftigd

MELICK De hond van een 55-jarige man uit Melick is donderdagavond door vergiftiging gestorven. De man liet de hond uit langs een maisveld aan de Melickerhogeweg. Daar begon het dier plotseling te braken en zakte door zijn poten. De hond is direct overgebracht naar een dierenkliniek waar bleek dat ze door vergiftiging met strichnine om het leven was gekomen. De politie is een onderzoekt gestart en vraagt getuigen zich te melden.

Ergerlijk weggedrag

KELPEN-OLER Een 41-jarige man uit Heythuysen is op de Rijksweg Zuid mishandeld door een onbekende automobilist. Het slachtoffer werd in zijn auto op hele korte afstand gevold door een andere auto. Toen de man uit Heythuysen even zijn remlichten liet branden, haalde de man achter hem in en ging vlak vóór hem rijden, waarbij tot drie keer toe hard geremd werd. De derde keer zó hard dat de auto van het slachtoffer dwars op de weg tot stilstand kwam. Hierop kam de onbekende automobilist naar de man toe en sloeg hem in zijn gezicht.

Winkeldief betrapt

VENLO De politie heeft een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. In een winkel aan het Monseigneur Nolensplein nam de man zaterdagmiddag twee sloffen sigaretten weg. Daarbij werd hij betrapt door een klant die het winkelpersoneel inseinde. De politie heeft de man als stelselmatige dader (hij pleegde al vaker winkeldiefstallen) in verzekering gesteld. Hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Winkeldievegge betrapt

ROERMOND Bij het winkelcentrum aan de Stadsweide is zaterdagmiddag een 34-jarige vrouw uit Roermond betrapt bij het stelen van kleding met een waarde van bijna duizend euro. Een beveiligingsbeambte herkende de vrouw omdat zij een toegangsverbod heeft voor het terrein. Hierop is de politie gewaarschuwd die ontdekte dat de vrouw 9 verschillende jassen had gestolen in een winkel. De kledingstukken zijn teruggebracht naar de winkel. De vrouw is na het opmaken van enkele processen-verbaal weer in vrijheid gesteld. Zij zal op 14 oktober voor de rechter moeten verschijnen.

152 bekeuringen bij snelheidscontrole

MEIJEL Bij een snelheidscontrole op de Astenseweg heeft het Verkeershandhavingsteam zaterdag 152 automobilisten bekeurd. De hoogste snelheid van de 1970 voorbijgangers was 121 km/u waar 80 km/u mag worden gereden. Dat levert een bekeuring op van 245 euro.

185 bekeuringen bij snelheidscontrole

NEDERWEERT Bij een snelheidscontrole op de Rijksweg Noord heeft het Verkeershandhavingsteam zaterdag 185 automobilisten bekeurd. De hoogste snelheid van de 1230 voorbijgangers was 119 km/u waar 80 km/u mag worden gereden. Dat levert een bekeuring op van 216 euro.

52 bekeuringen bij snelheidscontrole

WEERT Bij een snelheidscontrole op de Kazernelaan heeft het Verkeershandhavingsteam zaterdag 52 automobilisten bekeurd. De hoogste snelheid van de 560 voorbijgangers was 70 km/u waar 50 km/u mag worden gereden. Dat levert een bekeuring op van 63 euro.

173 bekeuringen bij snelheidscontrole

WEERT Bij een snelheidscontrole op de Roermondseweg heeft het Verkeershandhavingsteam zaterdag 173 automobilisten bekeurd. De hoogste snelheid van de 1840 voorbijgangers was 89 km/u waar 50 km/u mag worden gereden. Dat levert een bekeuring op van 216 euro.

69 bekeuringen bij verkeerscontrole

VENLO Het Verkeershandhavingsteam heeft vrijdag bij verkeerscontroles op de Kaldenkerkerweg, Sloterbeekstraat en Havenkade 69 automobilisten en bromfietsers bekeurd. Het merendeel (42) wegens het rijden zonder autogordel. De andere bekeuringen waren voor het rijden zonder helm (5 maal) rijden door rood licht en te hard rijden.

5 bekeuringen bij snelheidscontrole

REUVER Bij een radarsnelheidscontrole op de Rijksweg zijn vrijdagmiddag 5 automobilisten bekeurd die harder reden dan de toegestane 50 km/u. De hoogste snelheid was 70 km/u. Dat kost een bekeuring van 63 euro.

5 bekeuringen bij snelheidscontrole

SWALMEN Bij een radarsnelheidscontrole op de Peelveldlaan zijn vrijdagmiddag 5 automobilisten bekeurd die harder reden dan de toegestane 50 km/u. De hoogste snelheid was 65 km/u. Dat kost een bekeuring van 40 euro.