Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Oosterhout 24 & 25 augustus 2002

Datum: 25/8/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Teams Werkdam Woudrichem:

Diefstal aanhangwagen:
EETHEN: Tussen 20 en 23 augustus is er vanaf het erf van een woning aan de
C Branderhorststraat te Eethen een 1-assige aanhangwagen gestolen. De aanhouding is uitgevoerd in gegalvaniseerd metaal en opgebouwd met groen hout en een blauwe huif. De politie nam een aangifte op van de gedupeerde eigenaar.

Verkeersongeval met letsel:
WOUDRICHEM: Op 24 augustus omstreeks 22.50 uur vond er een verkeersongeval plaats op de westelijke rijbaan van de autosnelweg A27. Het ongeval was gebeurd tussen de brug bij Gorinchem en de Tol bij Werkendam. Er waren twee personenautos bij het ongeval betrokken. Een 39 jarige bestuurder uit Bavel haalde een 46 jarige bestuurster uit Tilburg in. De vrouw uit Tilburg reed plotseling naar links om invoegde automobilisten de ruimte te geven. De inhalende auto en de uitwijkende auto kwamen in aanraking met elkaar. De vrouw verloor daardoor de macht over het stuur en begon te tollen. Ze belandde in de rechterberm naast de snelweg, waarbij haar auto total loss raakte. De twee inzittenden van deze auto zijn met lichte verwondingen en rug en nekklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis te Gorinchem. Beiden vrouwen zijn afkomstig uit Tilburg en zijn respectievelijk 34 en 66 jaar oud.

Team Loon op Zand:

Politie arresteert man wegens belediging
LOON OP ZAND: Op vrijdag 23 augustus omstreeks 16.30 uur bekeurde de politie een aantal automobilisten omdat hun auto's verkeerd geparkeerd stonden. De autos stonden op de stoep en blokkeerden daarmee het totale trottoir. Een van de eigenaren kwam ter plaatse en beledigde de politieambtenaren. Het betreft hier een 42 jarige man uit Kaatsheuvel. Hierop is de man aangehouden, waarbij hij zich overigens hevig verzette. In overleg met Justitie kreeg de verdachte een boete van 400,- opgelegd. De man weigerde de boete te betalen. Hij kreeg vervolgens een dagvaarding uitgereikt om zich te verantwoorden bij de rechter.

Diefstal uit bedrijf
LOON OP ZAND: De politie onderzoekt een bedrijfsinbraak die plaats vond op zondag 25 augustus 2002. Toen bleek dat er was ingebroken in een pand aan de Baan Achter te Plakken te Loon op Zand. De daders hebben zich de toegang tot het pand verschaft door een rolluik te ontzetten. Hierna werd het pand betreden. Het is nog onbekend wat er is weggenomen.

Team Dongen:

Auto-inbraken
DONGEN: Op 23 augustus tussen 20.30 en 00.45 uur werd er ingebroken in een personenauto die geparkeerd stond aan de Vaartweg te Vaart. Het rechter voorportier is daarbij met grof geweld openbogen. Uit de auto zijn de autoradio-cd-speler, rij- en kentekenbewijzen en diverse pasjes gestolen. Ook in Dongen werd in autos ingebroken. Dat gebeurde aan de Sportlaan. Uit een auto nam men een radiocassettespeler mee en bij de andere bleef het bij een inbraakpoging. De autos behoren thuis op hetzelfde adres.

Team Gilze en Rijen:

Rijden onder invloed
Zondagmorgen 25 augustus 2002 arresteerde de politie een 37 jarige inwoner van Breda. Bij controle bleek hij dronken achter het stuur van zijn auto te zitten. In het politiebureau onderging hij een ademanalyse. De uitslag was 625 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 7 uur uitgereikt, alsmede een dagvaarding om zich op 18 oktober 2002 bij te rechter te verantwoorden.

Team Geertruidenberg Drimmelen:

Politie controleert snelheid
GEM. DRIMMELEN: Vrijdag zijn tussen 08:00 uur en 16:00 uur hield de politie wederom snelheidscontroles in de gemeente Drimmelen. De snelheidscontroles zijn erop gericht om sluipverkeer te weren. Dit sluipverkeer probeert namelijk de wegwerkzaamheden aan de A-16 en de HSL te omzeilen. De politie voert de controles uit op uitdrukkelijk verzoek van de omwonenden en het gemeentebestuur van Drimmelen. De radarauto heeft o.a. gestaan op
de Drimmelenseweg in Made
de Kerkdijk te Helkant
de Spoorstraat te Hooge Zwaluwe.
Het resultaat was 73 bekeuringen en de hoogst en de hoogst gemeten snelheid was 73 km/per uur op de Drimmelseweg te Made.

Arrestatie wegen bezit XTC
RAAMSDONKSVEER: Zaterdagmorgen 24 augustus pakte de politie een 31-jarige inwoner uit Raamsdonksveer op. Hij is op de Breetweerlaan in Raamsdonksveer aangehouden. Hij reed in een auto terwijl hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Bij onderzoek bleek de man ook nog een kleine hoeveelheid softdrugs (8 gram wiet) en een aantal pillen (30 stuks) in zijn bezit te hebben. Het gaat vermoedelijk om zogenaamde XTC-tabletten en zijn zogenaamde harddrugs. Dit wordt nog nader onderzocht via laboratorium onderzoek. De man is na verhoor met een dagvaarding heengezonden. De man verklaarde de drugs voor eigen gebruik in zijn bezit te hebben.

Team Waalwijk:

Diefstal uit sportcomplex
SPRANG-CAPELLE: Tussen 23 augustus 10.00 uur en 24 augustus 07.45 uur is er ingebroken in de sportkantine van een voetbalvereniging. De kantine ligt aan de Oudestraat te Sprang-Capelle. De daders kwamen het pand binnen door een raam te vernielen. Uit het pand werd dozen snoep en hoeveelheden drank gestolen. De Unit Forensisch Technisch Onderzoek van de Politie Midden & West Brabant stelde een sporenonderzoek in.

Aanhanger gestolen
WAALWIJK: Op 23 augustus is er ingebroken bij een bedrijf aan de Sluisweg te Waalwijk. De daders verschaften zich de toegang tot het terrein door het vernielen van het slot van het toegangshek. Vervolgens namen zij een aanhanger weg. Op de aanhanger stond een trilplaat geladen.

Verkeersongeval met letsel
WAALWIJK: Op zaterdag 24 augustus omstreeks 12.37 uur reed een 16 jarige jongen uit Waalwijk met zijn scooter over de Noorder Parallelweg te Waalwijk. Uit tegenovergestelde richting kwam een 72 jarige man uit Goirle in een personenauto aangereden. Deze laatste sloeg linksaf en zag de scooter over het hoofd waarna een aanrijding volgde. De bestuurder van de scooter werd met een beenfractuur overgebracht naar het twee Stedenziekenhuis te Tilburg.

Twee gewonden bij schietincident in café te Waalwijk WAALWIJK: De politie onderzoekt met acht rechercheurs een schietincident in Waalwijk, waarbij twee personen gewond raakten. Het incident vond plaats op zaterdag 24 augustus 2002 omstreeks 00.30 uur bij een café aan de Andreas Zijlmansstraat in Waalwijk. De politie gaat er op dit moment van uit dat enkele cafébezoekers ruzie met elkaar kregen tijdens een kaartspel. Een van hen schoot even later twee medecafébezoekers neer. De dader gebruikte daarbij een vuurwapen. De twee slachtoffers raakten zwaar gewond en zijn overgebracht naar ziekenhuizen in de regio. Van een van hen was de medische toestand zorgwekkend te noemen. Na een spoedoperatie verkeert de man inmiddels buiten levensgevaar. Beide slachtoffers, respectievelijk 30 en 36 jaar oud zijn afkomstig uit Waalwijk. De identiteit van de vermoedelijke dader is bekend bij de politie. Hij is op dit moment nog voortvluchtig.

Team Oosterhout:

Aanhouding na vernieling ruit.
OOSTERHOUT: Vrijdagavond 23 augustus 2002 arresteerde de politie een 38-jarige man, zonder vaste woon en/of verblijfplaats. Hij is op heterdaad aangehouden nadat hij bij een winkel, in het centrum van Oosterhout, een ruit had vernield. Na verhoor is de man met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Inbraak schuur
DORST: Zaterdagmorgen 24 augustus 2002 constateerde de eigenaar van een woning aan de Steenovensebaan te Dorst dat er was ingebroken in zijn schuurtje. De buit bestond uit een boormachine met een geschatte waarde van 50,-