Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 25-08-2002 Mediaberichten 25 augustus (14.25 uur)

Ernstige mishandeling na aanrijding

ROERMOND De politie heeft een 23-jarige man uit Roermond aangehouden en in verzekering gesteld, op verdenking van poging tot doodslag en zware mishandeling. Zaterdagavond sloeg de man een 20-jarige automobilist op het hoofd met een zwaar stuk gereedschap, nadat die eerder een aanrijding had veroorzaakt.

Op de Bredeweg remde het slachtoffer te laat voor de stilstaande auto waarin ook de verdachte zat. Na de aanrijding reed de man echter door, daarbij gevolgd door de aangereden automobilist. Op de Donderbergweg stopten beide autos en liepen de inzittende op elkaar af. Daarbij sloeg de 23-jarige man de 20-jarige. De inmiddels gewaarschuwde politie kon beide mannen aanhouden: de een op verdenking van de ernstige mishandeling, de ander op verdenking van doorrijding na een aanrijding. Het slachtoffer is in het politiebureau aan zijn hoofdwond behandeld. De politie gaat verder met het onderzoek.

Verkeersgewonde na aanrijding

POSTERHOLT Bij een aanrijding tussen twee personenautos is in de nacht van zaterdag op zondag 23-jarige vrouw gewond geraakt. Zij is met verschillende breuken in het ziekenhuis opgenomen. De vrouw zat in de auto van een 26-jarige vrouw uit Roermond die op de kruising van de Nieuw Holsterweg en de Provincialeweg geen voorrang verleende aan een 28-jarige man uit Roermond.

Paardenwagen gekanteld

BELFELD Een 48-jarige vrouw uit Roermond heeft zondagmorgen vermoedelijk een gebroken been opgelopen nadat de wagen waarop zij zat tegen een boom botste en in een sloot kantelde. Een 50-jarige man en de 48-jarige vrouw uit Roermond reden met hun recreatiewagen over de Bosheideweg en gingen daar aan de kant voor enkele tegemoet komende fietsers. Daarbij verzakte de wagen in enkele geulen die door de hevige regenval van de laatste dagen zijn ontstaan. De koetsier viel daarbij van de bok waarbij de teugels van het paard op de grond terechtkwamen. Het paard ging er in draf met de onbestuurde wagen vandoor terwijl de vrouw nog op de bok zat. Enkele kilometers verder botste de wagen tegen een boom en kantelde in een sloot. De vrouw viel er af en heeft daarbij vermoedelijk haar been gebroken. De koetsier en het paard bleven ongedeerd. De wagen is volledig vernield.