Persberichten politie Rivierenland

---

Weekend 24 en 25 augustus 2002

---

Snijwond bij vechtpartij in Lathum.
Op vrijdag 23 augustus omstreeks middernacht vond in de disco van een camping te Lathum een vechtpartij plaats tussen twee Duitse mannen. De ruzie was ontstaan uit jaloezie in verband met de omgang met enkele vrouwen. Een van beide mannen, de 30-jarige M. uit Bottrop sloeg een glas kapot en verwondde daarmee de 16-jarige K. uit Dortmund in het gelaat. Het slachtoffer moest hevig bloedend worden afgevoerd naar het ziekenhuis Rijnstate.Daar werd een snijwond aan het oor en in de nek gehecht met 30 hechtingen. De dader werd door omstanders op de camping vastgehouden en aan de politie overgedragen. Hij heeft het verdere weekend in een politiecel doorgebracht en is op Zondag met een proces-verbaal huiswaarts gestuurd.

Bestuurster onder invloed "op herhaling"
Op vrijdag 23 augustus omstreeks 21.00 uur vond een aanrijding plaats op de Raveland in Westervoort. Een van de auto's werd bestuurd door de 44-jarige L., een inwoonster van Ede.De bestuurster bleek onder invloed van alcoholhoudende drank, zij was niet in het bezit van een rijbewijs, de personenauto bleek niet verzekerd en de bestuurster had nog een geldboete open staan. Nadat de geldboete was betaald en tegen de bestuurster proces-verbaal was opgemaakt is zij huiswaarts gestuurd. Zij had een alcoholpromillage van 975 (toegestaan maximum is 220).Op Zaterdag 24 augustus omstreeks 20.30 uur kreeg de politie een melding van een conflict tussen twee echtelieden die op de Lange Maat in een personenauto zaten. De politie trof deze auto even later rijdend aan. Het voertuig werd bestuurd door de 44-jarige L. uit Ede. De bestuurster (die de avond ervoor ook reeds was geverbaliseerd) was opnieuw onder invloed.Ditmaal werd ook de personenauto inbeslaggenomen.

Blikseminslag
Op Zaterdag 24 augustus omstreeks 12.15 uur is tijdens een onweersbui de bliksem ingeslagen bij de familie D. aan de Delweg te Zevenaar. Hierbij werden de elektriciteitsleidingen van de woning beschadigd. Er brak geen brand uit.

Fietser gewond bij aanrijding te Bemmel,
Op Zaterdag 24 augustus omstreeks 17.45 uur vond een aanrijding plaats tussen een fietser en een automobilist op het kruispunt Papenstraat/Herckenrathweg/Loostraat te Bemmel. De 77-jarige N. uit Bemmel fietste over de Loostraat en wilde de stoplichtkruising oversteken. Hij werd hierbij aangereden door een automobilist uit Nijmegen. De fietser werd naar het ziekenhuis gebracht waar een gebroken heup werd geconstateerd. De politie werd pas na het ongeval in kennis gesteld en onderzoekt de toedracht van de aanrijding. In verband hiermee is de politie op zoek naar getuigen die worden verzocht zich te willen melden.

Gewapende overval te Valburg
Op Zaterdag 24 augustus omstreeks 18.30 uur vond een gewapende overval plaats op een winkel-annex-tankstation in de Kerkstraat te valburg. Hierover is reeds een mediabericht verzonden.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl