Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Tilburg, 24 & 25 augustus 2002

Datum: 25/8/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Verzet bij aanhouding
TILBURG: De politie had vrijdagavond 23 augustus 2002 de handen vol aan de arrestatie van een 22-jarige inwoner van Tilburg. De verdachte had zich in de Tilburgse binnenstad agressief in het verkeer gedragen en daarbij de nodige verkeersovertredingen gepleegd. Hierbij was gevaar en hinder ontstaan voor de overige weggebruikers. De achtervolging van de verdachte eindigde in de woonomgeving van de verdachte. De politie reed de verdachte daarbij klem in de Gerard Mercatorstraat. Familieleden van de verdachte bemoeiden zich met de aanhouding waarbij al snel een opstootje ontstond, waarbij zon vijftig omstanders aanwezig waren. De vader en moeder van de verdachte trachtten hun zoon te ontzetten. De politie zette, uit voorzorg, extra agenten en een politiehond in om ongeregeldheden te voorkomen. De aanblik van de diensthond was voldoende. De hond hoefde niet daadwerkelijk te worden ingezet. Hierdoor kreeg de politie de zaak onder controle en kon de aangehouden verdachte naar het politiebureau worden afgevoerd. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie neemt ploertendoder in beslag
OISTERWIJK: Op zaterdag 24 augustus 2002 omstreeks 00.10 uur arresteerde de politie op de Langvennen Zuid te Oisterwijk een automobilist. De 29 jarige Tilburger reed zonder verlichting en probeerde aan een politiecontrole te ontkomen. Bij de aanhouding bleek de man in het bezit te zijn van een ploertendoder. Dit verboden wapen is uiteraard door de politie in beslag genomen. De man verkeerde onder invloed van alcohol, doch bleef bij een ademanalyse onder de wettelijke grens. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Arrestaties bij opgeven valse namen
TILBURG: Twee 19-jarige mannen werden zaterdagnacht 24 augustus rond 04.05 uur op de Taxandriebaan in Tilburg aangehouden. De twee werden tijdens een politiesurveillance betrapt toen zij met hoge snelheid en zonder helm te dragen op een bromfiets reden. In eerste instantie trachtte het duo aan een politiecontrole te ontkomen. Dit lukt niet want op de Taxandriebaan moesten ze uiteindelijk toch stoppen. Bij het uitschrijven van de bekeuring probeerden ze allebei een valse naam op te geven. Ook dit lukte niet. De mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Aldaar werd hun juiste identiteit vastgesteld. Twee uur later zijn ze, enkele bekeuringen rijker, weer in vrijheid gesteld. De bestuurder kreeg drie processen-verbaal (rijden zonder helm / niet in bezit van een bromfietscertificaat / opgegeven van valse naam). De passagier kreeg twee processen-verbaal (rijden zonder helm / opgegeven van valse naam).

Vechtpartijtje leidt tot terugvinden gestolen snorfiets TILBURG: Dienstdoende agenten zagen op 24 augustus 2002 omstreeks 23.38 dat twee personen aan het vechten waren. Dit gebeurde op Ringbaan Zuid in Tilburg ter hoogte van het Willem II stadion. De politie scheidde de twee kemphanen. Kennelijk was een scheldpartij aanleiding om te vechten. Geen der betrokkenen wilde echter aangifte doen.
Toevalligerwijs stelde de politie vast dat een van de jongens een gestolen snorfiets bij zich had. Om die reden is de 16-jarige jongen, afkomstig uit Tilburg, aangehouden. Bovendien probeerde de knul bij zijn aanhouding een valse identiteit op te geven. De snorfiets was 16 augustus 2002 ontvreemd vanaf Pieter Vreedeplein te Tilburg. De verdachte verklaarde dat hij de snorfiets had geleend van een vriend en dat hij niet wist dat het een gestolen snorfiets was. De snorfiets is in beslaggenomen en wordt door de politie, in overleg met Justitie, teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. De ouders van de minderjarige verdachte zijn door de politie in kennis gesteld. Zij waren echter niet genegen om hun zoon op te halen bij de politie.

Heler gestolen fiets opgepakt
OISTERWIJK: De eigenaar van een fiets zag zaterdagmiddag 24 augustus 2002 zijn gestolen tweewieler terug op de Gemullehoekeneweg in Oisterwijk. Zijn fiets was enkele weken daarvoor gestolen, waarvan hij aangifte had gedaan bij de politie. Hij waarschuwde de politie, die de berijder (19 jarige inwoner van Tilburg) van de fiets inrekende. De fiets werd daarbij in beslag genomen. De verdachte die de fiets bereed, verklaarde dat hij de fiets van een vriend geleend had. De politie pakte vervolgens ook deze vriend op. Dit betreft een 20 jarige inwoner van Tilburg. Het is op dit moment nog onduidelijk wie er voor de diefstal of voor heling van de fiets verantwoordelijk is. De politie maakt proces-verbaal op van deze zaak. De betreffende fiets wordt, in overleg met Justitie, teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Rijden onder invloed
TILBURG: Op de Zandstraat in Tilburg betrapte de politie op 24 augustus 2002 omstreeks 05.10 uur een automobilist die onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde. Het ging om een 20-jarige man woonachtig in Denekamp. De man is aangehouden en moest in het politiebureau een ademanalyse ondergaan. De ademanalyse gaf een uitslag van 390 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 3 uren.

Car jacking
TILBURG: Vrijdagavond 23 augustus 2002 tussen 19.45 en 20.00 is een 53-jarige man uit Oisterwijk het slachtoffer geworden van een brutale overval waarbij hij onder bedreiging van een pistool zijn auto moest afstaan. Dit gebeurde tegenover de ingang van golfclub "Prise-d'Eau" aan de Gilzerbaan te Tilburg. De man stond bij zijn grijze BMW - X5 (terreinauto) voorzien van het Nederlandse kenteken 19-GS-VS toen hij benaderd werd door twee gemaskerde mannen. Vrijwel meteen werd er een pistool op zijn hoofd gericht. Het slachtoffer moest gaan liggen en zijn autosleutels afgegeven. De daders gingen er vervolgens in zijn auto vandoor in de richting Tilburg. Een te hulp geschoten getuige trachtte de vlucht nog te verijdelen door met een golfstick op de voorruit te slaan. Hierdoor is een ster in het glas van de voorruit ontstaan. Volgens getuigen kwamen overvallers bij hun vlucht bijna in aanrijding met een rode Volkswagen Golf. De politie zoekt contact met de bestuurster van deze Volkswagen Golf. Wellicht is zij getuige geweest van de brute beroving. Deze mevrouw en andere getuigen kunnen contact opnemen met de recherche van het politieteamTilburg West op telefoonnummer 0900-8844.

Glaasje op, laat je rijden!
TILBURG: Een 48 jarige vrouw uit Tilburg is op zaterdag 24 augustus 2002 omstreeks 14.46 uur door de politie aangehouden. De vrouw bestuurde onder invloed van alcoholhoudende drank haar auto. De vrouw viel bij een controle op de Brucknerlaan in Tilburg door de mand. In het politiebureau onderging zij een ademanalyse. De uitslag was 300 ug/l. In overleg met Justitie kreeg de vrouw een boete opgelegd van 190,-.
Een 39 jarige man uit Tilburg werd diezelfde dag omstreeks 23.57 uur opgepakt. Ook hij reed onder invloed in zijn auto. Zijn vreemde rijgedrag op de Zwartvenseweg was aanleiding voor een controle. De ademanalyse gaf een uitslag van 465 ug/l. Het boetebedrag dat de man te wachten staat is nog onbekend.
Tot slot verbaliseerde de politie een 23jarige man uit Tilburg. Hij liep tegen de lamp op
25 augustus 2002 omstreeks 06.30 uur toen hij een eenzijdig ongeval veroorzaakte.
Hij was met zijn personenauto in de sloot beland langs de noordelijke rijbaan van de autosnelweg
A-58 ter hoogte van hectometerpaal 40.4. Een blaastest wees uit dat de man alcohol had gedronken. In het politiebureau onderging hij een ademanalyse. De uitslag was 515 ug/l. De man kreeg een dagvaarding voor de strafzaak en een rijverbod mee naar huis.